Sidevisninger i alt

søndag den 11. november 2012

Anmeldelse: Restaurant Perlen på Samsø

Som jeg fortalte i går, skulle jeg i aftes på restaurant for første gang som fastboende her på Samsø, og det er en anden følelse end at være turist. Nu må jeg i gang med at lære de forskellige spisesteder at kende, så jeg ved, hvor jeg skal sende mine gæster hen - ja, og mig selv!

Perlen er kun 1 måned gammel og ligger ved færgelejet i Sælvig, så der er en skøn udsigt fra vinduer fra flere sider. Og lyset fra restauranten giver så meget liv og bevægelse, når man som sejlende ankommer fra Hou. Jeg bor selv 3 min gang fra stedet, så jeg håber, Perlen kan være med til at skabe masser af liv og bevægelse i den her lille by - det kommer jeg til at sætte pris på.

Og sikke en aften i går - sjældent er jeg gået så glad hjem fra en aften på restaurant. For det første fik vi den mest velsmagende Mortens Aftens 3-retters menu, vi kunne ønske overhovedet. Og for det andet var der den mest fantastiske stemning. Stedet summer af hjertevarme, latter, levende musik fra det gamle sorte flygel, levende lys og skønne dufte. Og det utroligt søde og gæstfri værts- og kokkepar, Birgit og Steen, var selv synlige hele tiden, og sørgede for at alle fik venlighed med på vejen. Her kommer lidt fotos fra i aftes...


Jeg kom i noget god tid, så jeg fik lov at kaste et blik ud i det travle køkken. Her skulle være fuldt hus, dvs. 50 gæster, og køkkenet var på højtryk, og alligevel lød der grin og latter alt imens alle knoklede ... her en stor bakke med smukke røde æbler til desserten...


Sprøde, hjemmebagte butterdejsstick til forretten - det så meget appetitligt ud. Noget af det, som jeg virkelig vil fremhæve hos Perlen, er at ALT er lavet fra bunden. Her var ikke skyggen af pulver eller halvfabrikata. De små kartofler var håndpillede, og saucen lavet af hjemmekogt fond. Det burde være en selvfølge på alle gode restauranter, men er det jo desværre langt fra altid. Men her kan man regne med at Steen og Birgit, selv har begået det hele fra grunden.

Steen Soelberg har tidligere været chefkok på Hotel Marienlyst, og kan vitterligt sit kram i et køkken. Og hans kone Birgit forpagter i øvrigt også Kolby Forsamlingshus.


Hmm, min blitz er rigtig ringe, beklager! Men et lille sneakpeak ind i den ene del af lokalerne ... senere blev der tændt levende lys overalt, og der er smukt og enkelt med de hvide duge ....


Forretterne kom på bordet, og der er vand på flaske uden man beder om det OG uden at man betaler for postevand! Sådan er det ikke i København ...

Hvis jeg skulle sætte et eneste lille bitte minus på stedet, så blir' det de der plastikdækkeservietter:-) Ked af at sige det, men de er altså ikke hverken pæne eller hyggelige. Minder mest om sådan noget man lægger under børns tallerkner for at de ikke sviner for meget. Men det er så også det værste, jeg kan finde på at mene, og så går det nok endda. Nogle vil måske synes, det er sjovt med de forskellige skibsflag, nu hvor Perlen tilhører et færgeselskab ....


Forretten var røget laks på en bund af sprøde, marinerede urter, masser af frisk dild og lime og citron og med de lækre butterdejsstænger lagt øverst på tallerkenen. Den kom sørme ikke med på billedet! Portionen var generøs - skøn blød laks, og urterne havde præcis tilpas bid. En enkel og uprætensiøs ret, hvor gode råvarer kom til deres ret, og en super start på en klassisk middag.


Sprøde stykker af landænder kom tallerkenanrettet oven på virkeligt skønne æbler med skræl, som gav et rustikt indtryk og svesker, der var bløde og smagfulde. Normalt spiser jeg aldrig æbler og svesker sammen med juleanden, fordi jeg ikke bryder mig så meget om det. Men dette spiste jeg rub og stub, fordi det var perfekt tilpasset og komplementerede den kraftige andesteg med sødme og syrlighed. Hvide og brune kartofler kom i skåle, og ligeså to slags rustik rødkål, der smagte fantastisk. Vist krydret med lidt kanel, vil jeg gætte på. Skysaucen kunne min mor ikke ha' lavet bedre.
Alt i alt den bedste andesteg, jeg nogensinde har spist. Sådan en tallerken gad jeg godt ha' serveret igen juleaften!


Desserten var holdt i det enkle og minimalistiske tema - hjemmelavet skøn vanilleparfait på rigtig fløde og gode landæg fra Samsø. Sammen med et perfekt bagt æble, der var fyldt med marcipan, vanille og vist lidt valnødder måske. Det hele anrettet i en smagfuld æblesuppe, som gjorde hver en mundfuld til en lille bid af salighed. Hele menuen kostede 354 kr, og var hver en krone værd. Man kunne tilkøbe vinmenu for 198 kr.

Jeg kan kun gi' Perlen de helt store point - her kommer jeg og mine gæster til at spise mange dejlige middage. Ikke så sært, at jeg hørte, der vist nok allerede er næsten udsolgt til julefrokost på stedet... flere måtte i øvrigt gå forgæves igår aftes. Så kommer du til Samsø, så slå et slag forbi Perlen. I øvrigt kan man også overnatte på nyrenoverede værelser på 1. salen.

Tjek deres hjemmeside HER Print denne artikel

9 kommentarer:

 1. Det er altså herligt at læse om sådan en god og hyggelig spiseoplevelse. Jeg er også imponeret over den lave pris på vinmenu - den er ofte lig med eller højere end menuen på mange andre restauranter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig det også er herligt at læse - det var i hvert fald en herlig aften og herlig mad:-)

   Slet
 2. Det burde da være en god grund til at få taget sig sammen til at besøge Samsø. Tak for en dejlig anmeldelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - du/I skal være så hjerteligt velkomne på Samsø -også som gæster her hos mig, hvor I kan ha' et fint værelse for jer selv på 1. sal:-)

   Slet
 3. Jeg er jo vild med Samsø - er der så ofte jeg kan. Bor da i lejet sommerhus eller på Rockhotellet, der er en skøn atmosfære.
  M.h.t. Perlen har jeg spist der flere gange, skøn mad hyggelig betjening. Også jeg synes det er lidt ærgeligt med disse dækkeservietter, tror dog det er for at spare på den dyre vask/rullle udgift.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte - hvor er det dejligt at opdage flere samsø fan her på min blog. Ja, Brundby Rockhotel er også bare så hyggeligt, der skal jeg faktisk til musikaften på lørdag:-) Ja, jeg tror du har ret i at hvide duge koster mange penge at vaske hele tiden.... mange tak for hyggelig hilsen. KH Marianne

   Slet
 4. Tak for en rigtig fin anmeldelse. Jeg har selv været på restauranten og kunne ikke være mere enig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe - skønt at høre, der allerede er så mange, der har nydt den gode mad på Perlen. Dejligt at du også havde en god oplevelse med at spise der. Tak for din hilsen. KH Marianne

   Slet
 5. Lyder som en rigtig dejlig oplevelse. Jeg har selv været på Samsø nogle gange, selv om det er ved at være et godt stykke tid siden. Så Restaurant Perlen kan jeg desværre ikke prale af at have prøvet - det må blive næste gang. Men Brundby Rockhotel derimod, der har jeg da i hvert fald været. Det er rigtig hyggeligt!

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...