Sidevisninger i alt

tirsdag den 7. juli 2015

Økologiske studenterbrød - næsten da!

En del kagerester i fryseren og en teenager på sommerbesøg kaldte på mit første forsøg med hjemmelavede studenterbrød. De har ry for at være "fej-op-fra-gulvet", men når du laver dem selv, kan du få dem stort set økologiske og uden E-numre. Dog går vi ikke på kompromis på krymmel! Det skal være som "de rigtige":-)

Jeg sir' det bare - de blev alt for gode!


Mørdej
250 gram hvedemel
125 gram smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme
3-4 spsk vand

Smuldr smør i melet og saml hurtigt dejen med de øvrige ingredienser. Læg på køl mindst en time. Rul ud mellem to stk bagepapir, så det passer til en form på ca 20 x 30 cm. Læg bagepapir i formen, så er det nemmere at fylde den og få den op til sidst. Prik dejen med en gaffel og bag ved 180 grader til den er lysebrun. Afkøles helt.

Ca. ½ glas god øko hindbærsyltetøj - dette fordeles på den bagte mørdej.

Kagerester
Her har jeg altså ikke nogen bestemt opskrift - jeg havde en halv hjemmebagt marmorkage, nogle cupkages og en god bid rabarberkage, i alt nok ca 700-800 gram. Det hele hældes i din køkkenmaskine med tilpas med rå marcipan, et par skefulde hindbærsyltetøj, evt et spsk smør og en god sjat mørk Havana rom. Rør det hele sammen til en fast masse og smag det til undervejs:-) PS: Jeg kunne aldrig drømme om at lave det her af de købte roulader, mazarin osv - undskyld mig, det er altså for ækelt! Men alle gør selvfølgelig, som de synes bedst om.

Fordel denne masse forsigtigt oven på hindbærsyltetøjet, glat ud med en lille paletkniv eller bagsiden af en stor ske. Sæt i køleskabet mindst 1 time.

Glasur
200 gram flormelis
1 spsk smør
Lidt kogende vand
Krymmel:-) !!

Rør en tyk glasur sammen (smørret giver en flot og tæt glasur, der ikke løber) og fordel over kagen - glat hurtigt ud med en lille paletkniv og drys med det samme krymmel på, da det tørrer ret hurtigt. På køl igen 30 min inden du kan skære ud. Server i ikke alt for store stykker, da det er heftige sager!


Her er 12-16 stykker i denne portion - del ud til højre og venstre, da du alligevel selv kun kan sætte et enkelt stykke til livs:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. Mums - bliver da helt kagesulten ;-) Jeg tilsætter også gerne lidt kokos til selve trøffelmassen (eller romkuglemassen, alt efter hvor i landet man kommer fra).
  Jeg er bestemt også tilhænger af, at trøflerne laves af "rigtige" kagerester og ikke de købte "kedelige" og kemiske af slagsen - resultatet bliver også så meget bedre. God sommer på den grønne ø. mvh Matilde

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide med kokos Matilde, det har jeg ikke lige tænkt på. En af mine kagerester havde stykker af valnødder og det var lækkert. Mange tak, her er meget sommerstemning og mange turister på øen, så det er hyggeligt. Kh Marianne

   Slet
 2. Hvor ville jeg gerne være sådan en, der havde kagerester. Men det er vist ren utopi med en altid kagesulten familie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi Emilie, ja jeg har ikke børn ell unge i huset til hverdag, så var her nok ikke rester:-) Du må bage en simpel chokoladekage i stedet:-) tak for hilsen

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...