Superlækkert grafisk, lyst og enkelt - billeder og tekst, der taler meget til mig og som gør, at jeg får lyst til at bladre og afprøve. Bogen indeholder 70 opskriter på skønne is lige fra gamle bekendte som bananasplit og regnbueis og til spændende og anderledes bud som fx kanelsnegleis og snickers-islagkage. Uhm, savle savle ....
Den er tunge maskine investerede jeg i sidste år og har ærligt talt kun brugt den et par gange. Nok fordi jeg faktisk var lidt skuffet over resultatet. Men nu med gode opskrifter, er det en helt anden sag, og jeg har endelig fået gang i mit ret dyre nyindkøb! Så forvent flere isopskrifter den kommende tid.
Smuk tøseanretning ...
Mere sjov og ballade med is ...
Den her ligger klar i min fryser og venter på gæster i weekenden ...
Den her er jeg nok nødt til også at teste - bare lige for god ordens skyld:-)
Indtil videre må du nøjes med opskriften på denne skønne parfait med smag af citron og brombær - en kombination, der klær hinanden - til 4 personer
250 ml øko sødmælk
4 store og gule æggeblommer fra landæg
75 gram sukker
Revet skal af 1 lille øko-citron
150 ml øko fløde
3 spsk citronsaft
150 gram brombær
50 gram sukker
Bring sødmælken i kog. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt og hæld den kogende mælk over æggemassen og pisk godt. Tilsæt herefter citronskal. Hæld cremen tilbage i gryden og varm forsigtigt op til 83 grader under omrøring. Køl cremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Tilsæt herefter fløde og citronsaft. Køl cremen helt ned i køleskab og kør den herefter på ismaskine.
Blend brombær med sukker. Fordel 1/3 af isen i en beholder, læg halvdelen af brombærrne ovenpå, derefter 1/3 is og gentag med brombær og til slut et lag is. Frys mindst 2-3 timer inden servering og nyd den friske og velsmagende is:-) Print denne artikel
*slurp*
SvarSletElsker citronis... men det kommer næppe som en overraskelse for dig ;-)
Sjovt nok var den med citron osse den første jeg kastede mig over. Godt med artsfæller som dig :-)
Slet