Sidevisninger i alt

lørdag den 1. juni 2013

Miss Muffins ølandsboller med tranebær og mandler

Da jeg læste blogs for nogle aftener siden, skulle jeg have Ida fra Samsø Mel på besøg næste formiddag, og da Ida og Morten selv producerer det lokale økologiske ølandshvede og Miss Muffin havde de her på programmet, så var det lige vand på min brødmølle:-) Og du kan nemt nå at lave dem i aften og bruge dem til dit søndagsmorgenbord som ekstra forkælelse.


Jeg er efterhånden så rutineret brødbager, at jeg stort set ikke længere anvender mængder eller måler mine ingredienser. Det er dejligt at være fri for opskrifter som sådan, men skønt at lade sig inspirere. Brød skal i min verden absolut helst være bagt samme dag, det skal spises. Jeg kommer sjældent brød i fryseren efterhånden, men bager hellere en lille portion. Så min portion er mindre end Miss Muffins.

Jeg gjorde nogenlunde sådan her:

4 dl koldt vand
1 tsk gær
Samsø økologisk ølandshvedemel
Tranebær - så mange du synes...
Hakkede mandler - så mange du har lyst til ...
1 sps flydende honning
1 tsk salt

Opløs gæren helt i vandet. Rør melet i lidt ad gangen. Tilsæt salt, sukker og fyld halvvejs. Rør mere mel i, men stop endelig i tide. Dejen skal æltes godt, ca 10 min i røremaskine. Den skal være blank, elastisk, fugtig men ikke skinnende. Jeg tror, det er sådan jeg bedst kan beskrive den:-) Dæk skålen med film, og lad stå på køkkenbordet natten over. Varm ovnen inkl bageplade op til 250 grader. Sæt boller af med to skeer på bagepapir og træk det over på den varme bageplade. Bages indtil de er gyldne og sprøde. Afkøles på bagerist, og spises lune med koldt smør, ost, hybenmarmelade fra Samsø:-)

Portionen gav 7 store boller - og solskin på morgenbordet. Velbekomme:-)


Hov forresten - du kan da lige få lov at se udsigten et stenkast fra mit hus - jeg bor lige rundt om hjørnet i 2. vandrække:-) Til den her side kan se du færgelejet ved Sælvig, hvor du kan sejle til Hou på 1 time.

På den anden side af bænken ser du den her vej ned til sydøen... Hjertes stilhed, Samsø's kraft:-) Print denne artikel

2 kommentarer:

  1. Jeg bager normalt heller ikke med mængder, med mindre det skal være noget der kan bruges på bloggen :) Jeg bager nok 2 gange om ugen og det er som regel bare på fornemmelse og ikke mål :)

    SvarSlet
  2. Næh, og sådan er det jo netop med opskrifter til vores blogge - fornemmelse med tingene kommer jo flere gange man har gjort noget:-) Men de var i hvert fald gode.. dejlig fyld!

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...