Øv at mine billeder ikke er skarpe! Men håber I alligevel kan få et indtryk af sagerne .... jeg var kommet for sent i gang med tilberedningen, og havde derfor ikke tålmodighed til at vente på at fuldkornsris kunne blive møre. De ville ha' været noget bedre end de der helt hvide!
Min version blev til sådan her:
4 øko nakkekotelletter
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
kværnet peber og salt
2 mellemstore løg
2 store porrer
2 tsk god karry
2 tsk grøn karrypasta
6 cm friskrevet ingefær
1 dl grøntsagsbouillon
1 ds kokosmælk
saft fra 1 lime
En håndfuld ristede cashewnødder
Start med at gnide koriander, spidskommen og salt og peber ind i kødet. Steg dette brunt på begge sider og tag af panden igen. Svits herefter løg i både og porreskiver (gem lidt af det hvide til pynt) til det begynder at falde lidt sammen. Tilsæt herefter begge slags karry og ingefær. Tilføj kokosmælk og bouillon og lad simre 5 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber. Evt. mere karry eller krydderier. Læg koteletterne i saucen og lad simre nogle minutter til de er møre. Pynt med ristede nødder, lidt fintsnittet porre og evt. lidt persille. Server rygende varmt med kogte ris eller evt. blot et fladbrød.
Velbekomme - og smuk søndag
PS: Bloggen er meget tæt på at runde 100 faste læsere - jeg er bare SÅ glad for hver og en, og ønsker velkommen til de nye. Og selvfølgelig går jeg og pønser på en give-away, når jeg forhåbentlig meget snart runder de magiske 100:-)
Print denne artikel
Det ender da med at jeg har en mappe på min computer der hedder "Tante Søds Kogebog"...
SvarSletMums... alt med karry!!! :o)
Mums..!! Det ser bare super lækkert ud det der :-) Men nu har jeg også en svaghed for karry og kokosmælk..
SvarSletKærligst Lea
Nåååååå Fru Friis - du er da bare så sød! Jeg elsker at få den slags at vide... så gir' det mening at ha' sin blog:-) TAK
SvarSletHey Lea - jamen, så må jeg da snart lave mere med karry når I er vilde med det:-) Kærlige hilsner Marianne
Den ret laver min mand også engang imellem og før kunne jeg overhovedet ikke lide karry, men denne ret er virkelig lækker :-)
SvarSletDet ser supergodt ud! Jeg tror faktisk, jeg vil være så snedig at 'bestille' denne ret hos gemalen, næste gang han har 'maddag' - så må vi se, om ikke han kan lokkes til at lave den ret til mig :-D
SvarSletDet lyder så godt! Jeg laver tit curries med koteletter i mindre stykker, kokosmælk og karry. De passer så godt sammen rent smagsmæssigt....
SvarSlet