Sidevisninger i alt

tirsdag den 28. september 2010

Lækre, nemme og sunde knækbrød

I weekenden havde jeg igen herligt besøg af Amalie, mine venners søde pige. Ja, jeg må jo dog nok se i øjnene at Malle mest besøger min kattekilling Emil, selv om den nu faktisk snart ligner en rigtig hankat med sine 5 måneder:-) Men de to er blevet rigtige venner, så Malle kommer lørdag eftermiddag og hygger med os til næste formiddag. Så udover leg med stofmus, kugler af sølvpapir, træperler på en snor osv., så lykkedes det mig også at få hendes opmærksomhed bare lidt af tiden. Så vi bagte hjemmelavede knækbrød, og de er en af mine yndlingsopskrifter for tiden. De smager bare virkeligt godt, de er nemme at lave og så er de supersunde, fordi de næsten kun består af frø, kerner og fuldkorn fra havregryn. Så de indholder en masse af de vitaminer, fibre og sunde olier som vi helst skal have, og som næsten er godt for hvad som helst - og som jeg synes er svære at få ind i kosten på en god måde ellers.

Portionen passer godt og vel til en bageplade, så halvdelen blev til mig selv og mine kolleger og den anden halvdel pakkede vi ind i cellofan og bandt et lille hyggeligt skilt på, og så var det en fin lille gave, som Malle kunne give til sin mor da hun blev hentet dagen efter.

Næste gang tror jeg, det skal afprøves at rive noget emmenthaler hen over, så de måske kan ligne de lækre, man kan købe fra Urtekram

Så kast jer endelig ud i det - opskriften kommer her. Og det er vel unødvendigt at sige at alt selvfølgelig er økologisk:

1  dl hørfrø
1  dl sesamfrø (de uskallede fra Urtekram)
1  dl græskarkerner
1  dl solskikkekerner
1  dl havregryn
3,5 dl hvedemel
2    dl vand
1 1/4 dl olie (brug en smagsneutral, jeg bruger rapsolie)
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
Blå birkes til drys


Alle tingene blandes sammen til en blød, men sammenhængende masse. Spredes tyndt ud på en bageplade med bagepapir, og til sidst drysser du de blå birkes på. Det ser flot ud og de smager rigtig godt. Men selvfølgelig kan du også drysse med andre frø eller kerner efter din egen smag. Bages ved 175 gr i ca. 15 minutter, og skæres i passende stykker mens de er varme.

Afkøles på en rist, og lægges kort efter i kagedåse med tætsluttende låg. Det sidste er vigtigt, da de bliver bløde, hvis de får lov at ligge for længe.

Iøvrigt har jeg lige fundet ud, at man kan købe en kagerulle med pigge, som netop specielt er til at rulle hen over knækbrød inden de bages, som skulle gøre dem endnu mere sprøde. Sådan et stk. tjekket køkkenredskab må da på ønskelisten!

Jeg har flere gange haft dem med på jobbet, og alle kan lide dem - også mændende! Og Malle på 9 år synes også de var lækre, så det er en god måde at få børn til at indtage de vigtige næringsstoffer. De er idelle som snack om eftermiddagen, når blodsukkeret er ved at droppe. Print denne artikel

3 kommentarer:

 1. Hej. Ved du hvor man kan købe sådan en kagerulle med pigge? PFT:) Majbrit

  SvarSlet
 2. Hej Majbrit
  Nej, desværre har jeg ikke selv fået det undersøgt endnu, men det skal jeg se at få gjort. Når jeg finder ud af det, skal jeg nok huske at skrive det her til dig. Tak fordi du læser med, det er dejligt:-)
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Tusind tak Marianne:)

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...