Sidevisninger i alt

søndag den 10. juni 2012

Stop Spild af Ris:-)

Der er garanteret andre end mig, der koger for mange ris, når man skal bruge nogle! Før i tiden røg de som regel ud med badevandet, men næh nej - nu ser jeg entusiastiske Selina Juul fra Stop Spild af Mad for mig hver gang jeg bare overvejer at drøne brugbart mad ud:-)

Smid risene i fryseren i første omgang, hvis du ikke får dem brugt med det samme eller lav sådan en herlig omgang perfekt restemad som disse stegte ris.


Der blir' lynhurtigt en stor pandefuld, selv om det hele startede med diverse rester...:

Kogte ris - hvad du har
Rester af et stykke godt mørbrad fra den her middag
2 håndfulde frosne rejer fra fryseren
1 rød øko peberfrugt
½ broccoli
3 øko æg
små ærter fra fryseren
Olie/smør til at stege i
God soya-sauce

Smid dine ris på en godt varm pande i lidt fedtstof - herefter tilsætter du æg, og rører det godt rundt så det blir' scrambled. Så er det ellers bare på med hvad du har af kød, grøntsager og evt. rejer/fisk. Det tar vel ca. 10 min at bikse det sammen, og smager faktisk rigtig super ... jeg serverer rygende varmt og med en god japansk soya.

Vupti - ud af "ingenting" havde jeg middag til 2 dage og lidt til ...god smag i munden på alle fronter!


Så er der serveret skøn restemad .... måske du osse skal tømme dit køleskab her søndag aften? Print denne artikel

20 kommentarer:

 1. Haha, jeg tømte mit køleskab for en time siden, men det var for at vaske det af :-D

  Det fik den helt store omgang både indvendig, udvendig og bagved. Ikke lige den sjoveste måde at bruge sin søndag eftermiddag på, men nu dufter der af citrus i hele køkkenet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. oj, hvor er du god! At gøre køleskab rent er en af mine absolutte hade-ting i hjemmet! Jeg synes det tar vildt lang tid! Og BAGPÅ .... hjælp! Jeg må vist snart igang:-) Ja, fedt bagefter!

   Slet
 2. He he aj jeg håber ikke at folk tror at jeg er en Tante Sur med et løftet pegefinger...

  Når det så er sagt, så ris er lige netop blandt dét, som folk smider ud - så det er dejligt at se ren med genbrugsris. We like :)

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha jeg kan slet ikke tro du kan være sur:-) Nej, er du vimmer, jeg er bare sådan ydmyg over dit fantastiske arbejde, og synes bare det er så genialt at vi er så mange, der har fået fokus på det. Det nytter jo virkelig noget når vi alle gør det, selv om det små bitte husholdninger... det er da en GOD følelse at få "gratis" aftensmad i to dage! I like YOU:-)

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Jeg koger også altid for mange ris og de ender ofte i noget brød, for det giver ekstra fugtighed og holdbarhed:) Stegte ris er nu heller ikke dårligt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at blive mindet om at de osse kan bruges i brød - det glemmer jeg faktisk! Tak MissMuffin

   Slet
 5. God idé! Jeg er vild med genbrug af mad!! Ikke noget værre end madspild!
  Husk at ris ikke må stå på køkkenbordet, det skal på køl ASAP! Der er fare for bacterie udvikling der kan give de værste mavekramper. Se evt: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle%20publikationer/2005212.pdf fra side 26...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups, der fik du mig! Jeg er tilbøjelig til at lade det stå alt for længe i gryden, og troede (fejlagtigt) ikke at ris er særligt problematiske! Det skal jeg klart blive bedre til generelt. Har nu heldigvis ikke haft grimme baciller:-) Tak for hilsen Mai-Britt, dejligt at høre fra det store udland

   Slet
 6. Hmm, ser godt ud. Det er en af mine alleryndlongs måder at få rester på. faktisk koger jeg nogle gange ekstra ris bare for at få resterne....

  Fried Rice er desuden også rigtig godt med lidt 'røræg' i (der lige lynsteges på varm pande med olie til at starte med. Og så masser af krydderier som chili og ingefær, hvis man er lidt vovet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ku' såmænd osse finde på at KOGE ris bestemt til retten:-) Jeg kommer osse "røræg" i mit, men skal da lige huske at komme dem på panden før risene. Det er garanteret bedre ... men mine kommer nu også til at virke som røræg. Chili og ingefær er jo osse sundt, så det er da super som ekstra kick - tak for fiffet Christine

   Slet
 7. Ris i fryseren, ja naturligvis! Det vil jeg fluks gøre med resterne fra ugens kasse. For jeg var lidt forloren ved at jeg ikke kunne nå at spise dem inden de gik til. Så TAK!

  SvarSlet
  Svar
  1. lige pludselig en dag blir du glad for at have "hurtige" ris i fryseren:-) Også godt som fyld i suppe eller i hakket kødfars....tak for hilsen

   Slet
 8. Når man som jeg er opvokset med, at jeg aldrig har set, at min mormor og min mor har smidt mad ud, så falder det mig naturligt at bruge rester på den ene eller anden smarte måde. Man kan lave risfrikadeller og lave en fin vegetaraftensmad eller putte risene eller kartoflerne i en salat. Til frokost er det dejligt med røræg og en gnalling spegepølse i tern over, eller hvad man nu har. Marianne, det er IKKE gratis mad - du har jo betalt for det hele. Så det hedder brug forstanden frem for skraldespanden!!!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget enig i at det er sund fornuft og gode leveregler. Og selvfølgelig har du ret i det ikke er gratis mad - det føles bare sådan lige dér:-)

   Slet
 9. Sådan!!
  Der er absolut ingen grund til at smide sådan noget ud.. Jeg prøver virkelig at undgå at smide mad ud.. Ikke kun fordi jeg er på SU, men også fordi det da bare er forkert.. Basta! :-)

  Kærligst Lea

  SvarSlet
  Svar
  1. Hepp hepp girl:-) Jeg er jo blevet helt enig - med tiden:-)

   Slet
 10. Jeg gør præcis det samme! Hader at smide mad ud, der sagtens kan genbruges. Retten du har postet ser nu også god ud - kunne være jeg skulle prøve det næste gang;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kathrine - hvis du har en yndlingsret med ris, må du da rigtigt gerne fortælle om dem. Og ja, det er en god fornemmelse ikke at smide ud! Tak for din hilsen. KH Marianne

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...