Sidevisninger i alt

torsdag den 23. juni 2011

Sukkerblomster igen

Igen havde jeg 3 æggehvider, som jeg ikke kunne finde på noget med. Så nu er der gang i storproduktion af sukkerblomster. Nu vil jeg bare ha' dem i alle mulige farver. Og da jeg først er kommet i gang med det nu, er det også et eksperiment med farverne. Begge de her blev mere farvede end jeg havde tænkt mig.

De her skulle ha' været helt baby-lyseblå - de blev så mere lys tyrkis! Så ved man det! Man skal virkelig næsten ikke bruge noget farve.

En portion som denne her er 1½ æggehvide, 1 tsk citronsaft og så røres det op med flormelis til det er tykt. Jeg bruger det meste af en pakke flormelis! Ja, det er altså ret meget. Jeg føler mig også bare som en gris, når jeg køber 5 pakker flormelis ad gangen!

Konsistensen må du også lige føle dig lidt frem med - de her blå blev helt perfekte. Det gælder jo om at de kan holde faconen og ikke flyde ud og miste stjernemønsteret. Men jeg synes, det kræver lidt øvelse.


Se, se .... nu er jeg også begyndt at sætte en lille bitte sukkerkugle i toppen af hver af dem! Det ser rigtig fint ud. Lav ca. 1/3 del af portionen, og kom så sukkerkugler på. De tørrer nemlig ret hurtigt, og så triller de små sukkerkugler bare ned igen. Man skal lige kunne sætte dem på, og give dem et meget løst tryk, så de sætter sig fast.

Jeg forsøgte mig også med 2 forskellige slags krymmel, og selv om jeg gjorde det med det samme, mens de var våde, så blev det stort set ikke hængende på dem. Så det kan man åbenbart ikke rigtigt.

Hvis du har fået øje på, at nogle af de her er helt tværede ud, så skyldes det et fuldstændig uforudset og uventet kattehop!!!! Pludselig hoppede Emil op med sine store fødder, men heldigvis fik jeg da afværget det meste af katastrofen. Møgkat:-)


Så lavede jeg en portion af den farve, der hedder "melon". De blev godt nok meget gule:-) Men de er jo fine uanset hvad. Så skidt med det - de skal nok blive brugt.


Her står produktionen på rad og række. Det vil se superfint ud at fylde et stort glas med de her i lag i forskellige farver. Så hvis jeg ikke får bagt cupcakes til alle dem her, så vil de pynte alligevel i mit køkken. Og jeg vil helt sikkert også bruge dem til små veninde-gaver fyldt på fine små poser af cellofan. Dem vil en bage-glad veninde forstå at værdsætte:-) Og så er det ren terapi at lave dem ..... man tænker godt imens. Print denne artikel

6 kommentarer:

 1. Haha, du har helt ret - har det også lidt mærkeligt med at købe flere pakker flormelis, nærmest HVER gang jeg er ude at handle... Ekspedienten har ikke sagt noget endnu, men skulle ikke undre mig hun snart kommenterede det ;)
  Og fine blomster, tror også de vil pynte rigtig fint hvis man stiller dem frem. I virkeligheden kan de jo også bare spises som de er, det er jo det rene slik :)

  SvarSlet
 2. Hej Lea - åh, godt at du kan genkende følelsen af at købe flormelis og nogle gange også FLØDE i store mængder! Det ku være sjovt at få at vide, hvad de forestiller sig man bruger det til!
  Ja, de er ret søde de sukkerblomster - nu har jeg lige vendt dem alle på hovedet lige så forsigtigt, så de kan stå og tørre fra bagsiden også. Det er godt nok pillearbejde!

  SvarSlet
 3. Hvor er de søde! Det er altid godt med lidt pynt til lageret.
  Hvor lang tid lader du dem tørre?

  SvarSlet
 4. Hej Didde - ja, jeg er også lige nu vild med at lave dem, og vil lave mig et godt lager:-) Jeg tror det er nok med ca 1 døgn, men jeg lod de sidste ligge ude i 2 døgn inden jeg lagde dem i dåse.

  SvarSlet
 5. Herligt med en lille vejledning - jeg har længe tænkt på at få lavet en bunke, jeg skal bare lige have anskaffet mig en tylle og noget pastafarve :) Og 1-2 døgn, hvor jeg ikke skal bruge mit køkkenbord, haha!

  SvarSlet
 6. Hej Xenia - du kan roligt gå i gang. Men jeg skal skynde mig at sige, at man IKKE skal lægge mange oven på hinanden i et stort glas!!! Det har jeg gjort med mine, og det kan de ikke holde til!! Man skal nok lægge dem i 1-2 tynde lag, så de ikke presser de nederste. Mine smeltede nærmest sammen til en stor klump! Ærligt, ærgeligt ... bare så I ved det! Ved ikke om nogen har gode råd til opbevaring?

  SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...