Jeg har længe haft fremstilling af æblesmør på min "det-må-jeg-prøve-liste" uden at det er blevet til noget. Og tænkte, at det kunne vel kun blive endnu bedre lavet på kvæder. Så jeg kiggede over til legendariske Klidmoster, fordi jeg huskede et indlæg om dette æblesmør.
Det er et ret stort arbejde, synes jeg, men det hele værd. Og snart skal der forsøges med kvædegelé af resten.
De er temmelig hårde, så det tog ret lang tid at udkerne og skære i bidder .... men her ligger de så og bader sig i økologisk æblecidereddike og vand og koges helt møre ....
Sådan ser det ud, når det er helt kogt ud og pisket godt i gennem og til sidst en grundig tur med en stavblender...og så venter endnu en lang kogning med krydderier, muscovadosukker og rom!
Her så du kan fornemme konsistensen .... hvis jeg var dig, ville jeg forsøge at hamstre en kasse kvæder! Rigtig god weekend til alle kære læsere:-)
Print denne artikel
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)