Sidevisninger i alt

torsdag den 27. september 2012

Othello med rabarberskum

Selv om der mest står nyt job, huskøb og flyttekasser på programmet skal der bare være tid til at hygge med veninderne en sidste gang i den gamle lejlighed - dér har vi mødtes mange gange gennem de sidste 24 år, så nu hvor det nærmer sig, er det er det alligevel en speciel følelse.

I går skulle tre af de absolut bedste veninder komme på besøg, og da vi alle kom direkte fra job, stod menuen på mad fra Sticks & Sushi - og det var bare virkeligt lækkert.

Og selvfølgelig sku' der en hjemmelavet kage til dessert. Jeg har ikke før lavet othellolagkage, og denne her havde et twist, fordi der var rabarber i fyldet. Mums, hvor blev den bare laber med smage fra nøddemarengsbund, hjemmebagte vanille lagkagebunde, fyld af fløde og creme fraiche med rabarberkompot, tyk chokolade på toppen og masser af ren marcipan på kanten!!!! Uha, den er både fræk og smuk på samme tid:-) Præcis som mig og mine gæster:-)


Othello i 18 cm springform - 10-12 stykker (Mad & Venner nr. 84 med mine ændringer)

Makronbund:

2 æggehvider
75 gram smuttede og finthakkede mandler
70 gram flormelis
1½ spsk hvedemel
½ tsk eddike
3½ spsk flormelis
Bland mandler, 70 gram flormelis og mel i en skål. Pisk æggehviderne stive, tilsæt eddike og resten af flormelis og pisk til det er stift igen. Vend forsigtigt mandelmelet i med en stor grydeske. Tegn en 18 cm cirkel på bagepapir og fordel dejen derpå. Bages ved 150 gr i ca 30 ell til den er let gylden. Afkøles.

Lagkagebunde - jeg brugte min sædvanlige opskrift på vanillebunde, men du kan også købe færdige

Skum:
2 dl creme fraiche 38%
3 dl piskefløde
4 spsk flormelis
1 spsk citronsaft
ca. 2 dl rabarberkompot kogt med vanillekorn og rørsukker
5 blade husblas

Pisk creme fraiche, fløde, flormelis og citronsaft til tykt skum. Vend rabarberkompotten forsigtigt i. Tilsæt smeltet husblas (der har ligget i blød 5 min og er smeltet over vandbad og let afkølet). Lad skummet sætte i køleskabet ca 1 time inden det fyldes i kagen.

1 dl fløde og lidt rabarberkompot til at pynte kagen med

Chokoladeganache:
130 gram god mørk chokolade
30 gram smør
2 spsk fløde
1 spsk flormelis
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad til det er næsten opløst, tag skålen af blusset. Tilsæt fløde og flormelis og rør i massen til den er helt glat og skinnende. Lad den køle lidt af, og fordel den på øverste kagebund, når den begynder at tykne en anelse.


350 gram ren marcipan, som rulles ud i et langt bånd, der passer i højde og længde til din kage - rulles evt. ud på bagepapir med lidt flormelis.

Samling:
Læg makronbunden på dit serveringsfad. Fyld ½-delen af skummet på, herefter 1 lagkagebund og dernæst resten af skummet. Tilsidst den anden lagkagebund. Brug ringen fra din springform til at holde på det hele. Sættes her gerne på køl nogle timer. Fjern ringen fra springformen, dæk med chokoladeglasuren, sæt marcipanbåndet på. Pisk den sidste dl fløde og tilsæt blendet rabarberkompot, og pynt kagen fint som du har lyst til.


Den blev rigtig høj og flot - jeg skulle nok ha' haft pynten kanten forneden også, men havde ikke så meget tid ...


Uhmm, tykke lag af rabarberskum og gode bunde ...


Så meget spiste vi 4 - hvem kommer og spiser resten i dag? Print denne artikel

22 kommentarer:

 1. Hvor er den fin! :)
  Det lyder som et lækkert tvist med rababer i, frem for den klassiske hindbær.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak:-) Ja, syren fra rabarber gør den bare en anelse mindre sød

   Slet
 2. Den ser super lækker ud. Kan huske, da jeg var teenager og havde fritidsjob, at vi altid fik othellolagkage når der var nogen der gav kage. Jeg syntes den gang at den var lidt vammel.
  Ville super gerne komme forbi til et stykke ;.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt at du husker othello fra dit fritidsjob - det er nu ikke en kage, jeg har fået serveret ret mange gange faktisk ... hmm, kagen blev lavet til i mandags, jeg har bare ikke fået blogget, og tænk nu har jeg lige smidt den sidste 1/4 i skralderen!!!! Skam mig!

   Slet
 3. Åhh wauw... Sikke lækker en kage. Jeg har også fået lyst til at prøve kræfter med en othello lagkage. Forleden dag så jeg et bageprogram i tv, hvor deltagerne også skulle lave othello lagkage og der tænkte jeg at det må jeg prøve en dag. Det virker bare som et stort projekt...

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - jeg tænkte også det var tidskrævende, men det var nu ikke så galt. Man kan lave det hele dagen før, så det synes jeg er rart når man skal ha gæster. Jeg så godt programmet også og fik lyst til at lave en klassisk også:-)

   Slet
 4. GUF MAND, hvor både lyder og ser det skønt ud med rabarber skum!!!! Jeg har endnu ikke selv lavet en othello lagkage, men nu har jeg da fået lidt mere blod på tanden. Det SKAL jo afprøves ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. jaaaa, sådan én vil jeg gerne se fra din omhyggelige hånd - den ville blive vildt smuk og du ville tage de fedeste billeder .... kom kom kom... I'm watching you:-)

   Slet
 5. Hvis ikke der var så langt over til dig, så havde jeg allerede ringet på din dør og bedt om et stykke. Jeg elsker rabarber. Og den der ser bare alt for god ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. thi hi, det havde været hyggeligt. Og jeg skammer mig over at have smidt en kvart kage ud for lidt siden!

   Slet
  2. Du skriver bare, næste gang du bager den :-D Og der er ikke helt så langt til Samsø som Sjælland for mig - og har aldrig været på Samsø, så det står på listen.

   Slet
 6. Hold da kæft hvor den kage er kriminel. Et lille twist - og der kommer en skøn lagkage på bordet. Har aldrig selv bagt makronbunde - måske skulle man forsøge - det lyder som om jeg kan finde ud af det:-).
  Mange hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha griner højt - kriminel er et fantastisk ord om en kage!!!! Jamen, i virkeligheden er det snyd at kalde det makronbund, for det er jo bare en mandelmarengs ... tror jeg vil kigge efter en med revet marcipan næste gang, for det er vist mere makron .... tak for godt grin

   Slet
 7. MUMS!! Du skal snart sætte store advarsler på din blog, mit tastatur kan snart ikke tåle mere mundvand! Og bringer du ud ??

  SvarSlet
 8. Du havde ellers haft alt at vinde og intet at tabe ved at putte det stykke i en beholder med låg og så i fryseren. Det bliver lidt mere fugtigt, men sådan skal en lagkage være der, hvor jeg kommer fra! Man kan med held fryse mange ting, og det er godt alternativ til skraldespanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth Ja, det er jeg klar over - men den var blevet spist af hen over 4 dage, og så var den for gammel til at fryse ned

   Slet
 9. ER DU SÅ FÆRDIG en lækker kage. Wuuu tænkt, at du kan finde ud af at lave Othello. Imponerende lige at smække sådan en bandit sammen midt i flytning und alles ! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. hæ hæ, nu føler jeg mig jo helt overskudsagtig når du sir' sådan. Tak for det:-)

   Slet
 10. Da manden min, lige skulle læse min blog igår, så han din overskrift og kiggede meget spørgende over på mig imens han læste den op... Han elsker othello lagkager, men han elsker endnu mere noget hjemmelavet med et nordisk twist, så dette må da være den perfekte kage i hans øjn.... Så tak for en god undskyldning for at bage en kage til uventede gæster, eller en undskyldning for at invitere sig selv på kaffe i weekenden :-p

  SvarSlet
 11. Hvor hyggeligt at høre.... Jeg synes bestemt du skal lave din mand sådan en lille bitte kage i weekenden:-) tak for hilsen

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...