Sidevisninger i alt

torsdag den 23. juli 2015

Stegt morgenbrød! (engelske muffins)

Smart, smart, smart - at stege sit morgenbrød på panden. Måske særligt hvis du er campist eller i sommerhus og vil gøre det lidt anderledes. Eller hvad med at lave dem over bål? Selv var jeg mere ordinær og ville prøve at lave engelske muffins i mit helt almindelige køkken, fordi her kom formiddagsgæster:-)

De er supernemme, lidt sjove og hyggelige - du ku' endda lade gæsterne bage deres eget morgenbrød, hvis du er rigtig smart:-)


Jeg kiggede over til Sif Orellana og lavede min egen version af det stegte morgenbrød, som du får her:

Ca. 10 stk engelske muffins
10 gram øko gær
1,5 dl øko sødmælk
1,5 dl lunt vand
40 gram øko smør
2 spsk honning
1 tsk salt
1 dl øko fuldkornshvedemel
Alm øko hvedemel for resten:-)
Lidt majsgryn eller majsmel

Rør gær helt ud i det lunke vand. Varm mælk og honning op til kogepunktet, sluk for varmen og lad smørret smelte heri og lad det hele afkøle lidt. Hæld det i gærblandingen og tilsat salt og fuldkornsmel. Rør herefter alm hvedemel i indtil du har en smidig dej. Stop med at tilsætte mel, så snart du kan rulle dejen ud uden den klister helt vild. Lad dejen stå 5 min, rul den nu ud i 2,5 cm tykkelse og stik cirkler ud med et glas. Kom lidt majsmel på et bagepapir og sæt dejen herpå. Tildæk med et fugtet viskestykke og lad hæve ca 45 min eller til dobbelt størrelse. Varm nu en pande godt op, skru ned for varmen, hæld lidt majsmel på panden og læg dine brød på (den side uden mel skal nedad) og bag dem langsomt ca 10 på hver side.

Jeg satte for meget varme på de første, så de blev for hurtigt mørke og dermed ikke nok bagt, så jeg gav dem lige 5 min i ovnen, da jeg alligevel skulle varme andet brød. Men du kan sagtens bage dem færdige på panden, hvis bare du holder øje med de ikke bliver sorte:-)

Servér dem varme med iskoldt smør og nylavet syltetøj:-)


Pas på ikke at bage dem for meget - mine havde jeg givet lige i overkanten, og så kan de godt føles lidt kedelige. Skær evt en enkelt over, hvis du er i tvivl:-)


Nogle bruger jo engelske muffins flækket, let ristet og fyldt med skinke, porceret æg og hollandaisesauce! Så frække var vi ikke:-) Men sjovt og anderledes bagværk, som du godt kan lave en søndag morgen, hvis du lige står lidt op før de andre... Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. De ser gode ud. Skal dejen kun røres og ikke æltes?
  Vi har bagt vores burgerboller over bål i dag og det ledte tanken hen på engelske muffins. Og så kommer du lige med opskriften. Det må være tegn på de må prøves.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Marie - jeg bruger køkkenmaskine til dej, så det er vist derfor jeg skriver røres. Men du har ret, den skal æltes men ikke meget længe, jeg æltede den i maskinen nok 5 min efter det sidste mel var tilsat. Hvor herligt med burgerbollerne over bål, det er så hyggeligt. God fornøjelse

   Slet
 2. Pandebrød er nemlig genialt, og disse ser da også voldsomt indbydende ud! Jeg har prøvet at lave italienske pandebrød på et tidspunkt - bestemt en god og let måde at 'bage' på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har også fået lyst til at prøve mere bagning på panden. Har også til gode at teste fladbrød på panden, det er sikkert også nemt og fint:-) Tak for hilsen Piske

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...