Sidevisninger i alt

onsdag den 9. november 2011

Saftig kage med ananas, mandler og chokolade... måske ny julekage?

Jeg har jo ryddet op i mine mange udklip med opskrifter, som lå i 2 skuffer og kun sjældent blev brugt. Så jeg gik igang med at smide væk ud fra devisen om, at kun de opskrifter, jeg vil bruge inden for 1 år måtte blive tilbage! Så igen er det her et lille klip fra et meget gammelt Femina, som ser dagens lys - kun med et par små ændringer. Den er rigtig lækker, og både fyldig og saftig, og minder om en ananaskage min mor bagte i min barndom, så det kan jo også altid sætte en masse godt igang i hele systemet:-)


Det var aften, da den var færdig, så billedet er lidt mørkt:-) Men den ser da indbydende ud alligevel..


Hvis du kigger godt efter kan du se det oprindelige udklip på bordet ..... og selvfølgelig bruges her stadig øko smør, selv om det godt nok er blevet pebret i pris efter fedtskatten har invaderet landet. Det kræver sine meningers mod at holde fast nu, når der ligger billigt smør fra New Zeeland lige ved siden af til 13 kr, i stedet for 21 for den danske. Det er helt urimeligt at de udenlandske varer ikke er omfattet af fedtskatten - det animerer jo ikke ligefrem til at vi holder fast i at bruge kvalitetsprodukter fra de danske landmænd. Jeg er nu normalt god til at holde øje med favorable tilbud, og så køber jeg 10 pakker til fryseren, når det kan betale sig.

Her skal det lækre fyld af mandler, chokolade og ananas vendes i dejen næsten til sidst ....


Sådan ser den færdige dej ud - stadig luftig selv om der er meget tungt fyld i, fordi den er pisket så grundigt....

Du skal fremskaffe de her ting:

250 gram økologisk smør
250 gram økologisk (rør)sukker
4 øko æggeblommer
1½ dl ananassaft
1 spsk kanel
1 tsk bagepulver
100 gram fintblendede mandler
250 gram godt hvedemel
4-5 ringe ananas i små stykker
100 gram grofthakket mørk chokolade
4 æggehvider

Pynt:
100 gram overtrækschokolade - eller hvid glasur som jeg brugte
50 gram mandler i spåner


Skær smørret i tern, så det er nemmere at piske -  og så pisker du det sammen med sukker til det er lyst og luftigt. Og vi snakker 10 minutter med en håndmixer. Ikke mindre - vi vil have luft i, og sukkeret helt opløst:-) Tilsæt så æggeblommerne en ad gangen og pisk grundigt mellem hver. Herefter ananassaften lidt af gangen og piske godt, så det bliver absorberet og bliver en ensartet masse. Bland kanel, bagepulver og mel sammen, sigt det i dejen af 2-3 omgange, og så er det her du stopper med at piske! Nu skal der kun røres forsigtigt, eller nærmest skal melet foldes i dejen og kun til det lige er opsuget. Vi vil ikke ha' den slemme gluten fra melet til at arbejde for meget nemlig, så bliver din kage sej! Og lige her er det ikke nice at være sej! Tilsæt så mandler, chokolade (jeg brugte en halv Marabou fløde med nødder, fordi jeg har fået den i gave og gerne ville ha' den omsat) og ananas. Tilsidst vendes de stiftpiskede æggehvider i massen. Kom det hele i en godt smurt springform på 25 cm, og bag kagen i en forvarmet ovn ved 190 grader i 50-60 minutter.

Lad kagen køle helt - HELT - af inden du pynter den. Opskrifter siger at den overtrækkes med mørk chokolade, men da mit lager var helt på low, så fik den en hvid glasur og mandelsplitter, som var let ristet på en varm tør pande.


Hov, der går åbenbart mus i kagerne her i huset .... fyha, små mus! Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Mums, det lyder lækkert! Jeg har netop bagt honningkage, men den skal jo trække noget tid inden den kan spises. Måske jeg skulle prøve din i mellemtiden :-)

  SvarSlet
 2. Tjup hvor ser den god ud..
  Det kunne osså være en oplagt julekage for mig, jeg er nemlig ikke så god til de krydrede kager.. Derimod er ananas en klar farvorit.

  SvarSlet
 3. Hej Laura - honningkage har jeg aldrig prøvet at bage, men havde faktisk tænkt at det kunne være hyggeligt at lave hjerter og forære væk med folks navne i juletiden ... hvis du har en super opskrift må du meget gerne dele:-)
  Hej Mette - dejligt hvis du får lyst til at bage..
  Hej Gitte - øj, det var den osse:-)

  SvarSlet
 4. Det er en meget dejlig kage, som jeg bagte med malede hasselnødder, da det var på lager i fryseren. Måske er 190 grader for meget i mange ovne; Jeg bagte den ved 180 grader og lagde stanniol over efter 20 min. og gav den 40 min. i alt. Det bliver ikke den eneste gang, den kommer i ovnen her!
  Pyntede den ikke med noget - en klat flødeskum ville sikkert passe fint til.
  Tak for opskriften!
  Resten af ananassen kommer i en gulerodssalat i morgen!!
  Hilsen fra Elsebeth

  SvarSlet
 5. Kære Elsebeth - mange tak for dine kommentarer, og jeg vil give dig helt ret i at kagen nok med fordel kan bages lidt kortere ved lidt lavere temperatur. Tak for det gode forslag. Og skønt at du også giver godt fif til at bruge resten af ananassen, så vi hele tiden tænker i Stop Spild af Mad baner .... kærlig hilsen Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...