Sidevisninger i alt

lørdag den 2. april 2011

1. april og fødselsdag

Jeg føler mig faktisk ret priviligeret over at have fødselsdag 1. april, når jeg nu lige tænker over det. Det er en dato, som de fleste husker, og så er det jo oplagt at lave lidt ekstra spas i gaden. Og indrømmet - jeg er temmelig blondine-agtig når det kommer dertil! En af mine sjove veninder er virkelig fantasifuld, og har gennem årene fundet på den ene mere kreative gak efter den anden, som jeg desværre må tilstå at jeg hvert år hopper på, selv om jeg siger til mig selv, at i år FÅR HUN MIG IKKE! Det gjorde hun så igen i år, endda på mit arbejde, så jeg blev udstillet foran kollegerne - de hyggede sig sjovt nok også rigtig meget over det! I går havde jeg dog selv forberedt en lille fupevent for veninden, som hun i hvert fald til dels hoppede på, så et kort øjeblik troede hun at nogen havde bestilt et spa-ophold på Skodsborg til hende:-) Men nølle bølle - aprilsnar:-)

En anden af mine fantastiske veninder, hvis selskab jeg virkelig værdsætter, havde faktisk inviteret mig ud at spise i aftes, men trætheden oven på en fæl omgang forårsforkølelse gjorde at jeg gerne bare ville holde fredag aften hjemme hos mig selv. Og så kom hun simpelthen med den lækreste fødselsdagsmiddag fra Meyers Deli på Gammel Kongevej - MUMS for noget lækkert, let og friskt mad. Jeg har ikke selv prøvet at købe noget derfra mærkeligt nok, men det kommer jeg helt sikkert til i fremtiden.

Den første anretning som min skønne veninde lavede, mens jeg bare sad og sippede en skøn kølig Chablis, var denne her tallerken. Først en lille ret med rimsaltet torsk, rullet i dild og serveret med rødbedechutney og en rugbrødsflage, og dertil en skøn dressing af rygeost. Dernæst den lækreste gravede laks med rå spidskål, æble i bittesmå tern, salat og en superdressing med lidt peberrod og et sødligt præg fra æblegastrik. Derefter fulgte en lille ret med søkogte rejer med noget rosenkål, og en meget mild dressing, som jeg ikke helt ved, hvad var.

                                    
 Vi spiste et skønt græskarbrød dertil og masser af hvidvin. Bagefter delte vi en bakke med en virkeligt lækker kyllingesalat - store styrkker kyllingefilet vendt i en dressing med grovkornet sennep, youghurt osv. Den smagte også bare helt suverænt.
 Jeg fik desværre ikke taget billeder at vores desserttallerken - den bestod af en bid brownie og et par skefulde tiramisu, også fra Meyers Deli. Og så en skive af den lækre lagkage, jeg selv havde lavet til kollegerne og som der var rester af. Hold da op - så måtte vi også slå mave, og bare sidde med benene op i sofaen og snakke til engang i nat.
 Sådan en gang venindeforkælelse - ærligt talt, det ku' man godt blive afhængig af. Når man bor alene og ikke har en mand til at forkæle en, så er sådan en aften bare ren luksus. Udover den lækre middag som Ulla havde med, fik jeg også de her lækkerier af hende. Glæder mig godt nok til at kaste den der æblemarmelade på en pandekage eller et stykke godt brød.
Vi smagte på den chokoladeovertrukne lakrids fra Johan Bülow. Jeg er ellers VILD med hans salmiaklakrids, men faktisk blev jeg lidt skuffet over den her. Nej, når jeg skal ha' lakrids skal den være salt eller salmiak, og så skal der ikke være sød lys chokolade hen over. Synd og skam for både chokoladen og lakridsen. Begge dele havde været godt hver for sig! Men der er vist nogle, der er vilde med den, og det var også sjovt at prøve den. Men for en gangs skyld ikke et nyt "stof! at blive afhængig af:-)
Da jeg kom hjem fra arbejde stod den her dejlige buket foran min dør - sendt fra en anden af guld-veninderne. Åhh, hvad skulle jeg gøre uden alle de fantastiske kvinder, jeg har i mit liv. De er faktisk hele mit liv, når jeg tænker over det .... så tak for blomsterne Lotte, og fordi du stadig gider lave aprilsfup med mig!!! Jeg elsker at hade det!!!!

Alt i alt en dejlig dejlig fødselsdag på en hverdag, og hvor der både var sol og pæn blæst og skyer - den balance passer vist meget godt.

Jeg ønsker jer alle en rigtig god weekend
Tante Sød Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Ser ud som om du har haft en skøn dag :-) Forsinket tillykke med fødselsdagen.....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Mange tak Birthe, ja jeg nød virkelig dagen i år, selv om jeg egentlig ikke synes jeg går så meget op i mine egne fødselsdage....

  God søndag til dig
  Marianne

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...