Sidevisninger i alt

lørdag den 5. november 2011

Fredags-single-istedet-for-take-away-mad

Fredag aften, alene, stort set tomt køleskab, ulyst til at handle og tæt på at ringe efter noget take-away, som næsten altid skuffer, er usundt og dyrt:-) Hvad gør man så? Kigger en ekstra gang på lagrene og så fandt jeg en pakke torskefileter og et bæger pickles, som skulle have været på en pariserbøf for længe siden, men blev glemt og nu havde sidste holdbarhedsdato....... se se, så begyndte det at ligne noget.


Ud af de ting kom der en virkelig sprød, lun og smørstegt torskefilet med "hjemmelavet remoulade", som var super single fredagsmiddag, og helt sikkert meget bedre og billigere end at få noget bragt hjem. Køleskabet gemte heldigvis også på citron og rugbrød, som blev ristet.... nammenam:-)

Bægeret med pickles hakkede jeg fint med en stor kniv og rørte den lind med et par skefulde Hellmanns mayo. Det gør det ud for en væsentligt bedre remoulade end de færdige.

Jeg ved godt at fedtprocenten i det her måltid er alt for højt - her mangler grønt! Ja, ja, jeg ved det godt! Men jeg bilder mig ind at det er bedre end pizza. Det er i hvert fald min undskyldning. Og så fik jeg brugt mad, der måske ellers var blevet smidt ud....


Kender I denne her gourmet rasp? Jeg køber den i Irma, men mon ikke den kan fåes andre steder. Den bliver bare supersprød, og jeg vil tro den er næsten som den asiatiske panko-rasp, som jeg har læst så meget om hos jer andre, men som jeg ikke har fået fingre i endnu. Jeg dyppede fisken i sammenpisket æg og herefter i raspen med salt og peber, og trykkede det godt fast. Og så bare steges forsigtigt ved ret lav varme - den skal helst kun vendes en enkelt gang for at paneringen bliver hvor den skal.

Jeg ved at nogle af mine venner, som er børnefamilie, bruger denne rasp til at lave hjemmelavede kyllinge nuggets - ungerne skulle efter sigende være vilde med det. Ok, måske stadig ikke det sundeste mad med panering, men når det skal være, er det her stadig klart at foretrække frem for friture og tilsætningsstoffer.


Og se så lige hvad jeg også købte i går - en gammeldags kødhakker! Udelukkende fordi mine yndlingsjulesmåkager er vanillekranse med mandler, og de smager altså kun godt, hvis de er lavet med stjernemønster præcis som i min barndom. Jeg har ikke bagt vanillekranse i flere år, fordi jeg har manglet den her, og nu skulle da altså være! Og 99 kr. det er da til at leve med ...


Hmm, hvis jeg ellers kan finde ud hvor de forskellige dele skal sidde, så vil I meget snart kunne se årets første stolte vanillekranse her på stedet .... tag jer i agt!


Vi slutter lige af med et knas - den er go' du! Print denne artikel

7 kommentarer:

 1. Åh, hvor jeg kender det med ulyst til at handle, og mit køleskab/fryser har op til flere gange været leveringsdygtigt i det vi kalder dansk tapas. Det vil sige omelet, stegte kartofler med chili, små skiver ristet brød med pesto, ost eller leverpostej/fois gras samt lidt frikadeller og edamamebønner fra fryserens gemmer... vupti et helt måltid og restespis :-)

  PS jeg skal da vist i Irma og handle gourmetrasp. Det er godt nok til mig :-) tak for tippet

  God weekend til dig,
  SS

  SvarSlet
 2. Hej søde Sushi - selv mange tak for gode fif til hvad man kan lave i en snæver vending. Det kan også være svært at få ideer. Men både omelet, stegte kartofler, brød med pesto ville også være ting, jeg de fleste gange ville kunne fortære. De her ting vil jeg huske næste gang, jeg får brug for mad uden at tro jeg har noget!
  Også dejlig weekend til dig - det er så skønt at solen igen skinner, så nu har jeg lige endevendt alt i mit soveværelse, så lyset kan stråle uden at skulle møve sig gennem støv:-)

  SvarSlet
 3. Det er da helt sikkert bedre og meget meget sundere end pizza...sikker på det :-) - hader at lave mad og idag hvor jeg selv er uden voksen opsyn, står den bare på et eller andet tilfældigt fra køleskabet - god weekend :-)

  SvarSlet
 4. Uff, kender det alt for godt, jeg vælger for ofte den lette løsning med at bestille mad ude fra :(

  SvarSlet
 5. Hej Tante sød :-)
  Jeg er lidt nysgerrig omkring din job-situation. Altså processen i at have forladt dit job, stå uden (god)indtægt om nogle måneder og at du gerne skulle ende med en bedre livssituation. Har du ikke lyst at blogge lidt om det ind i mellem?

  Hilsen fra een, der også er kørt træt i jobbet/livssituation, men er alene forsørger med fast ejendom, og som ikke TØR tage springet.. ;-)

  Birgit

  SvarSlet
 6. Hey Bettina - hæ hæ "uden voksen opsyn". Den var god! Jamen så håber jeg du fik opført dig som en teeanager alene hjemme:-) Uden at få dårlig mave he he
  Hej Vi Spiser Ude - ja, og alt for tit bliver man skuffet og ærger sig over hvor dyrt det er, ikk...

  Hej Birgit - Sikke da en fin opfordring. Jeg forstår fuldt ud, hvor svært det kan være at tage beslutninger fordi man bliver skide bange for hvordan det hele skal gå. Og særligt når du er forsørger. Jeg synes det er rigtig dejligt at få sådan en opfordring, så jeg går lige lidt i tænkeboks og vil meget overveje at skrive lidt om det i snarlig fremtid. Tænker dog også over hvad jeg lægger i cyberspace selvfølgelig ... så den hudløse ærlighed er nok svær at få skribet ned her, men jeg ser lige hvordan jeg kan skrive fra hjertet uden at kompromittere mig selv.
  Vi høres ved:-)
  KH Marianne

  SvarSlet
 7. Jeg er også stor tilhænger af, at lave noget kreativt ud af hvad man alligevel har liggende i køleskabet og på lageret :)
  Hvor har du købt monstret? Netop lige skrevet en kommentar til CookieCrumble om at jeg overvejer at købe sådan et monstrum, så jeg kan lave perfekte vanillekranse. Vi havde sådan én der, da jeg var barn og til 99,- kr. bliver jeg da nød til at eje sådan en også :) Så kan nogle af mine juleværtindegaver være en lille dåse med perfekte hjemmelavede vanillekranse...

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...