Sidevisninger i alt

onsdag den 12. oktober 2011

Grove femkornsboller

I dag diskes der op med opskriften på nogle nemme koldhævede boller med den gode femkornsblanding fra Urtekram. De blev rigtigt lækre, en fyldig med alligevel luftig krumme og sprøde overflader. Lige som en "madbolle" skal være.


Duftende og klar til enten at blive spist med god ost og marmelade eller komme lune i fryseren, så de udgør et godt lager til en travl dag.


Jeg brugte den her rigtigt godt blanding, som er en nem og sund måde at få nogle fuldkorn proppet i brødet. Jeg lod mig inspirere at opskriften på posen, men min egen version lyder sådan her:

5 dl koldt vand
10 gram gær
1-2 tsk salt
2 spsk god øko olie
2 revne gulerødder
1 dl femkornsblanding
200 gram groft mel - jeg brugte fuldkornsspelt
Hvedmel for resten - her angiver jeg ikke nogen mængde. Du skal føle dig frem:-) Dejen skal være ret blød og skal tages med to skeer næste dag.

Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt salt og olie. Herefter i med gulerod og groft mel. Hvedemelet tilsættes under god omrøring lidt ad gangen. Bliv ved til du kun lige kan røre dejen rundt, men den skal stadig være så fugtig at den ville hænge fast i fingrene. Hvis du altså forstår hvad jeg mener! Sæt låg på skålen og lad hæve i køleskab mindst til næste dag eller længere.

Sæt boller af på en plade med bagepapir med to skeer, og lad dem hæve, mens du varmer ovnen op til 225 grader. Bages ca. 20-30 minutter alt efter din ovn. Jeg frøs nogle af mine ned og varmede dem op igen, da vi skulle spise dem, og mine gæster var helt vilde med dem, og blev ved med at rose dem flere gange:-)


Her kan du nok fornemme dejens konsistens...... klar til at hæve og komme i ovnen om lidt ....


Og så et nærbillede - velbekomme!
Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Jeg får simpelthen så meget lyst til at gå i køkkenet og lave mad, når jeg ser dine blogindlæg! Og jeg har lyst til at afprøve ALLE dine opskrifter! Disse skal helt sikkert afprøves, for de ser godt nok lækre ud. God weekend ;)

    SvarSlet
  2. Hej Lea - hov, jeg ser din skønne hilsen lidt sent! Men tusind tak, fedt at høre at du blir inspireret:-) Du er en skøn skøn ung kvinde og mor.... flere af din slags tak!

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...