Sidevisninger i alt

fredag den 4. marts 2011

De bedste kødboller med fuldkornsspaghetti

Så er det sørme allerede fredag igen - skønt med skønt på! Forude venter en weekend med hyggelige aftaler, bl.a.biftur med naboerne ind og se "En Familie", cafekaffe, mere kaffe med en tidligere kursist, som fik sit drømmejob som forsker på Steno, mens hun gik hos os på karrierekursus, og som jeg ved elsker kage, så der skal nok lige kastes et par fastelavnsboller i ovnen ... ja og så alt det løse.

I dag får du en helt, helt almindelig hverdagsret, men som stadig bare er rigtig god, og som jeg vil tro de fleste børn også vil synes godt om - og så er den hurtigt lavet. Bruger du fuldkornspasta får du stort set lige så mange fibre, som hvis du spiste rugbrød, så det er ok, og du undgår insulinchok som efter en gang hvid pasta. Spis selvfølgelig gerne nogle grove grøntsager ved siden af bare for at være på den sikre side ....

Jeg tager det på øjemål, men til kødbollerne skal du cirka bruge:

400 gram økologisk hakket kalv-og svinekød
1 revet løg
½ dl mælk
½ dl revet parmesan
½ dl rasp
1 æg
salt og peber
frisk hakket timian efter smag

Bare rør det hele sammen - jeg tilsatte parmesan efter billedet blev taget. Lad farsen stå mindst ½ time og trække inden du former til store kødboller og steger i olie på en pande.

                                   

Ser det ikke godt ud???

                                   
Tomatsovs:
1 ds  hakkede økologiske tomater
2-3 skalotteløg
3 fed hvidløg finthakket
2 spsk æbleeddike (alm eddike kan ogås bruges)
salt, peber, lidt rørsukker

Svits løg og hvidløg i en anelse olie til de bliver klare uden at få farve - tilsæt tomaterne, eddike og krydderier, evt. lidt vand, hvis den er for tyk, og lad koge så længe, du kan vente på den.

Kødboller og tomatsovs kan meget fint lavet i forvejen og varmes op. Så i virkeligheden kunne du lave en kæmpeportion til fryseren, så du har til en tralv hverdag. Det er mange gange bedre end en fæl købepizza...

Kog en gang fuldkornsspaghetti efter anvisningen på pakken, og server den toppet med tomatsovs, friskrevet parmesan (for guds skyld ikke de der poser med færdigrevet, de har ikke noget med parmesan at gøre....), så mange kødboller du kan unde dig selv og et godt drys persille.

Tænk så på Lady & Vagabonden, mens du spiser retten, og nyn melodien for dig selv inde i hovedet .... så blir du helt sikkert glad bagefter:-). Her er linket - husk Kleenex..... Print denne artikel

1 kommentar:

  1. Comfort food i højeste potens, en af mine yndlingsretter :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...