Jeg havde nogle rigtig lækre store berberiandebryster i fryseren, og da et enkelt vejede 340 gram efter optøning passede det perfekt til os to. Så vores tallerkenanretning bestod udover det stegte andebryst af en sprød og skøn rødkålssalat og ovnbagte kartofler med nigellafrø.
Jeg ridsede blot brystet, gned det ind i min hjemmelavede urtesalt og kværnet peber. Og så fik det ca. 10 min på skindsiden, og ca. 5 minutter på den anden side og lide på siderne ....
Og her er den stylede and.... sprød og saftig .... måske lige lovlig rød/rosa, men det var fint for os begge ...
Kartofler i tern klar til ovnen - blot vendt i rapsolie, salt, peber og nigallafrø (også kaldet jomfru i det grønne)
Og så fik jeg langt om længe for anden gang mit nye mandolinjern hevet frem igen! Sidst voldte det mig bare besvær, og jeg synes slet ikke det var fedt. Men denne gang kørte det bare - så kålen blev bare så lækker fintsnittet, og så er det meget nemmere at spise en masse af det sunde grønt med de mange kostfibre. Udover kålen bestod salaten af appelsiner i tynde skiver og saften der fremkom, ristede pinjekerner, tørrede tranebær, en potte skåret mynte, lidt mere økologisk rapsolie, salt, peber og en stor sjat af den lækre tranebærbalsamico, som jeg varmt kan anbefale. Den er bare sød, skarp og fyldig på samme tid. Ofte behøver sådan en råkostsalat også en skefuld honning eller noget - men det er slet ikke nødvendigt med denne balsamico. Kig efter den:-)
Jeg mener, jeg har købt den i SuperBest, og har ikke lige lagt mærke til den andre steder....
Det var herligt at få den her tallerken efter over en uge på rugbrød og ost og en gang kineser-levering!!!
Vi sluttede aftenen med en lille æbletærte, men den må du høre om imorgen ....
Print denne artikel
Jeg elsker elsker elsker and....mmmmm det lyder godt og hyggeligt :-)
SvarSletDet lyder bare helt vildt lækkert, og anden ser bare fantastisk rosa og saftig ud. Kh Nadia
SvarSletBettina, sådan har jeg det også.. måske fordi man ikke får det særlig tit eller hvad ...
SvarSletNadia - tusind tak, ja jeg kan nu godt li' når den er pænt rosa selv om det måske ikke er alle der vil ha' det sådan.....
Hvor lækkert altså! dejligt du er tilbage i køkkenet :)
SvarSlet