Sidevisninger i alt

fredag den 28. oktober 2011

En lille fødselsdagskage...

Der blev godt nok udspyet nogle eder og forbandelser i køkkenet i går formiddags!! Den her kage drillede mig bare på alle måder. Inde i mit hoved så den ellers godt ud, men fantasien slog da godt nok virkeligheden denne gang:-) Men veninde fylde jo 50 i går, så der var ikke tid til at gøre noget om. Og skidt pyt - jeg fik overrasket hende, og vi havde en dejlig aften, og var ude at spise på en god italiensk restaurant på Rungsted Havn. I morgen står den "rigtige" fødselsdag så for tur med familie osv., så det glæder jeg mig også til at deltage i.


Tja, her er den så ..... jeg har ikke før indfarvet fondant med sort, og der skulle vildt meget farve i, så det var ufedt synes jeg. Normalt bruger man bare ganske lidt for at opnå gode farver, men denne blev ved med at være mere grå end sort. Jeg har så også erfaret at den sorte og den jule-røde farve skal indfarves mindst et par dage før man skal bruge den, fordi den ligger og udvikler sig. Så blev man da så klog! Men den begyndte også at sprække lidt på kanterne, og jeg kunne ikke få den til at hæfte ordentligt, så siderne blev ikke lige og fine! Øv og atter øv...


Heldigvis var råvarerne af god kvalitet, og bl.a. eksperimenterede jeg med at lave denne appelsinmousse, og den blev til gengæld virkelig god, og er faktisk det bedste fyld, jeg har lavet hidtil. Så den får du lige min opskrift på. Portionen passer til en lille kage i en 20 cm springform. Så hvis du har en alm. 25 cm springform, foreslår jeg du laver en dobbeltportion.

1 3/4 dl friskpresset appelsinsaft
Revet skal fra 2 øko appelsiner
2 æg
125 gram rørsukker
5 blade husblas
1/4 l piskefløde
75 gram god mørk hakket chokolade

Læg husblas i blød i koldt vand. Pisk æg og sukker meget luftigt og hvidt - ca. 10 min med håndmixer. Lun appelsinsaften og opløs den afdryppede husblas heri. Afkøl og pisk dette i en tynd stråle ned i æggemassen. Stil på køl et par timer til det er stivnet. Pisk massen igennem. Pisk fløden og og bland forsigtigt de to dele sammen. Rør tilsidst forsigtigt den hakkede chokolade i. Moussen er nu klar til at fylde i din kage.


Kagen bestod ellers af mandelbunde, 1 lag chokolademousse, 1 lag appelsinmousse med hakket chokolade. Smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant. 

Næste indlæg kommer til at handle om brød bagt med de meget interessant Chia-frø...... det kan du godt glæde dig til. De er sprængfyldt med vigtige næringsstoffer, så det er bare med at begynde at tænke dem ind i meget bagværk:-)

Ønsker jer alle en dejlig fredag aften - her står den på pitabrød og Vild med Dans!
Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Den er da blevet ganske nydelig! Jeg turde ikke kaste mig ud i at farve fondanten sort, så jeg har købt noget, der er farvet på forhånd - men næste gang vil jeg da overveje at prøve selv, nu jeg har læst dine råd :-)

  SvarSlet
 2. Den er altså rigtig fin! Er vild med alle de små blomster, den giver lidt sol og sommer-stemning:)
  Jeg har en fiberbageblanding med chiafrø, som jeg er ret glad for. Overvejer at købe et glas med frøene, men synes de er så dyre...

  SvarSlet
 3. Fine fine blomster :-) Jeg køber altid færdig farvede sort og rød fondant. Jeg syntes at det er så bøvlet at skulle indfarve den selv. Jeg syntes at din kage er blevet rigtig fin.

  SvarSlet
 4. Er du svit Erna - den blev da vildt flot - sikker på at den smagte himmelsk og var det hele værd i sidste ende...åhhh gad godt sætte tænderne i den lige nu efter en lang dag, hvor jeg virkelig trænger til noget sødt :-)

  SvarSlet
 5. Hej Piskeriset - ha ha, jeg vil til gengæld klart overveje at købe den færdigindfarvet næste gang! Jeg har slet ikke tænkt på man kunne købe den sorte færdig ... så tak!
  Hej MissMuffin - tak for kompliment med kagen. Ja, du har ret at chia er dyre, men jeg tænker det som et kosttilskud og de er jo også ofte dyre. Spændende med en blanding du har ...
  Hej Vibeke - du har meget ret i at det er bøvlet! Jeg vil også købe den færdigt fremover i sort! Men tak ellers..
  Hej Bettina - ha ha Erna:-) ville ønske jeg ku sende dig et stort velfortjent stykke efter lange messedage! Nu god weekend

  SvarSlet
 6. Det kan godt være, at den drillede dig, men slutresultatet er flot!!

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...