Sidevisninger i alt

lørdag den 18. juli 2015

Cherry & strawberry vanilla cheesecake m/lime - no bake :-)

Vi er godt nok gode til at hygge os - mig og så de nærmeste naboer! De naboer, som er såkaldte fritidssamsinger er her jo osse, og så går der hyppige møder og solnedgangsvin i den!

Øen er ramt af sommerstemning, selv om sommeren ikke for alvor har været overbevisende på noget tidspunkt. Denne uge er top højsæson på Samsø, fordi her er festival - som igen er totalt udsolgt. Det er superdejligt med liv og glade mennesker alle vegne.


I dag er der spontant troppet sammen til grill på min veranda - én tar champagne og kød med, nogle andre laver salaten, jeg står for kartoffelsalat og dessert. Og én bad om jordbær i desserten - det er bare med at få nok her de sidste par uger!

Det er meget længe siden, der har stået klassisk cheesecake på programmet, og da det er nemt at tilberede og kan laves i god tid, disker jeg op med denne her i aften:-)

Jordbærcheesecake til 6-8 personer
Bund:
150 gram bastognekiks (de er meget bedre end digestive, hvis du spør mig)
60 gram øko mandler - relativt grofthakkede
80 gram øko usaltet smør

Smelt smør ved lav varme og lad afkøle lidt. Kom kiksene i en plastpose og knus dem først lidt med fingrene og pres dem herefter med en kagerulle til de er knuste, men dog ikke helt pulveriserede. Der må gerne være små bitte stykker kiks tilbage. Bland alle tre ingredienser. Læg bagepapir i den form, du vil bruge. Du kan selvfølgelig også bruge springform, hvis du hellere vi ha' en rund dessert. Fyld blandingen i formen og pres den rigtigt godt sammen med bagsiden af en grydeske. Sæt i køleskab mens du laver fyldet.


Fyld:
2  bægre Philadelphia - ikke light
1 bæger Mascarpone
125 gram rørsukker
Korn fra en god vanillestang
Fintrevet skal og saft af en øko lime
2 blade husblas

Læg husblad i blød i koldt vand mindst 10 min. Smelt det forsigtigt over vandbad og lad afkøle lidt. Pisk flødeosten, sukker og lime godt sammen til sukkeret er opløst. Rør mascarpone og husblas i massen. Tag evt en skefuld af massen og bland i husblassen først, og derefter tilsæt det hele til cremen - sådan undgår du at husblassen "trevler". Hæld cremen over den nu kolde kiksebund. Lad stå i køleskab mindst 4 timer eller natten over.

Jordbærsauce
1 bakke øko jordbær
1 dl rørsukker
1 spsk hjemmelavet vanillesukker
½ dl vand
Lidt citronsaft

En bakke kirsebær til pynt

Skyl jordbær og skær i skiver. Kog dem med sukker, vand og vanille ca 10 min til bærrene er kogt lidt ud. Toppingen skal være ret flydende, dvs tyndere end jordbærgrød, men jævn det med en anelse kartoffelmel rørt ud i vand. Dette skal hældes på, når det er taget af varmen og må ikke koge igen bagefter!


Når du skal servere kagen, så løft den forsigtigt ud af formen ved hjælp af bagepapiret. Skub den over på et fad, pynt med kirsebær på toppen og måske et drys flormelis og server jordbærsaucen ved siden af. Du kan også hælde noget af saucen hen over kagen og lægge kirsebær oven på dette:-) Og selvfølgelig kan du også servere friske jordbær i stedet for kirsebær. Pynt også med små blade fra mynte eller citronmelisse, men det fik jeg først gjort efter billedet var taget!


Det er kræs for kendere :-) Læn dig tilbage og nyd dit liv i godt selskab... Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. I sidste uge fik du mig til at bage jordbærtærte (mit livs første mørdej og kagecreme... scshh...!!) - og nu skal jeg også til at lave cheesecake, som tilmed er opgraderet fra 80'erne med bastognekiks. Det blir' godt... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Griner højt her i en sen nattetime! Du glæder mig kagehjerte:-)
   I dag har jeg været ude i Birgit Rothmanns permahave og plukket tay bær - første gang jeg har smagt dem, og hold nu op de er lækre. Men dem kender du garanteret godt :-) Tak for hilsen Jette. Kh Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...