Sidevisninger i alt

fredag den 27. april 2012

ABC..

Nej, ikke ABC, men til gengæld B, C og D.

Vi taler vitaminer altså  - i går dukkede pakkeposten nemlig uventet op med produktprøver på nogle nye vitaminvand fra Egekilde. Jeg er altid nysgerrig på nye produkter, så jeg er meget glad for at smage med, og give min mening til kende. Og de er slet ikke så ringe, som os med jyske aner  siger:-)

Der findes andre vitaminvand på markedet, men det nye og gode ved de her er, at de slet ikke indeholder sukker eller farvestoffer. Det er i sig selv et stort plus. Den lille fine smag, de hver har kommer fra naturlige aromaer.


Berigede fødevarer blir' mere og mere almindelige. Grundlæggende synes jeg nu, vi skal satse på at få vitaminer og mineraler fra varieret sund økologisk kost. Personligt supplerer jeg året rundt med vitaminer, ekstra C, ekstra D og 4 kapsler fiskeolie om dagen. Jeg ved positivt, at jeg ligger alt for lavt på D vitamin, hvis jeg ikke får tilskud, og det gør i øvrigt langt de fleste af os nordboere. Og D vitamin er et virkeligt vigtigt vitamin for meget andet end tænder og knogler. Masser af de store livstruende sygdomme kan også forebygges ved tilstrækkeligt D vitamin. Og fiskeolie tror jeg bare på generelt - og kan tydeligt mærke på min hud hvis jeg ikke tar' det.

Jeg er ikke den store forbruger af dyrt vand på flaske. Synes vi skal drikke masser af fint og næsten gratis og miljørigtigt postevand. Men en varm sommerdag på tur i bilen eller når jeg bare ikke har adgang til postevand snupper jeg i ny og næ en forfriskende kildevand. Og der synes jeg, de her er et rigtigt fint bud.

En flaske Egekilde Vitaminvand dækker dagsbehovet for det enkelte vitamin med 38% - det er da ret ok faktisk. Resten kommer sikkert fra kosten den dag. Så hvis man alligevel skal købe kildevand, kan man da lige så godt få lidt ekstra sundhed med. Det er selvsagt meget bedre end sodavand, og kan fint gøre det ud for det, fordi de har en fin lille frugtsmag. Men som decideret vitamintilskud er det for dyrt - så er det meget billigere at snuppe en god vitaminpille. Men sådan er de vel næppe heller tænkt.


Jeg har smagt dem alle tre - og heldigt for mig kan jeg bedst li' smagen af passion i D vitaminvanden. Det var nok den, jeg ville vælge for vitaminets skyld. Måske kunne jeg også finde på at gå efter mere C vitamin, og den er med mild appelsin og også ganske god. Den sidste med B vitamin er med smag af hindbær, og den er for syntetisk i smagen til mig. Men fint - jeg ville personligt ikke gå efter mere B vitamin, da jeg ved jeg ikke mangler det.

Flaskerne kommer i handlen næste uge og koster mellem 19 og 22 kr. Smådyrt, men vist hvad kildevand med brus generelt koster.

I øvrigt synes jeg rigtig godt om designet på flasken - moderne skrifttyper, glade farver og udstråler sundhed. Sååååå måske jeg snupper et par flasker igen inden så længe.

Ønsker kærlighed og kildevand til jer alle Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Hvordan mon de opløser det olieopløselige D-vitamin i vand?

    SvarSlet
  2. Hej anonym - ja, det kan man da godt tænke over. Jeg ved ikke om D vitamin ikke blot skal indtages i den menneskelige krop sammen med fedt for at blive optaget bedst? Man kan vel godt opløse selve vitaminet i andet ... men jeg er nu sikker på den del er helt i orden, da de her vand jo er godkendt af sundhedsmyndighederne

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...