Sidevisninger i alt

tirsdag den 27. marts 2012

Salte mini tærter med gedeost og soltørrede tomater

I dag er her bagt salte snacks, som skal serveres sammen med velkomstdrinken på lørdag. En helt simpel tærtebund fyldt med soltørrede tomater og en tynd skive gedeost og lidt æggemasse til at holde sammen på det. Rigtigt lækre som en hapser inden middagen.


Tærtebund - ca. 28 stk minitærter - Amo's bagebog nr. 3

200 gram øko smør
300 gram øko hvedemel
1 godt æg

1 glas soltørrede tomater
1 rulle gedeost
2 æg
1 dl mælk
oregano, kværnet peber


Findel smørret i melet og saml hurtigt dejen med ægget. Lad hvile mindst ½ time, rulles ud med kagerulle og udstikkes med en lille rund form. Lægges i forme (jeg tog tilfældige muffinforme, men desværre kunne jeg ikke få dem godt nok ud af formene, så vælg nogle pæne, du kan servere dem i!) Fyldes med lidt hakket soltørret tomat, en tynd skive gedeost. Pisk æg, mælk og krydderier sammen og hæld 2 spsk æggemasse oven på de ubagte tærter. Bages ca 20 minutter ved 200 grader.

Kan sagtens fryses, og lunes lige inden servering.



Jeg bagte to udgaver af disse her også, men glemte sørme at ta' billeder da de var færdige. De så ellers lækre ud, og smager super. Det er blot en rulle butterdej, som jeg smører med et glas rødt pesto. Ruller sammen som en pølse, og skærer i skiver på ca. 2 cm, som trykkes lidt flade. Bages ved 200 gr i ca. 12-15 minutter. Jeg lavede både med rød og grøn pesto. Simpelt og alligvel rigtig lækkert ...


Og sørme om ikke pakkeposten kom med en overraskelse fra Arla i forlængelse af hytteost-workshoppen. En lille køletaske med de nye udgaver af hytteost. Jeg glæder mig allermest til den økologiske naturel. Desværre får jeg ikke eksperimenteret med det på denne side af weekenden på grund af fødselsdagsforberedelser. Men så skal der nok komme mere hytteost på programmet. Print denne artikel

5 kommentarer:

  1. Øj hvor ser de salte tærter bare lækre ud.
    Dem må jeg helt klart prøve når jeg kommer hjem fra ferie.
    Jeg ved godt nok ikke, om jeg kan li gedeost (?) men det er et forsøg værd, kan jeg se :-)

    SvarSlet
  2. Hej Merete - hvis du ikke kender gedeost endnu synes jeg faktisk det her er en rigtig fin måde at teste det på. Jeg synes de forskellige ting "smelter sammen" smagsmæssigt, og at smagen af gedeost ikke er fremtrædende. Jeg køber i øvrigt en mild gedeost i en rulle fra Netto:-) Det må du prøve - rigtig god ferie

    SvarSlet
  3. Hvor er de fine! God måde at bruge gedeost på, mmm :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. tak, de smager overraskede godt....og er ret hyggelige synes jeg

      Slet
  4. Håber godt også, at det ikke kun er forbeholdt Københaverne, men at Aarhusianerne også får en sådan pakke efter på tirsdag:) Så lige jeres lækre kreationer fra dagen..

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...