Sidevisninger i alt

fredag den 17. juli 2015

Clafoutis med friske abrikoser

Når man har spist sig en mavepine til i friske kirsebær og abrikoser, så er det på tide at gøre noget andet med resten:-) Den franske dessert-klassiker clafoutis er hurtig at lave og rigtig lækker.


Når noget oprindeligt kommer fra Frankrig, så er der helt sikkert mange forskellige opskrifter på sagen! Det er ofte nærmest en sød æggestand med fløde - jeg foretrækker dog at bruge en udgave, hvor den er lidt mere kage-agtig, dvs med lidt mel også og så kan man bruge sødmælk i stedet for fløde. Men du kan jo google clafoutis og strikke din egen variant sammen lige som jeg gjorde:-)

Hvis du som mig ikke vil ha' lilla fingre (ud over neglelakken!) så tag engangshandsker på, når du udstener kirsebærrene! 
Dejen er meget tynd, så selv om jeg forede bunden af formen med bagepapir løb der lidt ud - det må man ta' med! Dejen skal være tynd nemlig:-)


Passer til springform på 26 cm - dvs til 6 personer ca
Ca. 500 gram frugt, enten kun abrikoser eller halvt abrikos og halvt kirsebær
100 gram øko hvedemel
100 gram øko rørsukker
1 spsk hjemmelavet vanillesukker
4 gode landæg + 2 æggeblommer
4 dl øko sødmælk
3 spsk brunt rom, fx Havana (du kan også bruge hvid portvin eller kirsebærvin)

Tænd ovnen på 180 grader. Pisk mel, sukker, vanille, æg og rom sammen til en helt jævn dej. Tilsæt sødmælken og pisk til det er homogent. For en springform med bagepapir på bunden og smør siderne godt. Kom lidt under halvdelen af dejen i formen og bag den ca. 12 minutter til den lige netop har sat sig.

Mens den bager, kan du ordne frugterne. Halver eller kvart abrikoser og kirsebær er finest, hvis de er hele. Hvis du ikke har en kirsebærsten-fjerner, kan du blot trykket en kødnål forsigtigt ind i toppen af bærret og presse stenen forsigtigt ud gennem stilk-enden. Det tar lidt tid, men er nu nemt nok. Men det farver dine hænder!
Fordel nu frugter på dejen og hæld resten af dejen over. Bag den yderligere ca 20 minutter til den begynder at tage lidt farve. Afkøl næsten, men server gerne en anelse lun.

Drys evt med lidt flormelis og server med iskoldt, letpisket fløde og evt flere kirsebær ved siden af.


Du kan godt glæde dig!  Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...