Her er den lige kommet ud af ovnen - jeg valgte at beholde den fine røde skæl på æblerne, som jo bare gør den endnu mere julet faktisk, nu hvor det er første søndag i advent imorgen.
Jeg brugte bare en lille form på 20 cm, og dermed kun 2/3 af mørdejen, og frøs resten ned. Og så lavede jeg kun ½ portion af fyldet. Du får min udgave her:
Mørdej:
250 gram mel
50 gram sukker
150 gram smør
1 æg
1-2 spsk isvand
Jeg kan anbefale dig at starte med at læse Sif's fremragende tips til fremstillingen af mørdej. Hun er bare en haj til gode forklaringer! Men ellers skær smørret i små tern, og smuldr det ned i mel og sukker indtil det er grynet. Tilsæt så æg og vand og saml dejen så hurtigt som muligt. Hviler i køleskab mindst 1 time, og rulles herefter ud i din smurte form mellem to stykker bagepapir. Bunden skal ikke forbages.
Fyldet:
75 gram revet marcipan
50 gram smør
25 gram honning
25 gram sukker
1 æg
2 røde mad-æbler
Igen smør i små tern - og så ellers bare piske det hele sammen til en jævn masse, som fyldes i den ubagte tærtebund. Toppes nu med æbler i tynde skiver og evt. 1 spsk sukker drysses over til at karamellisere. Bages ved 175 grader i ca 50 minutter - hold øje.
Klar til at komme i ovnen ....
Vi fik creme fraiche til og en god Kusmi-te med rosenblade ....
En skøn og ret "julet" tærte, som nemt kunne komme på menuen igen .....
Print denne artikel
Hej.
SvarSletskal der også æbler i fyldet? eller kun som tynde skiver?
Det ser mega lækkert ud! Glædeer mig til at lave den!
Michelle
Mmmm - sådan en æbletærte går man ikke fejl af - den ser dejlig ud.
SvarSletHey Michelle - nope, ingen æbler i fyldet, blot de tynde skiver:-) dejligt hvis du får lyst til at lave den....
SvarSletHej søde Piskeriset - neeemmlig en god klassiker:-)
Uhmm.... den ser lækker ud! Æbletærter er bare altid et hit!
SvarSletPræcis, Gitte, dem blir man bare ikke træt af, og når nu vi i det her land flyder i lækre æbler, så er det bare med at bruge dem ....
SvarSlet