Sidevisninger i alt

tirsdag den 14. juli 2015

Fermentering som det nye sort :-)

Kender du til fermentering? En oldgammel konserveringsmetode af grøntsager ved hjælp af en mælkesyregæringsproces. Udover konservering er det helt smarte at dine grøntsager bliver endnu sundere, fordi gæringen er supergodt for fordøjelsen og øger optagelsen af vitaminer og mineraler. Mange tar' tilskud af probiotika, men som jeg har forstået det, kan vi bare hver dag spise lidt fermenterede grøntsager.

Processen er nem, billig og som om det ikke kunne være nok, så smager det oven i købet møggodt:-) Man kan nærmest guffe det direkte fra glasset:-)


Jeg er nysgerrig på at lære mere, og sammenfaldet ville at jeg lige havde spurgt en lokal veninde, om vi ikke skulle sætte os ind i sagen og afholde et lille kursus her på Samsø. Tankens kraft gjorde at jeg få dage efter så at Søren Ejlersen fra Aarstiderne skrev om, at de til november udgiver en ny bog netop om fermentering. Herligt - jeg skal helt sikkert ha' fat på den!

Endnu mere heldigt sammentræf var så, at jeg lidt i kådhed skrev til Søren Ejlersen, om han ikke ville komme til Samsø og afholde et lyn-kursus i emnet - og tænk sig, han er på Samsø i uge 31 og sprang straks til med et ja:-) Det er da bare helt perfekt.Sammen med Yduns Have, som er unge økologiske landmænd her på Samsø, har vi nu sat en lille workshop op ude på deres gård til bare 50 kr. Så hvis du er på øen og også vil til at fermentere grøntsager, så er du mere end velkommen:-)

Du kommer helt sikkert til at høre mere om fermentering her på siden - jeg glæder mig selv!

Hvis du ikke kan komme til Samsø, kan du se en video, som Søren Ejlersen har på sin fb-side Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Det lyder spændende! Jeg kunne rigtig godt tænke mig selv at lære at fermentere grøntsager - for sundhedens skyld :-) Jeg holder øje med din blog og håber, at du skriver mere om emnet!

    SvarSlet
  2. Nemlig - for sundhedens skyld. Det gir ikke så meget mening måske med konservering længere. Jeg skriver helt sikkert mere om det, når workshoppen har været afholdt og når jeg selv eksperimenterer mere med det:-) tak for interessen

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...