Sidevisninger i alt

tirsdag den 19. maj 2015

En skovtur og nogle Nürnberg snitter :-)

Når nogen gir' mig gratis hornfisk som forleden dag, så kan de godt regne med, der kommer kage retur i deres retning. Så jeg har lige afleveret en omgang af disse - en slags luksushindbærsnitter med vanillesmørcreme og marcipan i stedet for glasur:-) Jeg har bagt dem før, og opskriften finder du HER i et gammelt indlæg:-)


Egentlig var det fadet med de trekantede jeg bagte først - så de her blev til af "overskudsdejen". Begge dele lige fint, hvis du spør mig ...


Ret lækre at se på, ikk?


Sprød smørbagt bund, hjemmelavet hindbærsylt, luftig vanillesmørcreme, marcipan og chokolade! Det er mange ting i samme kage:-)


På vejen hjem kørte jeg gennem Brattingsborg Skoven, hvor ramsløgene blomstrer i fuldt flor og det er et ret fantastisk syn og duft. 


Ramsløgene blomstrer i fuldt flor og det er et helt vidunderligt og betagende syn og en sanseoplevelse af dem, man værdsætter i min alder! Stolte gamle birketræer med stærke rødder og sarte kroner, der rækker op i himlen og lader lyset faldt blidt indimellem.
Mens den stærke duft af ramsløg kildrer i næsen, opdager man fasaner, rådyr, harer og fugle i hobetal. Lige dér, blir man stum af stille lykke.
Rapsmarkerne er også på sit højeste og strækker sig næsten overalt hvor øjet rækker. Samsø's ubeskrivelige magi - lys til mit hjerte, flow til min vej

Ønsker også dig en stille lykkestund:-)
Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Det lyder som en rimelig okay opgradering af hindbærsnitter :D

  SvarSlet
 2. Mums!! de snitter skal sønnen og jeg bage i morgen har vi aftalt.. de er for lækre:)

  for nogle år siden var vi en uge på samsø i ferien.. vi boede helt oppe i toppen af øen.. lige ved et lille gadekær. om aftenen kom der en mand og sammen med alle børnene ringede de solen ned fra et tårn deroppe.. husker desværre ikke hvad det hedder.

  Anita:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita - uhh, så kan I godt begynde at slikke jer om munden dig og din søn:-)

   I har helt sikkert boet i Nordby og været ved Nordby Gadekær og det gamle klokketårn dér. Ja, det ligner næsten et helt postkort, så nostalgisk er der. Til jul sætter man fakler rundt om hele gadekæret og mødes om eftermiddagen alle adventssøndage og synger julesange :-) Tak for hilsen

   Slet
  2. Ja det var da nordby.. husker det godt nu.. skønt sted:)
   det er lidt sjovt med de traditioner..
   Det kunne være hyggeligt at opleve det i december måned
   Anita:)

   Slet
 3. Husk lige, at blomsterne er fine at pynte salaten med - eventuelt sammen med blomsterbladene fra purløg. Når dine salvieplanter bliver til træer og begynder at blomstre, skal du prøve at putte knopperne i en salat - de er fyldige og meget dejlige.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal jeg nemlig huske. Jeg har bla tallerkensmækker og mener den snildt kan spises. Min salvie er vokset enormt, men jeg havde dog ikke blomster i den sidste sommer, som var dens første sommer. Den kan være, det kommer i år
   tak for hilsen Elsebeth

   Slet
 4. Det er ALT for længe siden jeg sidst har fået Nürnbergsnitter! Ja, det var jo lige efter du også lavede dem sidst ;o) Men det må vist meget snart til igen! Yummy!!!

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...