Sidevisninger i alt

torsdag den 28. april 2011

Kylling i grøn karry

Det her er bare min nye favorit-ret - er du vimmer, hvor blev den GOD GOD GOD! Sådan en gang øko kylling i den hjemmelavede grønne karry, som jeg lavede i går, er bare et supermåltid ... masser af smag, sprødhed fra de næsten rå grøntsager, bid fra nødderne ... i det hele taget vel en ret sund ret bortset fra de hvide ris. Hvis man har god tid, kan man sagtens gøre den sundere ved at koge brune naturris.

Og surprise, surprise - opskrifen er fra Louisa Lorang's nye Vild med Hverdagen kogebog:-)

Du skal bruge
50 gram cashewnødder
2 kyllingebryster (jeg skærer selv bryster af en hel øko kylling)
2 spsk grøn karrypasta (se opskriften på hjemmelavet i mit forrige indlæg - jeg brugte 3 spsk)
3 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk
15 gram ingefær
1 bundt forårsløg
100 gram sukkerærter
2 spsk fiskesauce
1 tsk rørsukker
Frisk koriander og limebåde
 Her ligger grøntsagerne ved siden af kogebogen ...

Start med at riste nødderne i lidt olie på en godt varm pande - men pas på, det går rigtigt hurtigt og de brænder nemt på, hvis du vender ryggen til. Tag dem op, og rist kyllingebryst i tynde skiver i lidt olie. Tilsæt karrypasta og lad det stege lidt med. Herefter finthakket hvidløg, og hæld så kokosmælken på og lad simre få minutter. Tilsæt finthakket ingefær, forårsløg i grove skrå skiver og sukkerærter i halve og lad det lige koge op. Smag så til med fiskesauce, limesaft og sukker - servér straks med ris, limebåde og frisk koriander.
Se lige hvor lækkert og smukt det blev - det kunne da lige så godt komme fra min gode lokale thai-restaurant, og så havde en portion til en person kostet ca. 120 kr.... denne her koster nok ca. det halve.

Ærgeligt at jeg ikke kan lægge smagsprøver ud her på bloggen - den smager mindst lige så godt som den ser ud. Bonne appetite Print denne artikel

2 kommentarer:

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...