Sidevisninger i alt

mandag den 22. august 2011

Artiskoktærte og Provencetærte m/persillesalat

Tærter - som i de gode gamle 80'ere! For noget tid siden havde Piskeriset artiskoktærte på menuen, og da jeg er vild med artiskokker har jeg haft den opskrift i baghovedet og da jeg i dag skulle ha' besøg af de gode gamle venner fra NLP-studierne, som altid er friske på noget nyt, og i øvrigt heller ikke er de store kødspisere, så faldt valget på to slags tærter. Og dertil er en frisk salat et must, så lad os starte med den.


Enkel og lavet på 10 minutter - en bakke bredbladet persille, en bakke ruccola og en bakke blandede salatblade lægges på et stort fladt fad (fremstilling af glasfade er en af mine yndlingsbeskæftigelser) og oven på kommer du et bundt snittede forårsløg, godt med ristede pinjekerner, mine egne små tomater i olie og til sidst lidt høvlet parmesan. I dag satte jeg blot balsamico og god olie på bordet, så man selv kunne dosere den del.


Et nærbillede .... den passede godt til tærterne ....


Her er så Piskerisets artiskoktærte inden æggemassen kom på. En lækker sprød bund med grahamsmel og med anderledes fyld af kartofler og artiskokker. Jeg brugte både et glas grillede artiskokker og en dåse artiskokhjerter. Selv om du kan finde opskriften hos Piskeriset, får du den lige sådan som jeg tilberedte den:

Bund:
100 g øko grahamsspeltmel
100 g øko hvedemel
100 g øko smør
1 tsk salt
1 øko æg

Smuldr smør i de to slags mel. Tilsæt salt og saml dejen med æg. Lad hvile mindst 1 time.
Dette her er en rigtig god, sprød og grov tærtedej, som kan bruges til alle salte tærter.

Fyld:
4 tsk dijonsennep
5 mellem kartofler i tynde skiver
1 glas grillede artiskokker
1 dåse artiskokhjerter
4 æg
2 dl øko creme fraiche 18%
150 gram god revet ost, fx emmenthaler eller picorino
2 tsk timian

Smør sennep på den ubagte bund. Læg herpå de tynde kartoffelskiver. Fyld op med de to slags artiskokker. Bland resten af ingredienserne, og hæld på. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter.Alle var begejstrede for den her fyldige tærte. Og du skal ikke spare på sennep og timian, hvis du spørger mig. Næste gang får den lige en ekstra tand af de to ting!


Den her skønne provencetærte serverede en af mine veninder for nylig. Rustik og med godt sundt fyld af hele snackpebre, løg, soltørrede tomater anjoser og oliven. Jeg brugte samme bund som i Piskerisets artiskoktærte, og den var rigtig god, så den kan anvendes til alle grove madtærter. Opskriften er fra Irma og kan findes HER. Jeg brugte dog ikke en færdig bund, men lavede dobbeltportion af den anden opskrift du lige har fået. 


Her er provencetærten efter den var bagt - også en skøn vegetarisk tærte. Må dog indrømme, jeg ikke selv var så vild med bidder af anjos! Dem må du lige overveje.


Og ikke at forglemme - mit eksperiment med hjemmelavet myntesirup skulle selvfølgelig testes i en mojito, og det var helt perfekt. I stedet for frisk hel mynte havde jeg kogt mynten sammen med rørsukker og lidt vand. Og så bare på med en kvart lime, Havana Club (rom) og fylde op med dansk vand. Namme nam.... jeg havde også lidt tømmermænd i går!

Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Gad godt sætte tænderne i artiskoktærterne og salaten lige nu! Det ser så godt ud! Ok, jeg kunne også godt lokkes til den der drink

  SvarSlet
 2. Totalt lækker mad!!! Var de ikke bare helt oppe og ringe? Nu må jeg bage tærte her en af dagene...

  /G.

  SvarSlet
 3. Dejligt at du også var begejstret for den :-)

  Det kan til gengæld være, at jeg skal eksperimentere med din myntesirup - min mynte prøver stadig at overtage verden :-O

  SvarSlet
 4. Hej SushiStegen - jamen jeg sender lige en cyber mojito til dig:-) SKÅL

  Hej Gitte - ja, hvorfor laver man næsten aldrig tærte mere? Det er altså god og billig mad! Postanvisningen var kommmet idag - så nu skal jeg lige se at nå posthuset:-)

  Hej Piskeriset - jeg fik rester af artiskoktærten idag til frokost - den var stadig rigtig god! Den kommer jeg helt sikkert il at lave igen...uha MYNTE - jeg kunne ta' bad i den der myntesirup hvis jeg ikke skulle betale 20 kr for et lille bundt ... skynd dig at komme igang, det er så nemt så nemt ....

  SvarSlet
 5. Tror det skyldes at kombinationen af hvedemel, masser af æg & ost ikke er verdens sundeste kombi, men vil da være lækkert med en lækker fuldkornsbund uhmm... Jeg må i hvert fald snart igang, har allerede en masse forskelligt fyld i tankerne ;)

  Det var lidt ærgerligt at pakken var forsinket, det havde ellers været en perfekt afslutning på din ferie, at få pakken bragt :)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...