Jeg har vist dig den før i den her version. Nu er den bagt igen, fordi den bare er virkelig god:-) Denne gang lægger jeg osse opskriften på min egen side, så jeg ikke risikerer DR1 lukker ned for deres Blomsterberg-repertoire!
Kollegerne fik de første stykker, fordi jeg havde fødselsdag i sidste uge .... resten blev afleveret hos venner, som skulle ha' gæster om aftenen. På den måde blev kagen godt udnyttet!
10-12 stykker kage på min måde
Dej:
4 store øko æg
165 gram sukker
100 gram finthakkede valnødder
150 gram øko hvedemel
1 tsk vanillesukker eller ½ vanillestang
1 tsk bagepulver
Hak valnødder fint. Pisk æg og sukker grundigt til det er lyst og tykt. Bland nødder med mel og bagepulver og vend forsigtigt i æggeblandingen. Smør en 24 cm springform godt og fyld dejen heri. Bages ved 175 gr i ca 25 min. Afkøles helt og flækkes i to.
Creme:
300 gram blød nougat
6 dl øko piskefløde
6 blade husblas
1 dl meget stærk kaffe
120 gram øko æggeblommer - det er ca 6 æg
Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min. Kog nougat i en skål over vandbad og smelt forsigtigt og afkøl lidt. Pisk fløden til let skum. Vrid vandet fra husblas og smelt forsigtigt sammen med kaffen. Kom æggeblommer og kaffe/husblas i den smeltede nougat og pisk kraftigt. Vent 5 min og tilsæt halvdelen af fløden og pisk godt. Vend tilsidst forsigtigt blandingen med det sidste kolde piskede fløde. Fordel 1/3 af fyldet mellem de to kagebunde. Læg kagen på dit serveringsfad, sæt ringen fra springformen rundt om og fyld 1/3 af fyldet på toppen af kagen. Sæt i køleskab til næste dag.
Når du skal servere kagen finthakker du 150 gram valnødder og pisker den sidste 1/3 creme godt igennem. Smør cremen på siderne af kagen og læg valnødder på siderne. Pynt som du lyster - evt med resterne af cremen. Jeg pyntede med de nye chokochuncks fra Odense Marcipan.
Så er der serveret for voksne:-) Klassisk kage, som de fleste rigtigt godt kan li':-)
Print denne artikel
Ohlala! Jamen altså! Jeg er helt forelsket :)
SvarSletForelsket er dejligt:-) put rigeligt kaffe i, hvis du er til det:-)
SletMÅMS! Jeg tror den skal bages til min fødselsdag. Har nemlig ikke mindre end 600 g. nougat på lager som trænger til at blive brugt. Har inviteret alle de kage-glade piger på boller og kage og de kan virkeligt tage fra og elsker at prøve nyt :)
SvarSletJamen perfekt, den her snupper lige halvdelen af dit nougat lager. Og den er virkelig nem at ha med at gøre, og det hele kan laves i god tid inden gæsterne kommer
SletDen ser bare for lækker ud - og så tillykke :)
SvarSletMange tak Nanna til begge dele:-)
SvarSletDet er Mette Blomsterbergs opskrift
SvarSlet