Sidevisninger i alt

onsdag den 14. august 2013

Vild mad!

Strandhyben plukket ved Sælvig bugten - det er da vild mad!

Har du husket at få et lille lager af naturens skønne C-vitaminer i fryseren eller på glas? De er smukke, de smager godt, de er sunde, de er ikke sprøjtede - og endda helt gratis!

Jeg er heldig at have hybenbuske på min grund og ellers er her bare 5 min til stranden, hvor de vokser i overflod. Nu er her plukket, renset, lagt i fryser og vanillesyltet:-)


Det tar' lidt tid at fjerne top og bund og rense alle de kløende frø ud, men det er ren terapi at gøre det og det er arbejdet værd:-)


Det er lige på det allersidste med hyben, men du kan godt lige nå at være med .... jeg vil plukke sidste omgang i dag!


Jeg gør, som jeg har hørt franskmændene laver marmelader - koger dem 10 min ad gangen over 3 dage. Og den sidste dag tilsætter jeg vanille og sukker. Sådan sætter de sig bedst, bliver helt møre, søde og karameliserede.

Det skulle du også prøve:-) Nyd dem på din morgenyoughurt, på vafler, nyristet brød og selvfølgelig også på kager. Men hvem spiser kage nu om dage? LOL Print denne artikel

7 kommentarer:

  1. Ikke alle har en strand at plukke hyben på - men vi har alle mulighed for at plukke hybenroser alle mulige andre steder. Jeg har flere gange plukket på en venindes strandgrund, og for mig er der ikke forskel på smagen. De skal plukkes, inden de bliver rigtig røde - og fulde af orm.
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, bestemt kan de plukkes alle steder, hvor der bare ikke er for meget os fra biler. Jeg har også tørret masser af hybenroser og bundet smukke kranse af. Og ja, orange farve er bedst ellers er de for bløde og dårlige

      Slet
  2. Mums ja det smager godt :) Nu er det så terapi for dig at sidde og pille frø ud.... hmm... hi hi..
    For andre kan det måske være et godt tip at man kan skære dem i gennem - i en pose og i fryseren... måske til næste dag.. ryst posen godt og så er frøene rystet ud af skallerne :D
    Velbekomme ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi, ja det har jeg godt hørt om. Samsø Landkøkken herover som bruger MANGE hyben, sætter en spand på en eller andet slags rystepudser, som så ryster det hele løs! Hvis man skærer dem over, så skal man skære vandret i stedet for lodret - så kommer frønene nemmere ud:-) Men tak Annie for hyggelig hilsen

      Slet
  3. Marianne har du en opskrift på det? Jeg får sådan en lyst til at lave det efter dine billeder. Knus Dorthe

    SvarSlet
  4. Hej kære Dorthe - uha, nej den her slags laver jeg på gefühl:-) Men ta' dine hyben, kog dem 10 i vand. Lad hvile til næste dag og gentag processen igen dagen efter. Sidste dag tilsætter du lidt citronsaft, sukker og en stang vanille. Koges nu forsigtigt ind - og ja en anelse vand hele tiden, så der blir en smule væde. Jeg er helt sikker på det går fint på din gefühl også:-) Knus fra Marianne

    SvarSlet
  5. Hvem der spiser kage nu om stunder?
    Det gør jeg sku da:-)
    Charlotte

    SvarSlet

Tak fordi du havde lyst til at give dit bidrag - glæder mig til at læse det:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...