Lidt af min tid bruger jeg på bestyrelsesarbejde dels for Alternativet Samsø og for Økologisk Samsø - og begge dele er sjovt nok anledning til kagebageri:-) De er så taknemmelige at bage til og blir så glade, og hyggeligt for mig at have dem til at teste nye opskrifter.
Denne gang blev det til en helt klassisk makronsnitte med marcipan og hindbær - det er altså seriøst god og kan sagtens holde flere dage. Altså hvis den ikke blev spist til mødet eller folk tog resten med hjem:-)
Portion til stort ildfast fad på ca 24 x 32 cm - du kan jo nemt halvere opskiften
450 gram øko hvedemel
250 gram øko smør
250 gram sukker
2 tsk bagepuler
4 store eller 5 små æggeblommer
Kom alle ingredienser i en stor skål og bland på maskine til det er en smuldret dej. Læg bagepapir i en stor ildfast form eller lille bradepande og hæld dejen heri - tryk den godt sammen i et jævnt lag. Prik med en gaffel over hele dejstykket. Bages ved 200 grader i 15 min. Afkøles 5 min.
2 dl god hindbærsyltetøj, meget gerne hjemmelavet, men mindre kan gøre det :-) Dette fordeles på den forbagte bund.
4-5 æggehvider
500 gram flormelis
250-300 gram revet marcipan fra Odense
Rør disse ting sammen til en nogenlunde ensartet masse - skal ikke piskes! Fordel nu massen med en spiseske hen over hindbærfyldet, så hele formen er dækket. Bag nu kagen yderligere 20-25 min indtil den er godt gylden. Kagen skal afkøles helt inden du skærer i den.
Populær kage, der udløste vellyde fra mødedeltagerne - opskriften har jeg fået af en veninde, som har fået den af en anden veninde osv.. så jeg kan ikke kreditere rette vedkommende, men sir' pænt tak ud i cyber:-)
Print denne artikel
Aj ej da - jeg er sikker på at Uffe Elbæk kommer promte, hvis han ved at denne skønne kage er på bordet.
SvarSletHan er faktisk skyld i at vi her i huset har fået mindst 1 kødløs dag om ugen, ofte 2.
En ko udleder ca. 600 liter metan gas om dagen:-)
Rigtig god dag - knus
Charlotte
Hvis jeg kunne lokke ham med sådan en, så bagte jeg lynhurtigt igen! Ja,jeg er klart også påvirket af snakken om co2 udledning og har flere og flere kødløse dage.
SletRigtig dejlig sommerdag til dig Charlotte
knus Marianne
Mums, min yndlingssnitte - så meget bedre end hindbærsnitter, som jeg bare synes er tørre og alt for søde!
SvarSletDem skal jeg helt klart prøve at bage engang.
/Lene
Tørre er de her helt sikkert ikke, meeeen nok temmelig søde! Og gode:-) Håber du får lyst til at bage. Mange tak for hilsen
SletElsker makronsnitte og ikke mindre efter at have prøvet din opskrift, hold da op hvor er den lækker, selv min mand kunne lide den, og han er ellers ikke meget for makronsnitter :-) :-)
SvarSletHej Jenni - ihhh, sikke da en herlig hilsen at modtage, det glæder mig. Mange tak for din hilsen. Kh Marianne
SletSå lækker , min absolutte yndlingskage for tiden og har indtil videre bagt den 3 gange
SvarSletDen første gang lignede overfladen fuldstændig dem man køber hos bageren, men de to næste er den blevet anderledes, helt glat og lysebrun som om det er hviderne der lægger sig øverst
Blander både bund og top i min magi mikser og har været forsigtig med kun lige at blande og så stoppe
Har du en ide om hvorfor det sker?, smagen er jo den samme men kunne virkelig godt li den førstes prof udseende
Men en super opskrift og hurtig og let at lave
Kh Edel