Sidevisninger i alt

torsdag den 23. februar 2012

Æblemakronsnitter - med marcipan altså:-)

Der var marcipanrester fra julen og jeg havde lige købt en pose med skønne madæbler fra Fejø. Og støder så på den her opskrift! Svært at komme uden om så, ikk? Det her er lækkert mormor-hjemmebag med sticky æblemos og makronsmag, der kommer fra marcipan og marengs. Det sir' sig selv det ikke kan gå andet end godt:-) Opskriften er fra Familie Journalen og lavet efter bogen med små ændringer og en enkelt forglemmelse, og det "klappede".

Man kan godt se både makronlåget, laget af kraftig æblemos og bunden, som er "flaget" og en mellemting mellem wienerbrød og butterdej - som måske er det samme, når jeg tænker over det?


Dejen rullet ud på bagepapir - min fyldte næsten en hel plade ud, men måske den skal være lidt mindre næste gang, så hvert lag bliver en anelse tykkere.

Dej
200 g hvedemel
1 tsk. salt
½-1 dl koldt vand
200 g usaltet, iskoldt smør
Fyld
4 store æbler
kornene af ½ vaniljestang (jeg brugte en masse tomme vanillestænger og fik så alt med)
200 g sukker
Makronmasse
400 g marcipan (jeg havde kun 315 gram og synes det var rigeligt)
100 g flormelis (eller sukker)
3 æggehvider
Drys af mandelflager (ja, dem glemte jeg så!!!)
Kom mel og salt i foodprocessor og blend med vand til en samlet dej. Rul den ud og kom skiver af smør på halvdelen af dejen. Fold over og rul og gentag sammenfoldning tre gange hurtigt, så smørret ikke smelter. Rul dejen tyndt ud til sidst og form den som en aflang stang. Stil dejen i køleskabet.
Æblerne skrælles og udkernes. Koges ved svag varme under låg i egen saft med sukker og vanilje. Når det er mos, slukkes, og der smages til. Marcipan rives på rivejern. Æggehvider piskes stive og dernæst seje med sukker. Marcipan kommes i, og der røres, til dejen er jævn. Smør æblemos på og læg makronmasse over. Bages ved 190° i 30 min., til overfladen er helt lysebrun. Skæres i snitter.


Klar til ovnen ......


Makronlåget hæver op, men falder ned igen, når kagen er helt kold


Ahh, varm te med kvæde ..... og så lige et stykke mere af den her! Der blir mange stykker ud af portionen, ca 15 store stykker
Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Det ser skisme lækkert ud og jeg har da lige marcipan i fryseren.... Takker for opskriften.

  Kh Mette

  SvarSlet
 2. herligt, du må da bare igang med at bage:-) God ide at fryse marcipan ned, det har jeg faktisk ikke lige tænkt på, og har ofte "problemer" med at huske at få det brugt.

  SvarSlet
 3. Det ser da bare for lækkert ud... Den opskrift MÅ jeg prøve på et tidspunkt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda - herligt hvis du får kage-appetit:-)Mange tak for hilsen

   Slet
 4. Uha, jeg er sikker på, at sådan et stykke ville være helt perfekt til eftermiddagsteen... *maverumlen*.... :-D

  SvarSlet
 5. Min gamle bager lukkede, og han lavede verdens bedste makronsnitter, så jeg er netop på jagt efter én opskrift som hans. Din ser ud til at være den rigtige. Jeg købte altid "til lager" i fryseren, fordi han boede 15 km væk. Man må bare ikke varme dem i ovnen - tag dem op og lad dem stå (i fred!). De tør hurtigt op og smager som nybagte.

  Elsebeth (snart med makronsnitter i fryseren igen!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth. Herligt, hvis du også får lyst til at prøve de her. Jeg synes de er gode. Har ikke frosset nogle ned denne gang, men skar dem op og lagde dem i lufttæt box med madpapir imellem. Og tog en ud i dag i stuetemperatur et godt stykke tid, og den var fin. Måske ikke som nybagt men helt udmærket. Mon foråret er ved at vise sig i din have?

   Slet
 6. Nej nej nej...
  Nu sidder jeg jo her og prøver at glemme sukker og alle de skønne sager, og så smider du denne fantastiske sag ud! Jeg kan høre hvordan den rulle marcipan jeg har liggende, skriger om kap med æbler der nærmer sig brugsdato..

  Det ser jo FANTASTISK ud!

  Kærligst Lea

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...