Opskriften er fra TV3 "Til middag hos" - det var Timm Vladimir, der serverede den. Jeg bibeholdte alle ingredienser, som han brugte, men ændrede den dog væsentligt ved ikke at sigte den gennem en sigte, men blot blende grøntsagerne, sådan at jeg fik en meget mere fyldig suppe. Jeg spiste den som hovedret, så den måtte gerne mætte, og jeg synes det var synd at sigte de gode fibre fra grøntsagerne væk .... men jeg bliver nødt til at lave den igen helt på hans måde, da jeg tror at den er endnu mere elegant og fin som forret, hvis der blot er en let og fin suppe tilbage med skønne smage fra fennikel og pernod.
Ja, der skal sørme Pernod i! Jeg tror ikke, jeg har ejet sådan en flaske siden min pure ungdom, hvor vi drak det med rød sodavand! Så jeg måtte ud og investere i sådan en lille flaske til 90 kr, men skidt - den er det hele værd. Den understøtter virkelig den fine smag af anis/lakrids i fennikel, men smager på ingen måde som om der er alkohol i. Suppen er suveræn, hvis du spørger mig .... men nu er jeg altså også en suppe-pige!
Se lige, hvor lækker den ser ud .....man kunne godt spise mere dild til faktisk ....
Her er den gode gamle Pernod flaske - helt nostalgisk at se på! Suppen fik også det her skønne urtesalt fra Herbamare i stedet for almindeligt havsalt.
Her får du opskriften, som jeg lavede den ...
Timm Vladimir: Fennikel-Tomatsuppe
Ingredienser
3-4 fennikler skåret i meget tynde skiver
3-4 løg ligeledes i tynde skiver
2 spsk havsalt - jeg brugte Herbamare
Lidt peber
120 ml Pernod
1 dåse flåede økologiske tomater med saft og det hele
5 dl vand
2 dl fløde
Sautér fennikler og løg i en tykbundet gryde i lidt olivenolie, sammen med saltet og peber, i 30 minutter. Ja det er rigtigt. 30 minutter. Uden at de tager farve. Dvs. du skal røre i dem hele tiden. Dette er med til at pine olierne ud og dermed give smag til suppen, som jo ikke bliver tilsat fond.
Skru op for varmen og tilsæt Pernod. Kog væsken helt ind. I med tomat og vand og kog i 30-60 minutter.
Si suppen gennem en fin sigte - det var så her jeg valgte at drøne min stavblender igennem suppen istedet for at få en mere fyldig suppe med struktur. Hvis du har sigtet den, så hæld den over på en ny gryde, tilsæt fløden og kog op. Smag til med salt og peber. Evt. mere fløde.
...og resten står klar i fryseren til i aften - nem mad, x faktor og så skal jeg bage kage til 15 personer til en kær venindes fødselsdagsfrokost i morgen ...
Håber I alle må få en dejlig weekend
3-4 fennikler skåret i meget tynde skiver
3-4 løg ligeledes i tynde skiver
2 spsk havsalt - jeg brugte Herbamare
Lidt peber
120 ml Pernod
1 dåse flåede økologiske tomater med saft og det hele
5 dl vand
2 dl fløde
Sautér fennikler og løg i en tykbundet gryde i lidt olivenolie, sammen med saltet og peber, i 30 minutter. Ja det er rigtigt. 30 minutter. Uden at de tager farve. Dvs. du skal røre i dem hele tiden. Dette er med til at pine olierne ud og dermed give smag til suppen, som jo ikke bliver tilsat fond.
Skru op for varmen og tilsæt Pernod. Kog væsken helt ind. I med tomat og vand og kog i 30-60 minutter.
Si suppen gennem en fin sigte - det var så her jeg valgte at drøne min stavblender igennem suppen istedet for at få en mere fyldig suppe med struktur. Hvis du har sigtet den, så hæld den over på en ny gryde, tilsæt fløden og kog op. Smag til med salt og peber. Evt. mere fløde.
...og resten står klar i fryseren til i aften - nem mad, x faktor og så skal jeg bage kage til 15 personer til en kær venindes fødselsdagsfrokost i morgen ...
Håber I alle må få en dejlig weekend
Thanks , I have just been looking for information approximately this
SvarSletsubject for a long time and yours is the best I've found out so far. But, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the source?
Feel free to visit my page; additional reading