Sidevisninger i alt

onsdag den 2. november 2011

Anmeldelse: Bjørnekælderen på Frederiksberg Allé

Det er vist længe siden jeg har lagt en lille anmeldelse op her - jeg må indrømme at det kniber med at huske kameraet, når jeg går ud og nogle gange har man også bare lyst til at være helt nærværende og ikke tænke i madblog-baner:-) Men nu får du lige et par stemningsbilleder fra en lille frokost, jeg indtog sammen med en af yndlingsveninderne, selv om det er lidt siden nu - kan huske at det var en af de dér helt smukke solrige oktoberdage, hvor Frederiksberg Allé tog sig rigtig smukt ud ....

Bjørnekælderen er helt legendarisk her i byen, så det er faktisk pudsigt at det var første gang, jeg besøgte stedet, selv om jeg har boet her i over 20 år! Nå, men bedre sent end aldrig, og jeg kan med det samme sige, at jeg bestemt gerne kommer der igen. Faktisk talte vi om, at vi vil holde vores tøse-julefrokost der i år... vi får se.


Bjørnekælderen ligger et par trin ned i lyse lokaler, selv om det er i kælderniveau. Den venlige servitrice fortalte, at der er kommet ny ejer i april i år, og at de var så uheldige at få omfattende vandskader under skybruddet i juli. Uheldigt for en ny ejer - men til gengæld var alt nyistandsat, og lokalerne virkede rigtig indbydende og venlige med masser af lysindfald og dæmpede farver. Bord og service også helt klassisk, som I kan se her. Vi følte os med det samme godt modtaget, og betjeningen var hele vejen igennem meget opmærksom uden at være overvældende.


Udover menukortet er der dagens retter skrevet på en sort tavle - min veninde valgte derfra en rejesalat på godt brød - salaten var let og frisk tilsmagt med dild og min medspiser var rigtig godt tilfreds.


Jeg startede med fiskefilet med hjemmelavet remoulade - virkelig dejlige tykke fiskestykker vendt i rugmel og serveret lune og perfekt tilberedte, så de var saftige og tilpas krydret med friskkværnet peber. Da min veninde havde spist sin rejemad, kunne hun godt klemme lidt mere ned, så da hun havde set min fisk endte hun med også at bestille sådan en omgang. Dem kommer jeg gerne igen efter:-)Jeg gik efter den hjemmelavede hønsesalat bagefter - en skøn rustik anretning med store stykker af nykogt kylling og god smag fra ristede svampe. Kyllingekødet var kun lige samlet af en let dressing, så salaten var ikke spor tung, som sådan en ellers godt kan have tendens til. Og som man kan se, var der heller ikke sparet på det sprødstegte bacon. Jeg fik godt rugbrød og ristet toast ved siden af i en kurv.


Vi sluttede af med kaffe, men synes ikke vi havde plads til kage. Vi fik så hver 2 små kugler chokolade fra Frederiksberg Chokolade, som er genbo til restauranten. Regningen kom med fine hjemmelavede bolcher i en lille pose og vi kom af med 518 kr. for tragtementet. Som sagt en udelukkende god oplevelse med god mad og rolig atmosfære, så vi virkelig kunne få ordnet verdenssituationen. Sådan en frokost med en kær veninde og nærværende samtale får alt til at se lyst ud ....
Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Mormor retro og super hyggeligt ser det ud - vil skrive mig stedet bag øret til næste gang jeg er på de kanter :-)

  SvarSlet
 2. Jeg var derinde og spise i sommers. Fantastisk dejligt sted med høj service. Jeg kommer der helt sikkert igen... mange gange :-)

  SvarSlet
 3. Det sted må jeg huske :-) Jeg bor ganske tæt på, men har aldrig lagt mærke til stedet.

  SvarSlet
 4. Hej Bettina - forkæl du dig bare med en lille frokost der. Det kan være vi mødes:-)

  Hej Vibeke - dejligt at du kan bekræfte, at du også havde en god oplevelse med både mad og service. Ja, jeg vil også dertil igen...

  Hej Mademoiselle Black - jamen når du bor tæt på, så vil jeg klart mene du skal smutte derind en dag - lad os gerne høre om det:-)

  SvarSlet
 5. Dejligt med en anmeldelse, dem kan jeg bare så godt lide :)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...