Sidevisninger i alt

søndag den 29. januar 2012

Cremet gulerod/porresuppe med smørstegte croutons

Et par trætte porrer, noget sjove brødrester og et par andre ting udgjorde i dag den gode gamle suppe med gulerod og flødeost. Jeg fik den første gang serveret hos venner i sidste årtusinde (!!), og har siden lavet den mange gange selv. Den holder 100% stadigvæk:-)


Det her er mad, jeg nemt kunne spise til både frokost og aften - ja, og ville da osse snuppe den om morgenen, hvis det sku være! Den blir' jeg bare aldrig træt af, men havde da lige glemt den lidt ...


Imponerende at så få ingredienser kan forvandle sig til den skønneste bløde suppe..... du skal cirka bruge:

1 stort hakket løg
4-5 fintrevne gulerødder
2 store porrer i tynde skiver
1 bæger Philadelphia flødeost
Bouillon, ca. 3/4 liter
Friskkværnet peber, urtesalt
Evt. saft fra ½ citron + et nip sukker

Svits de 3 slags grøntsager i en skefuld olie indtil grøntsagerne begynder at falde lidt sammen, men uden  at de får farve. Hæld vand + bouillon på indtil grøntsagerne er godt og vel dækkede. Tilsæt flødeosten og pisk lidt indtil den er helt opløst. Koges nogle minutter, og smages til med peber og urtesalt. Da jeg også havde en halv citron til overs, røg saften op i denne gang sammen med en tsk sukker. Det gav en smule friskhed til suppen, men er nu slet ikke nødvendig.


Herbamares økologiske bouillon synes jeg bare er rigtig god - men selvfølgelig kan den laves på en anden slags, fx kylling eller allerbedst en hjemmekogt fond. Jeg krydrer den med urtesaltet, fordi det gir' lidt ekstra i forhold til alm havsalt. Og så en flødeost - suppen kan godt laves med light-versionen, men den blir altså en lidt tynd omgang, og jeg synes ikke det er det værd, og jeg kender ikke nogen, der er blevet tyndere af at bruge fedtreducerede produkter! Hellere lidt mindre (for dem, der kan styre sig thi hi) og så med den fulde smagsoplevelse efter min mening.


Så er vi virkelig ude i seriøst Stop Spild af Mad:-) De her sjove rester af hjemmebagt rugtoastbrød stammer fra forleden dag, hvor jeg udstak små runde former til crostini. I gamle dage var de her gnallinger røget ud med badevandet, men sådan foregår det så ikke mere! Næh, jeg "trimmede" dem pænt, og fik et par gode håndfulde brødterninger ud af det. De blev ristet i en lille smule smør på en varm pande. Selvfølgelig kunne de ristes uden smør, men det gir altså bare en helt anden smagsoplevelse, og så blir de helt sprøde. Nam, de var lækre til suppen. Og jeg følte mig GOD, fordi jeg brugte den slags "krummer":-)


Den smukke gule suppe, der næsten kalder på forår og de lune sprøde smørristede brødtern... jeg er bare vild med den suppe, og den her portion kunne snildt mætte 3 personer. Lækker mad til meget få penge. Print denne artikel

5 kommentarer:

  1. Hvor er den flot! Er ret betaget af den gule farve - ville tro suppen var blevet mere orange. Dejligt med lidt solskin i madlavningen :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. ja, den blir så fin lysegul. Jeg fik osse forårsfornemmelser:-)

      Slet
  2. Nøj det her er seriøst lækkert! Nu bliver jeg helt sulten igen...

    Hvor er du god!

    KH
    Selina

    SvarSlet
  3. vi troede den blev grøn

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Der var en fejl i denne gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...