Sidevisninger i alt

tirsdag den 19. juni 2012

Jordbær i din koldskål....

husk lige det, ikk! Og i hvert fald en enkelt gang i løbet af sommeren blender du lige en bakke i din øko koldskål......du blir' så glad. Om du vil kalde det dessert eller aftensmad er helt op til din egen samvittighed! Lad os sige, jeg lægger opskriften under desserter!Brug din egen yndlingsopskrift på koldskål - jeg bruger "das ganzen molevitten" af ingredienser.... :

4 øko æggeblommer (jeg tør godt bruge rå øko æg, da der så godt som ikke findes salmonella på                    danske øko æg mere - men ellers brug de sikre!)
4 spsk sukker
1-2 tsk vanillesukker
½ l øko kærnemælk
½ l øko ymer
1 bakke øko jordbær

Evt kammerjunkere (ikke fået lavet hjemmelavede i år, men en skøn opskrift finder du HER)

Pisk æg og sukker lyst og luftig, og blend jordbærrene i dette med en stavblender - tilsæt så resten  og smag til. Server is-kold med knas af en eller anden art - det er SÅ GODT! Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Hej Tante Sød..

  Er lidt nysgerrig på det med de frikendte æggeblommer - hvor har du hørt/læst om det? Ville dog selv bruge 'rigtige' blommer også uden frikendelse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym - tak for spørgsmålet. Og for at være helt sikker har jeg netop ringet til Fødevarestyrelsen - de bekræfter at salmonella angreb er reduceret til så godt som ingenting, MEN de kan ikke garantere at der ikke kan findes salmonella stadig, og derfor er deres officielle anbefaling altså IKKE ændret.
   Personligt er jeg ikke bange for at bruge rå øko æg - jeg vurderer at der er lige så stor risiko for at få sig en fødevareforgiftning på så mange andre måder. Men det er min personlige vurdering, så hvis man vil være 100% sikker skal man altså stadig anvende pasteuriserede æg. Jeg får skrevet dette i mit indlæg også.
   VH Marianne

   Slet
 2. Tak for svaret og det var altså IKKE for at få en garanti! Var bare ganske enkelt nysgerrig :-)
  Og så fik jeg sendt første kommentar afsted uden navn - det var ikke meningen :-)

  Hilsen Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine - jeg var glad for dit spg, fordi det gav mig anledning til at få tjekket konkret og korrekt op på det:-) Der er vist andre end os to, der er i tvivl. Selv hende hos Fødevarestyrelsen måtte spørge en anden kollega:-) Tusind tak for din første hilsen - det er virkelig dejligt at få kommentarer. KH Marianne

   Slet
 3. Se din jordbær koldskål er nok mere mig end den færdigblandede manden købte forleden. Den smagte fuldstændig som yoghurt (uff..)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på dig - at du bedre ville ku' li' min end en købt:-)og youghurt gider man da ikke når man vil ha' koldskål!

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...