Sidevisninger i alt

torsdag den 19. april 2012

Konfirmationskager undervejs...

Dagens gøremål er bl.a. forberedelse af de to konfirmationskager, som blir afhentet imorgen, så de er klar til den store dag på lørdag. Jeg eksperimenterer med nyt kagefyld, som jeg tror blir top nice. Jeg har fået frie hænder - dog bare noget med lilla pynt og blomster:-) Coming up


Den ene kage består af chokoladebunde, et lag hindbærmousse og et lag mousse på hvid chokolade og med finhakket mørk mintchokolade. Sidste lag er egen kombi, og smager helt vildt godt.

Læg også mærke til den runde plade, som kagen står på. Jeg har fået min praktiske fætter til at skære mig 3 af de her runde plader af vandtæt materiale. De fleste kagefade er for små til de her pyntede kager, så de her måler 33 cm i diameter, og er helt perfekte til at bygge kagen op på. Man kan jo evt betrække dem med sølvpapir, og de er gode at fragte, fordi de er stabile uden at veje for meget. Tak fætter:-)


Denne her består af mandelbunde og et lag med chokoladeganache og et andet lag med appelsinsirup og hakket mandelkrokant. Jeg lavede sirup af 2 net øko appelsiner og kogte det næsten 1 time med godt med sukker. Og lavede så en krokant af smeltet sukker og mandler, som blev finthakket da det var koldt og stivnet. Lækker kombi, men måtte nu godt smage endnu mere af appelsin...


Appelsinmousse med mandelkrokant undervejs ....

Sideløbende laves alt pynten. Fx eksperimenterer jeg for første gang med at lave et par stiletsko, som skal stå på toppen af den ene kage! Vi får se, hvordan det kommer til at gå. Lige nu tørrer det og må sættes sammen i sidste øjeblik.

Og nu atter tilbage til køkkenet - ha' en dejlig aften derude Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Oj oj lyder lækkert. Håber at det endelige resultat at se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja de plejer at smage godt, men altså jeg er jo faktisk ikke særligt dygtig til alt det der pynt.... men hygger mig meget godt med det og andre blir glade forhåbentlig.

   Slet
 2. Wauw.... det ser lækkert ud. Jeg glæder mig til at se de færdige kager.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. dejligt ..... skal bestemt nok vise de færdige kager frem:-) tak for hilsen

   Slet
 3. Imponerende kager! Synes virkelig at det er flot, at du tør give dig i kast med så stort et proejkt. Glæder mig til at se dem når de er færdige.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tusind tak for roserne. Jamen det er jo ingenting i forhold til nogle af de seje kageblogs, men jeg synes faktisk det er et stort arbejde. Jeg bruger ca 5 timer i alt på at lave sådan en kage! Pr stk altså...jeg må øve noget mere! tak for din hilsen

   Slet
 4. Ej, hvor ser de lækre ud, og den der appelsin-krokant-ting lyder vildt lækker :o) Jeg er ret misundelig på dine "fade", for som du siger så er det svært at finde nogle som er store nok til dekorerede kager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jepp, den blev god den med appelsin og mandelkrokant. Og jeg var så glad for mine "fade", nemme at arbejde på, nemme at transportere, nemme at skære på og nemme at rengøre. Min fætter kan godt lokkes til at fremstille flere - han skal ha 100 kr stykket, da der er en del skære- og pudsearbejde. Næste gang vil jeg prøve at få dem i hvid plade... bare skriv til mig, hvis du gerne vil ha lavet nogle "fade". Kan jo også laves endnu større, men jeg synes at 33 cm i dia var fint til mig. Måske 34 hvis man vil lægge fondanten på kanten og evt lægge pynt der også.

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...