Sidevisninger i alt

fredag den 21. oktober 2011

Gulerodsmuffins og vandbakkelser serveret på landet ..

Efterårsferie kalder på familiehygge, hjemmebag og en tur i skoven for at samle ting til at binde en pyntekrans. Hjemmefra havde jeg bagt de her lækre gulerodsmuffins med topping af creme cheese.


De her var "bestilt" til de voksne - godt med topping og en lille gulerod formet af fondant og grønt glasur.
Opskriften fandt jeg på nettet hos Familie Journal, og de er rigtigt lækre. Jeg fulgte opskriften helt som den var:-)

140 g blødt smør
140 g brun farin
2 æg
140 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1½ tsk. bagepulver
160 g fintrevet gulerod
30 g hakkede hasselnødder
50 g tørrede tranebær
Creamcheese icing300 g flormelis
50 g blødt, usaltet smør
125 g flødeost
1 tsk. vaniljesukker

Pisk smør, farin og æg godt sammen og bland hvedemel, kanel og bagepulver. Vend melet i smørblandingen skiftevis med gulerødder, nødder og tranebær. Fordel dejen i 12 forme, bag dem ved 175° i 25 min. og lad dem afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og farv ¾ af den med orangefarve og ¼ med den grønne farve. Kom de to portioner chokolade i hver sit kræmmerhus og tegn 12, orange gulerødder med grøn top på et stykke bagepapir og lad dem tørre. Pisk flormelis, smør, flødeost og vaniljesukker sammen til en glat icing, smør icingen på kagerne og pynt med chokoladegulerødderne.


Dejen var temmelig fast, og jeg var lidt nervøs for at de skulle blive for tørre, men alle ingrediensmængder passer perfekt synes jeg. Her er de klar til at komme i ovnen. Der bliver 12 stk. store muffins af portionen.


Perfekt hævede lige til kanten og klar til at blive pyntet ....husk at lade dem afkøle helt inden du pynter dem.


Børnene kan ikke ret godt lide toppingen, så til dem var der lavet nogle med meget lidt fyld, og til gengæld en lille sød edderkop.


Så blev de færdige og klar til at blive pakket ned og medbragt på efterårsferie-visit ....børnene fik lov at kigge på dem allerede fra morgenstunden, men først ville vi tage en tur i skoven, fordi vejret igen var så utroligt smukt ....


Husets to søde vuffer har masser af plads at boltre sig på hver eneste dag, men alligevel elsker de en tur på nye græsgange. Her havde vi lige nået at vise dem deres snore, og så kan det bare ikke gå hurtigt nok med at komme ud af røret .... de piver og hyler indtil de forventningsfulde sidder i bilen klar til nye eventyr....de hedder forresten Pippi og Amanda:-)


Børnene godt pakket ind og morfar i front med kurv og saks ...


Man skal huske at kigge højt en gang imellem .... sikke en frihedsfornemmelse .... og farverne er fantastiske netop nu.


Da vi kom hjem havde jeg lovet også at bage vandbakkelser til farmand, fordi han bare trængte:-) Jeg havde planlagt fyld af god vanillecreme, men den droppede vi, da vi nok mente den var for tung oven på middagen bestående af skovduer med det hele. Det var længe siden jeg havde lavet vandbakkelser, men jeg plejer nu altid at have held med dem. Og også idag lykkedes det til perfektion - de hævede og blev smukt brune.

Jeg brugte opskriften fra Amo's bagebog nr. 2:

150 gram hvedemel
150 gram økologisk smør
3 dl vand
2 tsk sukker
4 æg

Kom smør, vand og sukker i en gryde og kog det op. Rør hurtigt melet i med et piskeris indtil dejen slipper gryden. Lad afkøle. Rør de hele æg i et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tynd. En god ide er at æggene har stuetemperatur. Sprøjt dejen ud på bagepapir eller sæt af med to skeer. Jeg brugte en stor tyl, så de fik et fint mønster. Bages ca. 25 min ved 220 grader/200 grader varmluft. Man må IKKE åbne ovndøren de første 20 minutter, da kagerne så vil falde sammen.


De fik fyldt "maverne" med pisket fløde og lidt syltetøj - bare sådan uden andre dikkedarer. Selvfølgelig kunne man ha' lagt lidt glasur og et lille stykke rødt gelé på ...... men de forsvandt alle som en, selv om de ikke var de mest pyntede kager. Indhold tæller heldigvis mere end udseende:-) Print denne artikel

4 kommentarer:

 1. De er superkære, de muffins! Jeg nuppede nu gerne en med creme og hele svineriet! Og dog - edderkoppen vil jeg gerne være foruden :-D

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor du kan forkæle.....Mmmmmums til det hele. God weekend :-)

  SvarSlet
 3. Mums det ser lækkert ud.. Så blev jeg da lige lækkersulten :-)
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 4. He he Piskeriset - godt valg med edderkopperne, da de var af plastic! Men ellers gir' jeg gerne en!

  Taaaak søde Bettina - også skøn weekend til dig

  Uuuu undskyld jeg gjorde dig lækkersulten, Lea:-)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...