Sidevisninger i alt

torsdag den 16. juli 2015

Små toast med gedeost og abrikoser

At få fat på både danske abrikoser og kirsebær, som oven i købet er økologiske og lokale hører til i delikatesseafdelingen, så de fortjente lidt ekstra opmærksomhed:-) At bruge søde frugter i det salte køkken er så lækkert, så husk også at anvende dine frugter på den måde:-)


De her "hapsere" er en fin start på en sommermiddag til et glas koldt, tørt vin - eller snup dem som en del af en tapas-anretning. De er sprøde, bløde, søde og salte på samme tid, så dine smagsløg blir glade og tilfredse:-)


Du gør sådan her
Skærer noget godt brød, pensler den ene side med lidt god olie (jeg brugte avocadoolie) og rist dem i ovnen til de lige er gylden og sprøde. Skær skiver af mild gedeost og læg på, og herefter et par tynde skiver frisk abrikos (du kan evt bruge lidt abrikosmarmelade, hvis du ikke kan få friske) og derpå halve, udstenede kirsebær og en smule hakket basilikum eller persille. Dryp dem med akaciehonning og servér straks.


De her kirsebær og abrikoser er så smukke at se på, at man næsten ikke nænner at røre dem....naturens skønhed er stor!


Det bugner med de lækreste samske råvarer lige nu - på denne tid af året, lever jeg næsten vegetarisk, da det hele er så frisk og lækkert at man ikke behøver noget kød. Alt her er oven i købet økologisk og så blir jeg ikke meget gladere:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Hej Søde Tante

  Du har så ret. Naturens skønhed er stor! Det er bare med at spise løs af de friske, sunde frugter og grønsager, selv om man næsten ikke kan nænne det. Abrikoser er også en af mine favoritter. Hernede sydpå er de dog slut for i år, så vi er gået i gang med deres fætter ferskenen. Også lækkert.

  Sød sommerhilsen til dig.
  Inge V.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inge - Uhhh, jeg er faktisk næsten ikke vild med ferskner! De smager sikkert fantastisk i sydens sol, det er jo bare den, der gir tingene smag og sødme. Du har sikkert også adgang til mange lækre, sunde, friske råvarer. Mange tak for din søde hilsen :-) Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...