Sidevisninger i alt

onsdag den 5. oktober 2011

Aspargessuppe

Jeg er i gang med at rydde op og smide ud - det er en skøn fornemmelse. Jeg er vildt god til at smide ud eller give væk:-) Jeg ved, at mange har svært ved at skille sig af med ting, men ikke her! Så i min oprydningsiver var jeg nået til et par køkkenskabe, som gemte på en dåse hvide asparges og et glas med grønne asparges. Og da fryseren gemte på hjemmelavet hønsefond, så var det oplagt at lave et måltid ud af de ting. Så i går stod den på gammeldags aspargessuppe med en skive ristet brød fra egen ovn!


Det er så simpelt - lav en lille opbagning af lidt smør og et par skefulde mel - jævn det med vandet fra asparges, hønsefond og en rest fløde. Tilsæt de to slags asparges og smag til med salt og friskkværnet peber, evt. lidt bouillon, hvis du synes der skal mere smag på. Juster med en anelse fløde, og hvis du har kød/melboller så bare i med dem også - spis den rygende varm med ristet brød eller lun flutes.


Det er sikkert ikke spor trendy det her, og måske ligefrem lidt småpinligt at vise sådan noget her frem! Men jeg synes altså stadig det holder, selv om det smager af gamle dage:-) 

Er det kun mig, der er vild med suppe? Er der nogen af jer, der har gode opskrifter på skønne supper, hører jeg meget gerne om det.

Og i øvrigt - har nogle set at man kan købe økologiske færdige kød/melboller? Jeg er ikke ret glad for at købe de her, fordi jeg får slemme indre billeder af de grise, der har måttet lægget krop til dem her!!!!  Det ville være dejligt at kunne købe øko her i løbet af vinteren, da det er noget af det, jeg ikke rigtigt gider lave selv tror jeg ikke..... 
Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Hejsa Tante sød! Er lige faldet over din blog i søgning på mormortæpper! Og hvor har du lavet nogle skønne nogen!!! Jeg elsker selv at hækle, og skulle jeg nu tage mig sammen og komme i gang, måtte det meget gerne ligne dit pastelfarvede! Men har du mulighed for at lægge en opskrift?? Det ville jeg blive meget glad for!
  Kh Inger Lise

  SvarSlet
 2. Det er jo alt for længe siden, at jeg har fået aspargessuppe! Det smager ellers godt. Jeg er ikke så god til vandige supper, men de senere år har jeg eksperimenteret en del på suppe-området og har fundet frem til en del fyldige grøntsagssupper, jeg godt kan lide :-)

  SvarSlet
 3. Kære Inger Lise: Mange tak for hilsen, det er dejligt at vide du har fundet mig på en søgning:-) Jeg kan varmt anbefale at lave dig sådan et tæppe - det er hyggeligt undervejs, og et fint resultat. Hvis du lige sender mig din email på tantesoed@gmail.com, vil jeg gerne sende dig et link til opskriften.
  Piskeriset: Jeg er også vild med grøntsagssupper - jeg tror da lige jeg kigger forbi dit register og kigger efter supper! Ha en dejlig dag selv om det nu er blevet efterårsagtigt for alvor...

  SvarSlet
 4. Jeg er også vild med supper her om efteråret/vinteren. Især grøntsagssupper af den cremede purerede slags er jeg vild med, men jeg går skam heller ikke af vejen for en god gammel hønsekødssuppe med kød- og melboller :D

  Hvis du har lyst, har jeg i hvert fald et par suppeopskrifter på min blog, som du måske kan blive inspireret af :)

  Xenia
  www.hjemmehosxenia.dk

  SvarSlet
 5. Suppe er en SKØN ting.. Jeg elsker supper hvor der er noget bid i. Du kan bl.a. finde min thaisuppe med nudler inde på min side :-)
  Økokødboller har jeg ikke set, men det burde da findes!
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 6. Hej Xenia - mange tak for hilsen, jeg kigger bestemt forbi dig. Har været fast læser hos dig men er vist blevet "smidt af" i forb du har fået nyt design på din blog.

  Hej Lia - uha - tahisuppe lyder skønt. Jeg er vild med thai når jeg går ud - kigger bestemt forbi dig. KH Marianne

  SvarSlet
 7. Hej Marianne.
  Jeg fandt dig såmænd fordi du havde kommenteret på en blog jeg også havde kommenteret på.
  Jeg melder mig straks som fast læser her for det er da bare en rigtig hyggelig og inspirerende blog du har.
  Sikke mange lækre opskrifter du har lagt ud.
  Det kan jeg desværre ikke prale af på min blog men du er selvfølgelig velkommen til at kigge forbi alligevel :)

  SvarSlet
 8. Urtekram laver ØKO Kød & Melboller i 500 g. poser.
  Jeg var så heldig at finde dem i min lokale Rema 1000 for alt for længe siden og har desværre ikke set dem nogensteder siden :-( SUK :-(
  Men de burde jo kunne skaffes af dem der ellers forhandler urtekram´s vare - Måske hvis vi er mange nok, der spørger efter dem ;-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...