Sidevisninger i alt

mandag den 13. februar 2012

Lidt kylling i rød karry - og flere grøntsager:-)

Jeg gad bare ikke skulle ud og købe ind! Og synes egentlig ikke rigtigt jeg havde noget i huset .... men så alligevel, trylle rylle ralle:-) Gennemgang af fryser, køkkenskabe og køleskab endte med en skøn improviseret kyllling i rød karry, som er herlig hverdagsmad, hvis du spør' mig.


Jeg fandt:
1 kyllingebryst, som var skåret af en hel øko kylling for et stykke tid siden, og som jeg helt havde glemt
1 rød peber
1 porre
1 rødløg
1 rød chili
3 fed hvidløg
1 dåse kokosmælk
1 dåse bambusskud
rød karrypasta
friskrevet ingefær
2 spsk fiskesauce
saften fra 1 lime

Skær kyllingebrystet i tynde skiver og svits det hurtigt på en hed pande eller wok i en anelse olie. Tilsæt løg, porre, chili og hvidløg og svist det med et par minutter. Så kommer du karrypastaen ved, og svitser den med et et minut. Nok 1-2 tsk alt efter din karry og hvor stærk du ønsker den. Jeg køber selv min karrypasta i små  vakuumpakkede poser i en asiatisk butik. Tilsidst tilsættes den røde peber, ingefær, kokos, limesaft, fiskesauce og smages til med salt, friskkværnet peber, måske et nip sukker - eller mere karry, lime osv. Hvis du synes saucen er for tyk, så spæd med lidt grøntbouillon.

Vupti havde jeg den lækker middagsret, som jeg serverede med ris og soya.


Fine farver, hurtig mad og af et kyllingebryst kan der fint blive middag til 2 personer, når du bare skruer op for grøntsagerne.


Smag, saft og kraft lige efter min bog ...


Velbekomme - ud og kig dine skabe efter, hvis du heller ikke gider købe ind! 
Print denne artikel

5 kommentarer:

 1. Rød og grøn karry er skønne ingredienser i køkkenet - elsker at bruge det i thairetter. Jeg har dog ikke set det i vakuumposer - hvor store er sådan nogen fætre?

  SvarSlet
 2. Hej Piske - de er små poserne, og koster bare 5 kr. Begge er rigtigt gode synes jeg. Køber dem på Peter Bangs Vej hos Asian-et-eller-andet. Men selv om poserne er små, så er der til 4-5 gange thai-mad, så det er et godt køb, når man ikke selv liiige får lavet karrypasta...

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: En pose kan holde lang tid efter åbning, mener faktisk det er 6 mdr!

   Slet
 3. hahaha jeg kender udemærket til det tilsyneladende tomme køleskab, hvor man alligevel kan lave det skønneste mad ud af ingenting fra frys og skabe :-)
  Rød karry er også et stort hit hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er en ret god fornemmelse at være "kreativ" på den måde, og få brugt ting, der er gode at få brugt ....

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...