Sidevisninger i alt

tirsdag den 28. september 2010

Tantes æblechutney fra fætters have

Nu vi er i gang så kan I da også lige få et billede af den lækre æblechutney, som Malle og jeg også fik bikset sammen i min heksegryde i lørdags. Min fætter var så sød at komme med en stor pose skønne æbler fra hans have. Os der ikke har æbletræer elsker den slags, og det er da en god tanke at tingene bliver brugt, selv om fuglene selvfølgelig også skal have deres del.

Her var to forskellige æblesorter -og så er det bare i gang med at skrælle og skære! De pæneste af æblerne fik lov at beholde skrællen på, det gir' struktur og ser godt ud, og så mener jeg min mor sagde, at vitaminerne sidder i skrællen! Det kan godt ta' sin tid, men det er hyggeligt at gøre det sammen eller ren nærvær at være alene om det mens tankerne kan flyde.

Så du skræller bare til du ikke gider flere den dag, kommer det i en gryde med 1-2 spsk vand, en sjat økologisk rørsukker og hvad du ellers kan lide - bare der er balance mellem syre og sødme. Så denne her fik en gang citronskal og 2 hele stænger kanel - og til sidst en god sjat af min lækre æblegastrik, som jeg har fra Samsø Landkøkken - øv flasken er snart tom. Hvis du vil have en stærkere chutney er det også godt med rød chili, ingefær eller måske hvidløg. Du ved selv, hvad du bedst kan lide. Og man kunne også ha' kastet en håndfuld rosiner efter den.

Her er det færdige resultat, og så har du nemlig også noget at putte oven på de hjemmebagte knækbrød. Resten af glasset kommer med på jobbet imorgen, så kollegerne ved jeg tænker på dem:-) Og den bliver selvfølgelig serveret med en af de smukke årsskeer fra Georg Jensen, som jeg har fået af min elskede moster.

Print denne artikel

1 kommentar:

  1. Hej søde Tante (eller Tante Sød)
    Så er siden rigtig kommet i gang og jeg har læst de to sidste indlæg. Sådan som du lægger fra land er jeg sikker på at det bliver spændende og informativ læsning, du bringer til en hungrende skare af faste læsere. (og jeg kan se at din læser-skare er vokset med 100% siden sidst ;-)

    De kærligste hilsner fra din faste læser nr. 1

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...