Ingredienser
3-4 fennikler skåret i meget tynde skiver
3-4 løg ligeledes i tynde skiver
2 spsk havsalt -  jeg brugte Herbamare
Lidt peber
120 ml Pernod
1 dåse flåede økologiske tomater med saft og det hele
5 dl vand
2 dl fløde

Sautér fennikler og løg i en tykbundet gryde i lidt olivenolie, sammen med saltet og peber, i 30 minutter. Ja det er rigtigt. 30 minutter. Uden at de tager farve. Dvs. du skal røre i dem hele tiden. Dette er med til at pine olierne ud og dermed give smag til suppen, som jo ikke bliver tilsat fond.

Skru op for varmen og tilsæt Pernod. Kog væsken helt ind. I med tomat og vand og kog i 30-60 minutter.

Si suppen gennem en fin sigte - det var så her jeg valgte at drøne min stavblender igennem suppen istedet for at få en mere fyldig suppe med struktur. Hvis du har sigtet den, så hæld den over på en ny gryde, tilsæt fløden og kog op. Smag til med salt og peber. Evt. mere fløde.

...og resten står klar i fryseren til i aften - nem mad, x faktor og så skal jeg bage kage til 15 personer til en kær venindes fødselsdagsfrokost i morgen ...

Håber I alle må få en dejlig weekend