Sidevisninger i alt

onsdag den 22. juli 2015

Kirsebær vanilleparfait

Alle de skønne kirsebær, jeg er beriget med som gaver, skal først og fremmest anvendes nu og her, mens de er friske. Dem, jeg ikke når at bruge, bliver udstenet og gemt i fryseren til en kold dag:-)

I dag blev det til en enkel vanilleparfait med halve, udstenede bær både i isen og oven på:-) Det ser smukt og sommerligt ud og er en anderledes måde at bruge kirsebær i is istedet for "blot" at blende dem eller koge dem til sirup. 


Det var faktisk en lun aften, så det gik stærkt med at begynde at smelte .... så den blev indtaget hurtigt efter billedet blev taget:-) Kold sommerlækkerhed...Kirsebærparfait til 6-8 personer
1 bakke kirsebær - eller meget gerne to halve bakker i forskellige farver:-)
2 x 1/4 øko fløde
1 dl øko sødmælk
4 store gule æggeblommer
1 dl sukker
Korn fra 1 frisk vanillestang

Det var såmænd det hele - så start med at piske æggeblommer og sukker samt vanille til det er helt lyst og luftigt. Tilsæt den ene 1/4 piskefløde og mælken og rør det godt sammen. Kom det over i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet (det må ikke koge) til det begynder at tykne. Sæt nu i fryser indtil det er helt koldt, ca 30-45 min. Pisk resten af fløden til let flødeskum og bland med den kolde iscreme. Kør det nu meget gerne på en ismaskine, men ellers bare i fryser og rør i det hver halve time til det begynder at få fast form. Kom nu ca halvdelen af de udstenede og halverede kirsebær i iscremen og frys det hele ca. 4 timer.

Pynt med flere bær, drys en lille lag flormelis og gerne lidt citronmelisse


Man kan se de store stykker kirsebær hele vejen langs siden - det ser ret fint ud:-)


Når nu sommeren bare ikke rigtigt vil komme til os i år, så må vi gøre sommerting og spise sommerting:-) Det her ku' være et godt bud. Bon appetit! 
Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...