Sidevisninger i alt

torsdag den 2. december 2010

Syg behandling af raske svin....

Så du Operation X forleden aften? Jeg valgte at tune ind på programmet velvidende at jeg atter en gang ville komme til at se en virkelighed, der giver mig fysisk ubehag, psykisk smerte og sjælelig håbløshed. Ja, intet mindre end det!

Programmet dokumenterede svineavlere, der dagligt hælder antibiotika i dyrenes drikkevand - bare for en sikkerheds skyld. Så er de fri for at behandle det konkrete dyr, der fejler noget. Staldene er overfyldte med dyr, der er proppet ind på alt, alt for lidt plads. De bliver bevidst taget tidligt fra deres mor, selv om lovgivningen siger noget andet. De går rundt i deres eget møg, og bliver selvfølgelig syge og får diareé af disse forhold.

En anden landmænd slagtede grisene på den mest ubarmhjertige måde, så de ikke døde med det samme - fordi de ikke ville skære halsen over på dem efter de var blevet skudt med boltpistol, fordi "vi ikke vil have det svineri", som han sagde!! Hvordan kan sådan en landmænd sove om natten, tænker jeg der ikke kan slå en flue ihjel, men sørger for at lukke den ud?

Dette til trods for at flere landmænd med held behandler svin med diaree med youghurt, og lader dem blive længere end påbudt hos deres mor, og har mere plads end loven kræver. Og alligevel tjener de penge, og klarer sig fint.

Hvad er det, der får mennesker til at vælge et erhverv, som de har så lidt respekt og kærlighed til overs for? Hvad er det, der får de landmænd til at ville bidrage til åbenlys dyremishandling, lidelser og dårlige fødevarer, der i sidste ende kan risikere at koste mennesker livet, fordi vi bliver syge af multiresistent baktier og fordi vi bliver resistente over for antibiotika?

Programmet viste masser af andre uhyrligheder - det vil føre for vidt at nævne dem alle her. Men en anden indlysende mishandling er den halekupering, der foregår, selv om rutinemæssig halekupering er forbudt i Danmark.

99,2 % af de danske grise i konventionelle landbrug halekuperes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, du læste rigtigt - 99,2%!!! Og det gør mig rasende.

Haldebid er udtryk for en massiv stressreaktion hos dyrene, som kan mindskes med bedre plads og tildeling af halm, fordi rodemateriale er med til at grisene ikke bider hinanden. Det lyder ret enkelt i mine ører. Hvor svært kan det være. Igen er det udelukkende økonomiske interesser, der styrer de her folk. Systemerne skal tilpasses dyrene istedet for at tilpasse dyrene til systemnerne.

Læs evt. mere om emnet hos Dyrenes Beskyttelse.

Håber og beder til at vi bliver flere og flere, der bevidst vælger ikke at støtte den her form for pengegrisk dyremishandling - og den bedste måde er altid at købe økologisk eller som minimum kød fra fritgående dyr.

Kærlige hilsner
Tante Dyreven Print denne artikel

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...