Sidevisninger i alt

onsdag den 21. september 2011

Tøm køleskabet i uge 38 - skøn rustik tomatsuppe m/bacon og pasta

Stop Spil af Mad kører en kampagne på facebook med at man skal tømme køleskabet i uge 38 og kun lave mad med det, man har i forvejen. Det er en god udfordring, så her er mit bidrag. En skøn suppe - ja, jeg har jo advaret om at der ville komme meget mere suppe på bloggen! Den blev virkelig dejlig, og de her ingredienser er nogle de fleste af os har på lager, så måske den også passer til dit køleskab/køkkenskuffer osv.

Her kommer mine ingredienser - den kan jo varieres efter hvad du har i dit eget køleskab:-)

1 pakke Hanegal bacon
2 små løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 ds hakkede tomater
1 håndfuld pasta efter eget ønske, fx suppehorn
2 laurbærblade
Lidt timian og 1 tsk paprika
3 dl grøntsagsbouillon
Lidt bredbladet persille
- alle mine ingredienser er (naturligvis) økologiske. Særligt vil jeg fremhæve bacon fra Hanegal. Jeg vælger stort set altid den - først og fremmest fordi jeg ikke ønsker at støtte den alm. svineproduktion, hvor 25.000 smågrise dør hver dag! Men dernæst fordi netop denne bacon bare smager meget meget bedre end alle andre jeg kender. Sådan en pakke giver virkelig meget kødsmag og velsmag for pengene, selv om man ikke i mængde har spist ret meget. Så alle fordele i et produkt! Og jeg er ikke sponseret. Desværre:-)

Skær bacon i små stykker, løg og hvidløg skæres i små tern - dette svitses sammen til baconen er blevet ristet og løgene klare. Skal ikke tage farve som sådan. Tilsæt grøntsager og lad svitse med et par minutter. Herefter krydderier inkl laurbærblade. Og så på med en dåse tomater (eller 4 friske i tern uden kerner) og bouillon. Smag til med salt, kværnet peber. Lad koge ca. 15 minutter. Tilsæt tilsidst lidt hakket bredbladet persille.
Imens suppen koger, klarer du lige at koge pastaen i en anden gryde efter anvisningen på pakke - eller måske lige 2 minutter mindre. Den kommer i suppen det sidste minut, og så er den klar til at servere rygende varm.

Her er de fleste af ingredienserne klar  - jeg var bare alene til middagen, så det skulle ikke være nogen stor portion, og jeg endte med kun at bruge den ene dåse tomater.....


Kan du se, hvordan det varmer og smager? Uhmm..... heldigvis er der rester til frokosten imorgen!
Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Sådan! Super lækker suppe :-) Det er virkelig dejligt at der er kommet så meget fokus på restemad.

  SvarSlet
 2. Tak - nu ved jeg, hvad jeg skal lave til aftensmad, nu hvor gemalen ikke er hjemme i aften :-)

  SvarSlet
 3. Hej Malou - ja, sådan har jeg det også. Føler mig faktisk rigtig rig, når jeg har lavet et lækkert måltid mad for meget få penge:-)

  Hey Piske - dejligt at høre. Næh de fleste mænd er vel desværre ikke helt tilfredse med sådan en tallerken...

  SvarSlet
 4. Ser lækkert ud! Tak for dit bidrag. Har lige delt på facebook :-)

  KH
  Selina

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...