Sidevisninger i alt

tirsdag den 12. oktober 2010

Tanter, brød og kager...

Søndag skulle her (igen igen!) være fremvisning af min lejlighed, som jeg jo har til salg, og jeg ønsker sådan for min dejlige bolig at den snart finder sig nogle nye ejere, som vil sætte lige så meget pris på den, som jeg har gjort i mange år - så det var en god undskyldning for at benytte det gode gamle ejendomsmægler-trick med at få huset til at dufte af hjemmebag:-)

Og jeg elsker virkeligt at bage og helst prøve nye opskrifter eller egne variationer af gamle kendinge. Jeg hygger mig virkelig med processen, og det er ren afslapning og nærmest meditativt. Problemet er jo så, at jeg til dagligt ikke har nogen i huset til at indtage det færdige resultat - selv om Katze 1 og Katze 2 er madglade, så hopper de ikke på gulerodsboller! Så denne gang røg der en sms afsted til dem i stueetagen, og et øjeblik efter stod de her med en lille skål, der snildt kunne bringe et par boller og nogle kager tilbage til stueetagen, og så lagde jeg også lige et par stykker på måtten hos mine søde underboer. Og resten blev atter taget med til mine sagesløse men taknemmelige kolleger, som gang på gang lægger krop til eksperimenterne.

Desværre blev lejligheden heller ikke solgt denne søndag - men det var nok ikke bollernes skyld!

Opskriften er fra Amo's bagebog nr. 3 - der skulle blive 12 gulerodsbrud ud af portionen, men de blev da grotesk store, men de havde en rigtig god smag. Så jeg vil bruge opskriften igen, men lave dem noget mindre! Kagerne hedder kaffebrød, og er fra samme bog. Det så sådan her ud:
I får lige opskriften på brødene:

1 kg mel
50 gram gær
5½ dl lunkent vand
75 gram sukker
15 gram salt
75 gram blødt smør
2 æg
150 gram solsikkekerner
4 mellem gulerødder

Opløs gæren i vandet, tilsæt mel, sukker og salt og ælt det sammen. Ælt så det bløde smør ind i dejen og alt den i ca. 8 minutter. Lad dejen hæve på et melet bord i 1 time med et klæde over. Lav så en fordybning i midten og slå æggene ud heri. Tilsæt også solsikkekerne og fintrevet gulerod - fold nu dejen sammen til en stor bolle med en kniv, og brug kniven til at hakke dejen sammen med sådan at du hele tiden samler den. Dejen skal være ret blød og ujævn.
Når dejen er nogenlunde samlet, hakkes den op i 12 (jeg foreslår 16) stykker og løftes over på en bageplade med bagepapir. Hæver igen 1 time. Bages ca 15 min ved 220 grader.

Og så er der bare tilbage at sige velbekomme!

KH den bagte Tante Print denne artikel

2 kommentarer:

 1. Du er da simpelthen det sødeste og mest givende menneske, jeg kender, Marianne. Tank at være dine naboer og kolleger - de er heldige er de.

  Jeg håber og ønsker også at din lejlighed er solgt NU - og så vil jeg glæde mig til at vise beboelser frem til dig i Gadstrup og omegn ;-)

  De kærligste hilsner fra Kristen

  SvarSlet
 2. Hejsa det nemmest at bruge 2 spiseskeer når du sætter bollerne på en bageplade :o)
  Dejlig opskrift bager dem tit Mvh Nathalia

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...