Sidevisninger i alt

lørdag den 29. juni 2013

Lørdagssludder:-)

Ups, så gik der liiiige 12 dage uden en lyd fra Tante Sød, og i aftes ringede min søde kusine fra København bekymret for at høre, om det var noget galt, siden her var så stille og min hjælpsomme handy nabo havde endda også bemærket det:-) Dejligt med venlig omsorg. Alt er heldigvis vel. Meget vel endda. Tiden har bla. bragt et par dage i Kbh, en enkelt i Jylland (noget af det fede ved at bo på Samsø er, at det ligger lige i hjertet af Danmark. Lige mellem Jylland, Sjælland og Fyn. Det er da ret genialt, er jeg ved at opdage).

Til gengæld er det, der blir skabt i køkkenet for tiden ikke værd at skrive hjem om - og altså heller ikke værd at skrive om her. Det er enkelt, men bestemt ikke dårligere af den grund. Allermest snupper jeg bare lidt grøntsager og nye kartofler i en bod på vejen, og det indtages i al sin simpelhed. Og jeg nyder følelsen af, at jeg ikke behøver ret meget i livet for at være lykkelig, behovet for at skulle have og købe er helt anderledes end i byen. Det føles faktisk som en lettelse. Svært at forklare og forstå, men sådan er det bare:-)

Så ingen opskrift heller i dag - bare et livstegn fra Samsø og lidt dokumentation for, hvad tiden bl.a. går med!

Den her fætter - kender du sådan én? Tænk sig, at min nye bedste ven er en højtryksrenser!!!!!! I byen ønskede jeg mig parfume og dyre cremer, nu ønsker jeg mig haveredskaber og værktøj!!!

Sådan her så fliserne ud over alt - kan du se, det lyse i baggrunden? Sådan kommer her til at se ud overalt, når Fætter Højtryk har gjort sit arbejde færdigt. Men det tar dælme lang tid. Jeg har nok rendt rundt i bare fødder med jord op af benene i 15 timer indtil videre. Og er slet ikke færdig ... Rom blev ikke bygget på én dag!


Gulvet på verandaen har fået samme tur - helt vildt som det har hjulpet. Det tog ca 6 timer alene for det her stykke gulv. Nu skal verandaen bare males helt hvid, når solen og varmen kommer tilbage. Hvis den nogensinde gør altså ...


Må jeg præsentere mit anneks. Halvdelen af mit flyttelæs stod her fra starten og efterhånden var det næsten endt som losseplads! Nu har jeg brugt en masse timer på at få ryddet op, kørt på genbrugen, solgt lidt osv. Nu skal der males, og denne del skal indrettes til ekstra gæsteværelse. Tror faktisk her kan blive ret hyggeligt. Der er fint isoleret og gulvvarme. Det er et af de næste projekter, jeg skal i gang med. Og når man er alene om alt, så tar det bare tid.


Den anden ende af annekset. Skabe, varmeanlæg og fin værkstedsplads. Jeg forestiller mig, jeg skal genoptage min interesse for at fremstille glasdesign, og så er det perfekt at stå herude og arbejde med det.

Åhh, lyserøde pæoner - dem har jeg virkelig savnet. I KBH plejede jeg at have dem i store buketter til billige penge, og her har jeg først lige set den her lille buket for første gang. De skal nydes her i weekenden ...jo, der er visse afsavn på en lille ø. Men glæderne er det hele værd. Vi glemmer lige papirbunkerne med arbejde til venstre i billedet!!!


I de stille aftentimer blir der hæklet lidt - jeg er kommet i gang med alt det lækre højlandsuld, der blir transformeret til afrikanske blomster, som skal blive til en lækker plaid. Igen øver jeg mig i at slippe al  kontrol. Bare hækle derud af og lade farverne og lysten styre projektet. Måske husker du det her tæppe og det her, som jeg hæklede i lejligheden på Frederiksberg, mens jeg drømte om hus og have på Samsø. Nu blir de brugt på verandaen:-) Drømme er allerbedst, når de blir realiseret.


Det er også blevet til at fremstille en brochure for mit hjertebarn - vores forening Økologisk Samsø. Den blev lige hentet fra tryk i går, så nu skal jeg rundt med den til de økologiske producenter, så vi kan få en masse nye medlemmer. Er det ikke et fint logo, vi har fået foræret af grafiker Birgitte Wester fra København? Vi er rigtigt glade for det.


Hov, der var sørme lige et enkelt foto i kameraet fra et lille gæstebud. Jeg forsøger virkelig at spise vegetarisk for tiden. Jeg har siden sidst besluttet, at starte med at droppe okse og svinekød. Jeg har faktisk slet ikke lyst til det mere, og her er så meget lækkert grønt:-)

Jeg ønsker jer alle en herlig weekend, og måske sommerferie for mange. Print denne artikel

8 kommentarer:

 1. Sikke et skønt, afslappet og livsbekræftende indlæg! :) Hold da magle, hvor sådan en fætter kan gøre en forskel - det er super fint ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, mange tak for sådan nogle dejlige ord. Det ramte mig lige:-) Ja, det er vildt med sådan en højtryksting ... det er lige før det er sjovt, fordi det er tilfredsstillende at se forskellen. Mange tak for din hilsen:-) Marianne

   Slet
 2. Efter at have hørt at man fodrer slagtedyr med GMO har jeg misten lysten til almindeligt kød. Kun ØKO kød dur nu! Sådan burde det såmænd have været hele tiden.
  Du ser ud til, at have travlt med en masse spændene projekter. Du får virkelig noget ud af tiden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Manner, hvor er I søde. Det er virkelig dejligt med sådan et skulderklap! Jeg er så enig med dig - men da jeg (vi?) var børn, var det jo ikke nødvendigt at tale om GMO og økologi. Dengang var det hele bare økologisk, fordi man ikke havde alle de kemikalier. Min årgang er heller ikke nær så plaget af allergier, nedsat fertilitet osv. Det kan nu også sagtens være at jeg kan finde på at nyde et enkelt stykke øko okse en sjælden gang:-) Jeg er en livsnyder, der har viljestyrke som smørsovs!!!!

   Slet
 3. Midt i al glæden over højtryksrenseren, skal du alligevel være opmærksom på, at medmindre din terrasse er lavet af meget hårdt træ, kan trykket spule blødt træ bort og kun efterlade de hårdere dele af plankerne; det gælder også for f.eks. herregårdssten, hvor de blødere dele kan blive spulet bort. Efter 20 år på landet bruger jeg dog stadigvæk min parfume fra Cartier og læbestift hver dag! Marianne, du er helt forkert orienteret, hvis du tror, at landbruget i Danmark blev drevet økologisk, da du blev født. Du skal meget længere tilbage i tiden - desværre. Kun genmodificeret foder er af nyere dato.
  Elsebeth

  SvarSlet
 4. Hej Elsebeth - jeg havde godt fået fortalt, at jeg skulle gå varsomt frem med den spuler på mit verandagulv af træ. Men det har klaret det helt uden den mindste splint er gået løs:-) Og fliserne er jeg næsten færdig med - mangler vist lige en 2-3 timers arbejde derude. Du kan tro, jeg også holder fast i mine yndlingsparfumer - jeg føler mig næsten ikke klædt på uden dem fra dagens start:-) Og læbestifter fra Estee Lauder er også fremme mange gange om dagen stadigvæk. Hmmm, jeg er øv over at høre at alle kemikalierne var i brug for SÅ mange år siden! Øv altså. Nå men mon ikke det har været en del mindre, da vi var børn .... god sommer til dig

  SvarSlet
 5. Da du blev født, så det det allerede slemt ud. Jeg var på et apotek, hvor en dyrlæge ringede MASSER af recepter ind HVER morgen til landmænd over hele Danmark, så de selv kunne medicinere deres dyr. De gav f.eks. lige køerne et skud penicillin, når de fik yverbetændelse, hvor man før ringede efter dyrlægen, som kom og gav medicin til de syge køer og grise. Det blev så lovbefalet, at penicillinen blev tilsat et røbestof, som farvede mælken grøn - og så var det slut med at kunne sende mælk på mejeriet, før den var i orden igen. I laboratoriet var det bl.a. mit arbejde at tilsætte røbestoffet. Dyrlægen var meget ofte i retten og førte selv sine sager, for han skulle have tilset dyrene, INDEN han udstedte recepterne, og så havde han ikke kunnet lave andet end at køre Danmark tyndt hver dag!!! Som teenager var jeg ovre i et gartneri for at købe hvidkål. Jeg kom hjem uden hvidkål, for gartneren fortalte, at de for to dage siden havde sprøjtet dem med BLADAN, så der skulle lige gå en uge ... Der gik lang tid, inden vi fik hvidkål! Det kunne være, du skulle søge oplysninger om, hvordan det gik til med sprøjtning af markerne, før der kom restriktioner for sprøjtning. Man siger dog, at havebrugerne var de allerværste ... Der er alt for mange byboere, der har en romantiseret og forvrænget forestilling om livet uden for byerne, fordi de kun har set mælk og kød på køl på hylderne eller fint pakket ind i kølediskene. Du hjalp godt til med det, du skrev om dyret, du købte. Du glemte dog at nævne, at de lækre kalvekoteletter fra køledisken kommer fra de sødeste og sjoveste kalve med de største og smukkeste øjne. Som voksne mennesker bør vi skippe romantikken og bevare fornuften og realitetssansen.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for dit indlæg - jeg er nu ikke helt sikker på, hvad du vil fortælle mig om det jeg skrev? Hjalp jeg til i den dårlige eller gode retning? Jeg er enig i vi skal se realiteterne i øjnene - vi skal jo så kende til realiteterne før vi kan gøre det. Det er jo ikke altid "naivitet" der betyder at vi ikke er realistiske

   Slet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...