Sidevisninger i alt

mandag den 12. marts 2012

Blåbærsirup m/citron og lakrids

Jeg er blevet småforfalden til Urtekrams blåbærsirup - en skefuld henover skyr med frugt som morgenmad eller frokost smager som dessert, men er en fin start på dagen, hvis man husker fuldkorn senere. I går da jeg tømte fryseren, fordi den trængte til at blive afrimet, fandt jeg flere poser blåbær og fik straks lyst til at lave mit eget forsøg med sirup.


Jeg havde lige tømt en af Urtekrams flasker, så den blev godt rengjort og genbrugt til min egen blåbærsirup - jeg fik denne flaske + en smule ekstra af portionen her.


Her er originalen - den er god, men koster 50 kr normalt og 40 kr på tilbud i Netto i ny og næ. Min egen koster nok ca. 30 kr.

2 poser blåbær
3 spsk rørsukkersirup - Cane Syrup
rørsukker efter behag, jeg brugte nok 1 dl
saften fra en citron
2 tsk lakridssirup

Kog blåbær med rørsukker og Cane Syrup i ca 10 minutter. Mas bærrene ud - sigt det i en ren skål. Tilsæt citronsaft og lakridssirup og smag til. Min sirup blev lidt tyndere end Urtekrams, men man kan evt koge den mere ind, hvis man vil have den mere tyktflydende.

Der er ikke hverken citron eller lakrids i originalen, men jeg synes at blåbær godt kan have en lidt flad smag, og at citron gør underværker. Og da glasset med den nyindkøbte lakridssirup stod lige ved hånden, tænkte jeg det var oplagt at give det et strejf af det - ingen af delene gør bestemt min blåbærsirup ringere end udgangspunktet.


Jeg er helt tilfreds med resultatet - faktisk giver strejfet af citron og lakrids ekstra "personlighed" og spændende smag. Siruppen kan selvfølgelig også anvendes til amerikanske pandekager, som fyld i mousse til kagefyld, i hjemmelavet is eller oven på is .... og så videre .....

søndag den 11. marts 2012

Stakkels riddere

eller .... de er jo arme riddere, men det kan vel komme ud på ét! Da her var rester af det skønne hvedebrød kom jeg i tanke om den gamle bondedessert - vist fordi et glas med Amarena kirsebær var åbnet og stod og fristede. En helt perfekt reste-kombination, selv om fuglene måske havde haft bedre af brødet end mig!!!


Ahhh, lunt og sprødt med kanel og verdens bedste kirsebær .... jeg tror, at nogle ville komme en skefuld pisket fløde på, men det er slet ikke spor nødvendigt ...


2 store skiver godt hvederbrød
½ dl mælk
1 æg
sukker blandet med kanel
smør til at stege i

Dyb først brødet hurtigt i ren mælk uden at det suger for meget til sig. Pisk herefter mælken i ægget. Dyb nu brødet grundigt i æggemælken, og vend det godt i kanelsukker. Steges i SMØR til det har gået godt med farve og er sprødt - men hold øje, da sukker med kanel hurtigt kan brænde på.

Server med det samme med en skefuld kirsebær eller evt. bare godt syltetøj.


Så er bunden lagt ........god appetit:-) Og skøn søndag derude . idag ligner det for alvor FORÅR.

lørdag den 10. marts 2012

Salte pandekager og en velment weekendhilsen

Her blir' ikke rigtigt lavet mad, som man tror på kan inspirere andre - men Stop Spild af Mad fokuseres der til stadighed på! Rester af øl og kærnemælk lagde op til pandekager, og da kalorieregnskabet ikke viste plads til de søde af slagsen, har jeg lavet en lille stak af de her skønne madpandekager med krydderurter. De ryger i fryseren og vil snart udgøre en middag, der slet ikke leder tankerne hen på rester.


Tag din yndlingsopskrift på pandekager og tilpas den - mine rester blev blandet sådan her, og de blev supersprøde i kanterne og bløde og smagfulde for resten:

2 dl mørkt øl
1 dl kærnemælk
1 dl letmælk
50 gram smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
purløg fra fryseren - men brug hvad du har, fx osse spinat
Hvedemel til konsistensen passer - nok ca. 300 gram, men det vil jeg ikke hænges op på!

Smelt smørret og lad afkøle lidt. Pisk æg, de to slags mælk, øl og salt sammen. Pisk hvedemel i til du har den konsistens, der passer dig bedst. Min dej er lidt tyk, nok næsten som ymer, men det er en smagssag. Hvis du vil have helt tynde pandekager, så lav også dejen mere flydende. Steges i smør over god varme.
Fyldes med kød, fisk, grønt og toppes evt med ost og gratineres i ovnen. Eller hvad du nu har finder på eller bruger flere rester til ....


Her blir osse forberedt grene til påsken og lavet flere af de filtede æg .... og en tur til Magasin efter matchende servietter er det også blevet til ...


Nå ja, og så er der tilbud på 2 dåser af den smækre lakridssirup fra Johan Bülow til 100 kr - det fristede, da jeg længe gerne har villet igang med at afprøve flere af hans produkter. En dåse rålakridspulver måtte også med hjem, så nu tænkes her over hvad det skal bruges til .... det skønne blogland vrimler vist med ideer til lige det.

Så selv om her ikke bliver lavet interessant mad, så blev der alligevel lejlighed til at give livstegn og ønske jer en dejlig weekend. Mon der for alvor kommer forårstemperaturer nu?

Og nu kan jeg ikke finde flere undskyldninger for at komme videre med at afrime fryseren og gøre køleskabet rent - to ting, jeg bare nærmest ikke gider! 

onsdag den 7. marts 2012

Mens vi venter på forårstemperaturer ..

Vinduerne står på vid klem - selv fryser jeg lidt, men kattene elsker mig for at fryse, så de kan ligge i vindueskarmen og mærke solen. De ser altid muligheder. For at finde den mindste solstråle og varme. Kan ligge helt yderst på min seng, fordi det er der, solen rammer først:-)

Imens har jeg skåret grene ned i min fætters have. De har nu fået et par gange hvid spraymaling - foran meget åbne vinduer!


Mere skal der næsten ikke til. En klar glasvase og nøgne grene. Og så skal de overdynges med massevis af de filtede påskeæg og til sidst pynte mit fødselsdagsbord om et par uger. Til den der runde dag med det skarpe hjørne, som jeg så småt er ved at vænne mig til tanken om! Det er jo osse nemt nok, når jeg stadig kun er i 40'erne!!!!!!!!


Dæk bordet godt af, når du spraymaler - jeg havde hvid maling i næsen bagefter!!


Enkelhed slår igen til:-) Jeg synes, de er fine og behøver faktisk ikke kun være fremme til påske ....

tirsdag den 6. marts 2012

Peanutbuttercookies

Et glas peanutbutter, som havde stået ubrugt meget længe, skulle anvendes - faktisk er jeg ikke så vild med det! Men "skjult" i de her cookies er det noget helt andet. De har kun lige et strejf af peanutbutter, så hvis du er vild med det, ku' du tilsætte en ekstra skefuld:-) Min jagt på en opskrift stoppede hos Anne au Chocolat, som jeg synes havde det bedste bud. De er nemme og gode at ha' i kagedåsen til uventede gæster.


Du får opskriften i min version . jeg kom en del mindre chokolade i dem:

100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
100 g peanutbutter
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
80 gram lys chokolade, hakket

Pisk smør og de to slags sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk godt igen. Rør peanutbutter i. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. tilsidst den hakkede chokolade. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, tryk dem let flade. Bag i 12-14 minutter ved 200 grader – eller indtil fint gyldne, det kan variere alt efter ovnen. Bliv ikke fristet til at bage lidt ekstra, som jeg gjorde. De er stadig temmelig bløde, når de er færdige, men bliver sprøde og tørre, når de er helt afkølede. Mine fik faktisk lidt for meget, og så får de ikke den bløde konsistens i midten, som er det mest attraktive ved cookies:-)



God afstand på pladen, da de flyder meget ud - jeg måtte ha' to plader i brug.


Hvem mon skal spise dem? Her er fri bane ....

mandag den 5. marts 2012

Ajvar - en skøn grøntsagsrelish

Kender du ajvar? Denne herlige relish på basis af aubergine og rød peber? Tidligere har jeg købt det på glas hos min etniske grønthandler, men det er temmelig dumt, når man nu meget nemt kan lave sin egen, som smager meget bedre og er frisk.

Ajvar kan bruges til rigtigt mange ting - til at dippe rå grøntsager i, som fyld i pitabrød sammen med kød og rå grønt, som fyld i en grøntsagslasagne eller som vegetarisk pålæg på ristet brød. Det er så godt og en skøn måde at snige ekstra grøntsager ind i hverdagen.


Til sådan et glas + det jeg spiste på et stykke brød med det samme skal du bruge:

1 aubergine
1 squash
2 røde pebre (jeg havde 1 + en snackpeber)
1 rød chili
4 fed hvidløg
3-4 spsk god olivenolie
1 spsk hvid balsamico eller æbleeddike
salt, peber og måske et nip sukker

Skær grøntsagerne i grove stykker, dog hakkes chilien lidt finere. Læg dem i et ovnfast fad og hæld olien over og krydr med salt og friskkværnet peber. Bages ca 45 minutter. Mos eller blend herefter det hele uden at det bliver helt til puré. Der må gerne være små stykker grønt tilbage. Smag til og tilsæt balsamico.
Kan holde sig 1 uge i køleskab.


Her er mine råvarer - i aften kommer jeg relish på halve grove pitabrød og topper med mozerella. Så er der nærmest pizza på den ok måde:-) 

søndag den 4. marts 2012

Skyr med frugt og blåbærsirup

Er der andre end mig, der er blevet hooked på skyr? Jeg har først fået det prøvet for nylig. Det tog sin tid, fordi to veninder hader skyer og har fortalt om hvor fælt det er. Man skal aldrig lytte til rygter:-)


Den perfekte søndagsmorgenmad - sådan et halvt bæger fra Løgismose med blandet frugt og lidt blåbærsirup  smager supersyndigt, friskt og sødt på samme tid. Og skyr er berømmet for sit høje indhold af protein, som vi helst skal ha' masser af. Og jeg må sige, at det mætter virkelig godt. Klart bedre end alm youghurt.


Skyr du har fået dig en ny fan:-) Jeg er klar til vinduespudsning, vaske og støvsuge bilen, gøre køleskabet rent og afrime fryseren..... nå, ja og så måske strikke lidt. Ønsker alle søde læsere en skøn søndag

lørdag den 3. marts 2012

AMO's 3 nye slags mel - og et perfekt hvedebrød

Amo's nye melposer har været i butikkerne et stykke tid nu, og da jeg har Amo's bagebøger og bruger dem med stor fornøjelse, er jeg glad for at ha' fået muligheden for at afprøve de nye produkter.

For virkelig at kunne fornemme og smage melet, er jeg startet med et helt enkelt hvedebrød af sorten Vinjett, som er vårhvede, der dyrkes i det nordiske klima. Den sås om foråret og høstes i efteråret, og har et højere indhold af protein end vinterhvede og frem for alt god glutenkvalitet. Den skal æltes længere, og gerne i røremaskine. Sådan en ejer jeg ikke selv, så jeg havde gang i rugbrødsmotoren, men det var bestemt arbejdet værd.


Der følger et lille opskriftshæfte med, og for at få optimalt udbytte af afprøvningen, valgte jeg at følge en opskrift herfra. Her er flere gode tips og tricks til os inkarnerede hjemmebagere.


Dejen skal hæve over 3 gange, så disse brød tager i alt ca. 6 timer fra start til det færdige skønne resultat. Man kan også gøre arbejdet om aftenen, og koldhæve til næste morgen, hvor dejen så blot skal stå 1 time i stuetemperatur inden det bages.

Man kan næsten se her, hvor smukt og elastisk de er hævede ....klar til at få et pift med en vandforstøver, som var et godt trick


Ud af den hede ovn kunne jeg fremtrylle de her to skønheder med den helt rigtige knasende og sprøde skorpe og en saftig kerne ...


Opskriften kommer her
Fordej:
3 dl lunken vand
5 gram gær
300 gram Amo Vinjett hvedemel
Opløs gæren i vandet, tilsæt mel og rør rundt til en ensartet masse. Lad hvile lunt og tildækket i 3 timer (mit stod i 4)

Slutdej:
Den færdige fordej
2 dl koldt vand
20 gram gær
15 gram smør
500 gram Amo Vinjett hvedemel (jeg brugte lidt mere)
2½ tsk salt

Opløs gæren i vandet sammen med fordejen. Tilsæt derefter smør, mel og salt. Ælt dejen på maskine i 10 min ved lav hastighed og kraftigt i 5 minutter til den er elastisk, smidig og let skinnende. Jeg æltede i hånden i 15 minutter. Det er god motion!! Lad hæve lunt og tildækket 30 min.
Slå dejen ned, del den og form to runde brød. Lad hæve lunt og tildækket med et viskestykke på bagepapir på din bageplade. Dæk også gerne viskestykket med en opklippet plastpose for at holde på fugten. Når brødene er flot hævede efter ca 1-1½ time sprayes lidt vand med en vandforstøver og til sidst 3 snit med en skarp kniv. Bages i forvarmet ovn på 250 grader i 30 min. Sæt et fad i ovnen, når du varmer op og hæld ½ dl varmt vand i fadet, når brødene sættes ind. Skru evt varmen ned til 200-225 grader (dette gjorde jeg ikke, da jeg gerne vil have meget sprød skorpe). Efter 10 min bagning, åbnes ovndøren i 5 sek og igen efter i alt 20 min. Mine bagte præcis 30 min, men hold øje, da ovne er meget forskellige.


Da brødet havde stået lidt, krakelerede skorpen på en skøn måde .... ved faktisk ikke om den krakelering er en "fejl", men jeg synes, det er lækkert. Aahhh, kan næsten ikke vente. Koldt smør kalder!


Det forsvandt næsten som dug for solen .... jeg forsøger normalt at snige fuldkorn i mit hjemmebag, men næste gang jeg skal bage hvidt brød, bliver det helt sikkert efter denne opskrift, da jeg synes det er det bedste hvedbrød jeg nogensinde har bagt.
Jeg synes, melet var dejligt nemt at arbejde med, blev blankt og elastisk, hævede rigtig flot og havde en mild og frisk smag. Eneste alvorlige minus for mit vedkommende er, at produkterne ikke er økologiske. Alt mit mel er normalt økologisk, og det trækker ned at jeg ikke kan købe en øko udgave. Men indtil videre er jeg så tilfreds med det, at I nok godt alligevel kan finde mig med sådan en pose Amo Vinjett mel i indkøbsvognen:-) Jeg glæder mig allerede til at teste fuldkornsvarianten og rugmelet.

fredag den 2. marts 2012

Nye knapper hos Tante Sød:-)

Så er det meget meget snart weekend - og FORÅR. Og SOL og BLÅ HIMMEL. Allerede dér meget at glæde sig over. Plus alt det andet dejlige i livet......

Nå, men det jeg blot ville gøre opmærksom på, er at bloggen nu har fået print-knapper nederst på alle opskrifter, så jeg håber det gør det let for jer at få dem med ud at handle og frem på køkkenbordet.

Desuden er her kommet en knap til Tante Sød på Facebook - hvis du er med i gruppen dér, bliver du automatisk mindet om nye indlæg.


I dag blir her bagt - atter engang det nu uundværlige grove sandwichbrød. Det går bare ikke an at løbe tør for det, og bliver mere og mere en efterspurgt vare blandt husets gæster ......


Man har vel osse selv lov at få en bid!!!

torsdag den 1. marts 2012

Kernestykker med surdej

Gennem nogle måneder har jeg nu kørt grundsurdejen fra Claus Meyer, og er blevet virkelig glad for at bage med surdej. Det giver bare en anden dybere smag og struktur til brødet. Surdejen har godt af at blive brugt, og skal jo helst dagligt omrøres, og "fodres" et par gange om ugen gerne. Den skal da heldigvis ikke ha' skiftet ble og den græder heller ikke, kan jeg godt love!

De her virkeligt lækre madbrød med masser af fuldkorn og kerner fandt jeg hos den skønne MissMuffin, og dem er jeg meget begejstrede for, så de er nu på listen over hverdagsbrød, der ofte bages. I øvrigt har selvsamme MissMuffin for nylig begået et fint indlæg om brug af surdej og erfaringer med det. Læs endelig det også, hvis du ikke endnu har kastet dig ud i det.



Dej:
3 dl. surdej (den tynde grundsurdej fra Meyer brugte jeg)
10 g. gær
4 dl. vand
2 dl. knækkede rugkerner 
2 dl fiberbageblanding fra Urtekram 
1 dl. grahamsspeltmel
2 tsk. salt
ca. 350-400 g. hvedemel
1 æg
2 dl solsikkekerner


Bland rugkerner, fiberbageblanding, grahamsspeltmel og vand i en lille gryde og kog det op i ca. 1 min. Afkøl til stuetemperatur. Gæren røres ud i surdejen. Tilsæt kerneblandingen og salt og rør det godt sammen. Ælt melet i lidt efter lidt. Dejen skal være fast, men stadig klistret og fugtig. Kom dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet i 10-12 timer. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå en times tid, så den får stuetemperatur. Rul dejen ud i en retangel på et meldrysset bord. Den skal ca. være 2 cm høj. Skær 9-12 tern ud og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve 20 min.
Pisk ægget sammen og pensl bollerne godt. Drys med solsikkekerner. Bages i ca. 25 min. ved 200 grader. Afkøles på bagerist.


Jeg skulle på formiddagsbesøg, så de nybagte boller røg ned i en brun papirspose sammen med et glas orangecurd og et sæt hjemmelavede grydelapper og stearinlys - så blev der en personlig værtindegave ud af det:-) Og bollerne blev spist med god appetit.

lørdag den 25. februar 2012

Orangecurd - alias appelsinsmør:-)

Et ekstra net øko appelsiner blev hevet med hjem fra Netto, fordi der var tilbud denne uge. Jeg er vild med appelsiner. Eller alt citrus faktisk. Meeen sæsonen er ved at være slut - appelsinerne var lidt bløde og halvkedelige. I stedet for den underskønne lemoncurd som jeg ellers laver, ville jeg prøve at lave den med appelsin. Og jeg lover, den er lige så underskøn........ på ristet brød søndag morgen, på pandekager, som fyld i kager osv osv. Og gør lykke som lille værtindegave. Der er kun gode grunde til at lave sådan en portion. Eller måske dobbeltportion ....:-)


2,5 dl friskpresset appelsinsaft
fintrevet skal af 2-3 øko appelsiner
5 dl syltesukker
3 store æg
200 gram smør i små tern

Bland æg, appelsinsaft og skal samt sukker i en tykbundet gryde og varm langsomt op under omrøring. Når det er på kogepunktet, tilsættes smør i små tern, som piskes ind under konstant omrøring. Lad det lige koge op, og sigtes til sidst gennem en si for at fjerne appelsinskal.

Hældes på små rengjorte glas og lukkes til. Opbevares i køleskab og kan holde en uges tid.


Den lækreste tykke creme med tydelig smag af appelsin..... det står Nutella og den slags med flere længder, hvis du spør mig .... du kan nemt nå at lave en omgang til søndagsmorgenmaden. Rigtig god weekend

torsdag den 23. februar 2012

Æblemakronsnitter - med marcipan altså:-)

Der var marcipanrester fra julen og jeg havde lige købt en pose med skønne madæbler fra Fejø. Og støder så på den her opskrift! Svært at komme uden om så, ikk? Det her er lækkert mormor-hjemmebag med sticky æblemos og makronsmag, der kommer fra marcipan og marengs. Det sir' sig selv det ikke kan gå andet end godt:-) Opskriften er fra Familie Journalen og lavet efter bogen med små ændringer og en enkelt forglemmelse, og det "klappede".

Man kan godt se både makronlåget, laget af kraftig æblemos og bunden, som er "flaget" og en mellemting mellem wienerbrød og butterdej - som måske er det samme, når jeg tænker over det?


Dejen rullet ud på bagepapir - min fyldte næsten en hel plade ud, men måske den skal være lidt mindre næste gang, så hvert lag bliver en anelse tykkere.

Dej
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet, iskoldt smør
Fyld
4 store æbler
kornene af ½ vaniljestang (jeg brugte en masse tomme vanillestænger og fik så alt med)
200 g sukker
Makronmasse
400 g marcipan (jeg havde kun 315 gram og synes det var rigeligt)
100 g flormelis (eller sukker)
3 æggehvider
Drys af mandelflager (ja, dem glemte jeg så!!!)
Kom mel og salt i foodprocessor og blend med vand til en samlet dej. Rul den ud og kom skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold over og rul og gentag sammenfoldning tre gange hurtigt, så smørret ikke smelter. Rul dejen tyndt ud til sidst og form den som en aflang stang. Stil dejen i køleskabet.
Æblerne skrælles og udkernes. Koges ved svag varme under låg i egen saft med sukker og vanilje. Når det er mos, slukkes, og der smages til. Marcipan rives på rivejern. Æggehvider piskes stive og dernæst seje med sukker. Marcipan kommes i, og der røres, til dejen er jævn. Smør æblemos på og læg makronmasse over. Bages ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun. Skæres i snitter.


Klar til ovnen ......


Makronlåget hæver op, men falder ned igen, når kagen er helt kold


Ahh, varm te med kvæde ..... og så lige et stykke mere af den her! Der blir mange stykker ud af portionen, ca 15 store stykker

onsdag den 22. februar 2012

Koden er knækket ..... og brændt kat lugter ilde!!!

Det meste af en lørdag aften tog det mig at knække koden til det her mønster på min nye cardigan! Nej, hvor var jeg pænt arrig og utålmodig. Mønstret var tegnet op med symboler i et diagram og min hjerne er ikke meget til den slags .... pludselig gik det så alligevel op for mig, hvor "fejlen" var, og en enkelt lille maske hvor jeg misforstod symbolet var årsag til hele balladen .......


Men nu går det endelig bare derud af igen .... det er så dejligt at strikke med det her Drops Lin, som er 100% hør og bare så blødt og shiny ....


Her ser du den ene (den første var endnu grimmere og håbløs, og blev trevlet op!) lille prøve, som jeg øvede mig på og forsøgte at blive fortrolig med mønstret. I stedet for at sidde og strikke fejl på 123 masker er det altså meget smartere at lave sig en lille dum prøve....selv om jeg umiddelbart hader at lave noget, der ikke giver sådan rigtig mening....


I virkeligheden er det et klassisk mønster, som jeg fandt ud af, jeg har strikke mange mange gange for de der 25 år siden, da jeg sidst var ramt af glødende pinde...


Jeg tror det bliver så fin en cardigan, som kan gøre det ud for overtøj om et par måneder forhåbentlig ... åhh lune sommeraftener...


Det varer ikke længe inden jeg kommer til ærmegabet...


Kan da osse lige berette, at brændt kattehale lugter rigtigt ilde!!!! Jeg havde en gryde på gaskomfuret og kunne godt lugte det brændte og kiggede under gryden, hvor jeg ikke kunne se noget ... indtil jeg fandt ud af at Emil havde haft halen inde i fyrfadslysene!!!!!!


Han er en meget sød kat, men nok desværre lidt uintelligent hvad angår læring - tror slet ikke han har fattet, hvad der skete.... heldigvis var det kun pelsen, der var futtet af!

tirsdag den 21. februar 2012

Rabarberkylling

Hvor er det bare ærgeligt, at jeg ikke kan sende SKØN SMAG ud gennem skærmen direkte hjem i din mave:-) Looket på den her kyllingeret yder slet ikke sagen retfærdighed. Det lækreste tilbehør til kyllling, jeg længe har lavet.

Jeg havde 2 meget store lækre kyllingelår fra en hel øko Sødam kylling, som skulle bruges. Og flere rabarber i fryseren, som jeg også ville udrydde. Det var oplagt at søge inspiration hos den dygtige Klidmoster, og kraftigt inspireret af hendes ret her, får du opskriften på lækkerier med milde krydderier og syrlige rabarber og bid fra mandler! Den skal bare smages:-)


Jeg brugte:
2 meget store hele øko kyllingelår + 2 store vinger
Saften fra 1 øko appelsin + skallen i store skræller
2 porrer
En lille pose rabarber i stykker
1 god håndfuld afskallede mandler
5 hele nelliker
2 stjerneanis
6 kardemommekapsler
10 korianderfrø
10 hele peberkorn
4 fed hvidløg - hele
4 spsk honning på solbær - brug hvad du selv har
ca. 1 dl fløde, så der blir en liflig sauce
salt, friskkværnet peber

Brun kyllingestykkerne rigtig godt i halvt olie og halvt smør. Læg disse i et ovnfast fad, og tilsæt snittet porre og alle krydderier og væske. Hold rabarber tilbage. Sæt i ovnen ved 200 gr i ca. 30 min. Hæld nu rabarber på og steg yderligere ca 15 minutter.

Så nemt - og jeg blev virkelig positiv overrasket over den milde smag fra krydderierne, appelsinen og ja, bare det hele. Skønt med knas fra mandlerne og syren fra rabarber. Jeg serverede blot med kogte ris, men en grøn salat ved siden af, vil også være godt.


Fadet klar til at komme i ovnen - inden rabarberne kom på


Ahh, det var bare kræs. Et godt råd er at komme alle krydderier i et te-filter, så man ikke skal sidde og fiske dem op, som jeg måtte her!


Den her måde at tilberede kylling på, kommer helt sikkert på menuen en anden gang, og er også helt fin mad til gæster, fordi den overrasker ....

søndag den 19. februar 2012

Nyt strikketøj, der driller .....

Jeg elsker bare at købe nyt garn og skulle i gang med et nyt strikketøj! Og kan nærmest glemme alt omkring mig, og kan uden problemer sidde længe, mens pindene gløder og tankerne fyldes med drømme og flow.
Jeg er en erfaren strikker, så det er sjældent, der er noget, der rigtigt driller - men det gør dette her ellers enkle mønster, og det kan nærmest gøre mig vanvittig og og kan slet ikke snuppe at jeg ikke kan komme videre lige nu .....


Det er ret specielt det her garn fra Drops - 100% rent hør i en super lækker og skinnende kvalitet. Det føles en smule hårdt, når det ligger her i et bundt, men det blir' blødt og let, når det strikkes op. Denne gang har jeg handlet hos Butik Himmelblå, som jeg varmt kan anbefale. Dels gjorde jeg en god handel, og dels fik jeg venlig betjening pr. tlf og jeg modtog garnet dagen efter jeg havde bestilt. Herligt:-) Der handler jeg helt sikkert igen.

Prisen på det lækre naturgarn er 46 kr. pr. nøgle, så det løber jo op, når man skal bruge 12 nøgler og nogle pinde. Så normalt over 600 kr for at strikke cardiganen - man skal sjældent strikke for at få billigt tøj, da jeg sikkert nemt kunne købe en cardigan til samme pris. Selvfølgelig kan man vælge noget billigere garn og også få et ok resultat.


Jeg er startet på ryggen til en rummelig og feminin cardigan, og ribstykket gik jo selvfølgelig fint nok. Og så kommer problemet nu, hvor jeg er startet på mønsteret - og jeg har allerede trevlet op 2 gange, og det er min tålmodighed IKKE til! Nu må jeg i gang med at strikke en prøve over meget færre masker indtil, jeg har knækket koden!!


Kender du Drops Design på nettet? Der ligger 100-vis af skønne opskrifter på alt inden for strik og hækling, som kan downloades ganske gratis. Oven i købet er det så smart, at man kan trykke på farvekort for det anbefalede garn, og også link til direkte bestilling af garnet, fordi Drops samarbejder med udvalgte butikker. Det synes jeg er smart og nemt - men jeg tjekker nu altid ud, hvor jeg kan købe det til den bedste pris.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...