Sidevisninger i alt

lørdag den 18. juli 2015

Æbletærte med valnøddemarengs

Det er ikke verdens pæneste dessert, men den er nem og rigtig god. Jeg har stadig æbler i fryseren fra sidste sæson, så det var meget nemt at få den her stablet på benene for ham, der hjælper mig med at male min veranda.

Hvis du serverer den godt lun med koldt letpisket fløde eller vanilleis, så er den en sikker vinder for både børn og voksne.


Æbletærte til 6-8 personer
Tærtedej
180 gram øko hvedemel
4 spsk sukker
150 gram øko smør

Smuldr smørret i melet til det er grynet og tilsæt sukker og saml hurtigt dejen. Læg den på køl mindst en time inden den rulles ud og lægges i smurt form. Prik bunden med en gaffel.

Æblefyld
3-4 syrlige æbler i både
1 stor spsk hjemmelavet vanillesukker - eller korn fra ½ stang
Lidt sukker efter behag
2 spsk kanel fra Urtekram

Kog æblerne ca 3-4 minutter med sukker og vanillesukker og lad afkøle igen.

Marengstop
2 æggehvider
120 gram sukker
75 gram finthakkede valnødder

Pisk hviderne til de er næsten stive, tilsæt så 1 spsk sukker ad gangen og pisk i alt ca 10 min til du har en blank og stiv marengsmasse. Vend valnødderne i.

Læg æblefyldet i fadet, drys med kanel og fordel marengs over. Bag kagen ved 170 grader i ca 40-45 minutter. Server med fløde eller is.

Næste gang vil jeg forbage tærtebunden 10 min alene inden fyldet kommes i - dermed behøver kagen ikke bage så længe, når marengsen er kommet på, og da den "forsvandt" en del på grund af den lange bagetid, vil det være lækkert med lidt mere marengs tilbage efter bagning.


Smørdej og lune æbler gemmer sig under sprødt låg af nøddemarengs og koldt fløde venter på jer:-)


Haps - den forsvandt hurtigt :-) Jeg ønsker dig en rigtig god weekend. Her ventes der gæster til grill og god champagne:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Den vil jeg bage; når bunden er forbagt, og min stikkelsbærkompot med vanille er jævnet, skal den kun bages, til marengsen er bagt.
    Den ville også være fin med en jævnet rabarberkompot.
    Elsebeth

    SvarSlet
  2. Det vil helt sikkert være dejligt med stikkelsbær og vanille og en marengs, der er meget mindre bagt:-) Mange hilsner Marianne

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...