Det er herligt, når en læser spørger efter opskrifter - og da en sød læser gerne ville be' om opskriften fra de toptunede hindbærsnitter, jeg serverede til min fødselsdag, så kommer den langt om længe her. En anden venlig læser fortalte mig, at de hedder Nürnbergsnitter, og det har jeg ikke hørt før, og endnu ikke fået googlet, men det er da et fint navn, og sjovt at hun kunne fortælle det.
Når man ser opskriften, tænker man at de næsten er for meget! Og det er de så altså ikke. Ærlig talt er de møglækre, og klart bagværk jeg sætter på programmet igen. De tar lidt tid at lave, men man kan snildt forberede dej, rulle marcipan ud og skære til osv. i forvejen. Der var en del rester, og dem frøs jeg ned, og det blev helt ok efter optøning. Dog bliver mørdejsbunden jo ikke helt så sprød, som når de er nybagte.
Mørdej til ca. 10-12 kager
400 gram øko fint hvedemel, fx Tipo 00
200 gram øko smør
100 gram flormelis
1 stort øko æg
16 tsk god hindbærsyltetøj
Smørcreme
125 gram blødt øko smør
125 gram flormelis
1 tsk vanillesukker
Ca. 300 gram Odense Marcipan
Ca. 75 gram mørk chokolade smeltet over vandbad
Til dejen smuldres smør i melet til det er grynet, og saml dejen hurtigt med flormelis og ægget. Ikke ælte for meget:-) Lægges i køleskabet mindst 1 time og gerne længere. Når du skal bage rulles dejen ud i ca ½ cm tykkelse, og mine stykker skar jeg ud i 5 x 8 cm. Jeg valgte at skære alle stykker ud og bage enkeltvis, men selvfølgelig kan man også lave lange plader og skære dem ud lige når de er bagt. Kagerne bages ved 200 gr i ca. 8-10 min. Afkøles helt inden de lægges sammen.
Til smørcremen piskes ingredienser lyst og luftigt.
Kom en tsk syltetøj på en bund og herpå lægges endnu en bund. Smør smørcremen på alle kager. Læg herpå den tyndt udrullede marcipan og tryk en lille smule fast. Dekorér kagerne med smeltet chokolade, og lad dem tørre helt inden de serveres.
Godt nok et lækkert stykke kage/konfekt, som er skøn til stærk kaffe. Jeg tror næsten dine gæster blir imponerede over dine evner:-)
Print denne artikel
MMMMMMMMMMMMMMMMM! Hvor lyder de fantastisk lækre :)
SvarSletMvh Maiken/dronningemad
jamen det går også som varmt brød:-) Bare rigtigt gode ....
SletHi hi, lidt sjovt at læse dit indlæg, for opskriften kommer faktisk fra min mor og jeg. Vi sendte opskriften ind til Ude & Hjemme for et par år siden, og jeg vandt en bog af Mette Blomsterberg. Denne opskrift er udviklet og brugt i vores familie i mange år :-) de er bare gode, og som du selv skriver, så kan de sagtens fryses
SvarSletKære Signe - ej, hvor er det skægt. Jeg har lige googlet Nürnbergsnitter her inden jeg ser, du har skrevet. Sjovt nok er der masser af indlæg, men jeg fandt ikke nogen opskrifter. Og selv har jeg den ikke fra Ude og Hjemme, da det ikke rigtigt er et blad jeg har. Jeg hørte om dem fra en veninde, og havde fået mørdejen derfra og resten blev som hun fortalte om dem. Hvor er det sjovt, at det så lige er din familieopskrift min veninde sikkert har. Jamen, jeg beklager jg ikke kunne give dig kredit for den, men vidste som sagt ikke den var derfra. Men ja, vi kan hurtigt blive enige om, at de bare er lækre:-) mange tak for herlig hilsen. KH Marianne
SletOhlala! Fræk kombi - den må jeg da overveje at prøve :-)
SvarSletDen er faaarliig du :-)
SletFantastisk, holder snart store-bagedag med min mor og disse skal helt sikkert på listen :)
SvarSletTak for opskriften, som du skriver kan det godt lidt lyde som for meget af det gode, men tror bestemt de er lækre :)
Ai, hvor lyder det voldsomt hyggeligt med bagedag med sin mor:-) jeg blir helt misundelig. Skønt at du får lyst til at prøve de her..
SletÅh, de ser lækre ud. Alt for længe siden, at jeg har bagt hindbærsnitter.
SvarSlet- Anne
ja, hindbærsnitter kan de fleste godt li'... kan kun anbefale at prøve:-) tak for hilsen
SletUh, de må prøves snarest muligt! Jeg er helt ovre det - de lyder bare SÅ lækre!!! :o)
SvarSletthi hi - du blir nødt til at kaste dig over det kan jeg høre:-)
Slet