Sidevisninger i alt

tirsdag den 7. februar 2012

Solskinskage og den bedste sushi ever fra Omakase Sushi

Her var igen besøg i går og atter en anledning til at få prøvet en ny opskrift - og hvad var mere passende at byde min herlige ven på end en solskinskage - han kan altid få mig til at grine så meget, at jeg får helt ondt i maven. Det slog heller ikke fejl igår! Og kagen er virkelig skøn med masser af smag fra appelsiner. Den minder mig om den appelsinkage min mor ofte bagte i barndommen ..... så velkommen til lidt mormor igen igen:-)

Nybagt, overhældt med appelsinsirup og pyntet med appelsinfiletter og hakkede pistacier .... fra Amo's bagebog 3:

350 gram hvedemel
225 gram smør
250 gram sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
2 dl mælk
revet skal og saft fra en øko appelsin
Pynt:
100 gram sukker
Revet skal og saft fra 1 øko appelsin
1 appelsin til filetter

Pisk smør og sukker blødt og lyst, pisk herefter æg i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Husk de skal have stuetemperatur. Sigt mel og bagepulver i og rør det i dejen skiftevis med mælk og appelsinsaft og skal. Kom dejen i en smurt springform 25 cm og bag 1 time ved 160 gr.
Til pynten koger du sukker med appelsinsaft og skal og hælder det over den lune kage. Den sidste appelsin skæres i filetter og lægges som en sol midt på kagen.

Kagen kan klart anbefales nu her, hvor appelsinerne stadig er store og saftige ....server med din yndlingste.


Appelsinsirup hældes over den lune kage, og her er den inden den blev pyntet .....


Man behøver bestemt ikke pistacier - den er osse fin sådan her ...


Kagen blev indledt af den lækreste sushi jeg har fået til dato. Jeg havde et kuponkøb fra Tipster liggende, så min ven kørte forbi Omakase Sushi på Vesterbrogade.... og hold nu op for 44 lækre stykker sushi. Store, helt friske og meget meget velsmagende og appetitlige stykker sushi kunne vi mæske os i ...


Den næste bakke ..... jeg kan slet ikke alle navnene på stykkerne, det tror jeg aldrig jeg lærer. Jeg spiser det bare og nyder både synet og smagen. Men her er i hvert fald bl.a. krabbekød rullet ind i sprød rødbede.....


Ahh, grillet laks bl.a. ..... jeg havde give 229 kr for hele balladen, og det var helt sikkert et godt kuponkøb. Jeg ved så heller ikke om jeg synes at dobbelt op ville ha' været ok .... men i hvert fald var Omakase Sushi igen på i går med ny mulighed for at købe 44 andre stykker, og da min ven var gået slog jeg straks til. Jeg sætter bestemt gerne den her kvalitet sushi til livs en anden gang .... og da vi slet ikke kunne spise op, er her godt med rester til frokosten idag:-)

Nå, ja - og så er der Emil, som jeg simpelthen ikke kan holde væk fra decideret at spise mine tulipaner! Og skæld ud preller helt af på ham .... spiser jeres katte osse tulipaner? Jeg er lidt bange for at de er giftige for ham... Print denne artikel

10 kommentarer:

 1. lyder som en skøn kage. sushi har jeg slet ikke smagt endnu og katten? hmm.. tror ikke tulipaner de direkte skadelige hverken for mennesker eller katte, men alligevel!! ..lidt mærkelig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - der gik osse længe inden jeg fik smagt sushi, men nu er jeg vild med det, hvis det kommer fra et lækkert sted, hvor det er helt frisklavet. Jeg vil ikke spise det man køber i bakker i supermarkeder osv. Men du sku nu prøve det:-)

   Slet
 2. Mums hvor ser både kage og sushi lækkert ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak skal du ha', og det var faktisk lækkert begge dele:-)

   Slet
 3. Jeg tror ikke, at vores katte æder tulipaner. Nu er det en af de blomster, jeg ikke bryder mig om, så vi plejer ikke at have dem i huset, men jeg mindes ikke at have set kattene gnave i dem, vi har i baghaven (og som jeg har fået forbud af gemalen mod at fjerne... grrr...).

  Åh, elsker sushi... jeg vil også have sushi... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. sushi er bare gudespise ja ..... altså, jeg tror ikke jeg har hørt om nogle før der ikke kan lide tulipaner, men kender da forresten godt til ikke at kunne li en bestemt blomst! Kan nu godt forstå din gemal:-) Jeg har forsøgt at opdrage på katten de sidste par dage..... HMMMMM!

   Slet
 4. Hej Tante Sød - Æææælsker Sushi ;o)
  Og med hensyn til tulipanerne, jeg kan huske at vi som børn spiste dem med stor fornøjelse ... altså når vores mødre ikke opdagede det ;o) Husker det som om de smagte sådan lidt friskt og sødt på samme tid.
  Med venlig hilsen
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan - ej, hvor skægt at I spiste tulipanerne! Jeg har et billede af mig som som ca 3 årig, hvor jeg plukker hovederne af alle tulipanerne i et stort bed!!! Ikke helt populært og det har jeg hørt for mange gange. Det har du sikkert også med at spise dem! Nå, men hvis du ikke blev syg eller husker mavepine, så overlever min kat vel også.
   Mange tak for hyggelig hilsen

   Slet
 5. Hvor er det bare en sød kat du har. Min kat spiser ikke tulipaner, men fredsliljer. De er jo giftige, så de måtte lade livet, så hun ikke skulle blive dårlig, men hun er ikke helt tilfreds med den nye plante :)

  SvarSlet
 6. Hej hej - hmm der er andre end mig, der har blomsterspisende misser! Ja man må hellere holde dem væk... og ja, min Emil er bare så sød men det de fleste dyr heldigvis synes jeg ...tak for din hilsen

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...